Бис.БГ

по имената
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Визитка

User avatar
Сега: Гот ми е... Вече съм в Бис.БГ! :)
{щастливо} [някъде]
  • Nick: AZ SAM -FA4ELINA

Настроение

Не е определено.

Плейлист

Отвори в нов прозорец
Не са качени MP3 файлове, Качи

За връзка

Приятели

За себе си

Адрес на моя сайт
Девиз
  • 1

Харесват ми

Желания

Последни Записи на Стената

СИЛНА съм, защото зная Слабостите си.
КРАСИВА съм, защото виждам Недостатъците си.
ОБИЧАМ, защото съм изпитала Омразата.
БЕЗСТРАШНА съм, защото съм се страхувала.
МЪДРА съм, защото съм била Безразсъдна.
И мога да се СМЕЯ, защото познавам Тъгата!!!
ЧОВЕКЪТ, КОЙТО КОЛЕКЦИОНИРА УСМИВКИ
Има един човек, който обича да колекционира усмивки.
Като си върви по улицата, само да улови и най-малката, продължава нататък доволен и щастлив, а устата му - до ушите. Повече не му и трябва.
Лесно можете да го забележите в тесните, многолюдни улици с големи огледални витрини. Само трябва да го потърсите в отраженията върху стъклата.
Не се безпокойте, непременно ще бъде там!
Щастието като състояние на ума е съвкупността от жизнения опит в определен момент от живота ни. Казано с прости думи, това означава, че определен брой от фактори допринасят за чувството ни за щастие. Например наследствеността и обстоятелствата допринасят за около 60 % от щастието. Това са фактори, върху които имаме много малък или никакъв контрол.

Въпреки това, останалите 40 % от щастието се контролират от самите нас, от нашите действия и решения! За щастие, това е достатъчно, за да кара да се чувстваме щастливи и да поддържаме това чувство.

Има няколко начина, чрез които щастието може да бъде увеличавано. Това са прости упражнения, които могат да бъдат извършвани редовно, докато не се превърнат в навици. Ето ги и тях:


Упражнявайте благодарност

Това е един от най-добрите начини да постигнете стабилно щастие. Всеки от нас има за какво да бъде благодарен. Въздухът, който диша, тялото, дома, косата… – винаги има за какво да бъдем благодарни. Намерете Вашите причини. Това ще Ви направи щастливи.

Мислете хубави мисли

Често, нашите разговори се въртят около негативни теми. Поради тази причина, мислите и чувствата, които изпращаме към ума си са по-скоро негативни. Затова избягвайте негативните теми и разговори. Най-много обаче, избягвайте негативните думи към себе си! Вместо това, помислете си за някой, който има дори по-малко от Вас и се помолете за него. Спомнете си за някои несгоди в живота си и как сте успели да ги преодолеете. Спомнете си за някой минал период и се сетете за поне 3 хубави неща, които са Ви се случили тогава. Мислете си „усмихнати“ мисли.

Случайни добрини

Човешките същества имат вътрешно желание да вършат добро. Въпреки това, повечето от нас са изгубили връзката с тези чувства, въпреки това броят на хора, които могат да се възползват от тези жестове е 4 пъти повече. Правете по 3 случайни добрини всеки ден и само след месец ще усетите такъв прилив на щастие, какъвто не сте усещали досега.

Усмихвайте се

Колко пъти се усмихвате на ден Може да си мислите, че го правите непрекъснато, но повечето от нас изживяват деня с ядосани физиономии, сбръчкани вежди и гримаси. Повдигнете ъгълчетата на устните си и се усмихвайте непрекъснато. Усмивката има свойството да повдига духа и да Ви кара да се чувствате добре.

Засилете се

Много пъти, ние сме прекалено критични към себе си. Това не е непременно нашия провал. Светът ни е научил, че ако искаме да се отличим, трябва да минем през мелачката. Няма по-лесен път към успеха, не помните ли? Но подобни мисли ни отнемат възможността да се оценим. Вземете лист и химикал и напишете три случки, които Ви описват най-доброто от Вас. Закачете този лист някъде и го четете всеки ден.

Щастието не идва автоматично. Нито от възможните срещи с късмета, красотата или известността. Не можете да сте щастливи, просто защото сте милионери, просто защото не искате да бъдете тъжни, просто защото не можете да си позволите три пълни хранения на ден. Щастието не е преходно. То е отношение и за щастие, може да бъде развито с малко усилия. Упражненията за щастие, изброени по-горе са добър начин да започнете.
╔═══╗─────╔═╗─────╔╗❤
║╔═­╗║─────║╔╝────╔╝╚╗❤
║╚═╝╠­══╦═╦╝╚╦══╦═╩╗╔╝❤
║╔══╣║═­╣╔╩╗╔╣║═╣╔═╣║❤
║║──║║═╣║─­║║║║═╣╚═╣╚╗❤
╚╝──╚══╩╝─╚╝­╚══╩══╩═╝❤