Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Разгледайте албума ми "изгубеният свят",може би всеки ще открие по нещичко.

Млад мъж към дявола: - Как успя да пратиш толкова много души в ада? Дяволът: - Чрез страха! Младежът: - Браво на теб! И от какво се страхуваха? Войни ли? Гладни ли са? Дяволът: - Не... Болест! Младежът: - Не се ли разболяха? Не умираха ли? Нямаше ли лек? Дяволът: -..... се разболяха. Те умряха. Имаше лек... Младежът: - Не разбирам... Дяволът: - Случайно повярваха, че единственото нещо, което трябва да запазят на всяка цена, е ЖИВОТЪТ!!! Спряха да се прегръщат... Спряха да се поздравяват!!! Оставиха всички човешки контакти.... Оставиха всичко, което беше човешко! Останаха без пари. Загубиха работата си. Но те избраха да се страхуват за живота си, дори ако нямаха хляб да ядат. Вярваха на чутото, четяха вестници и сляпо вярваха, че четат. Отказаха се от свободата. Никога повече не напуснаха дома си. Не са отишли никъде. Никога повече не са посещавали приятели и семейство. Целият свят се превърна в огромен затвор с осъдени доброволци. Те приеха всичко!!! Всичко това, за да преживеят още един мизерен ден.... Не са живели, умирали са всеки ден! Беше твърде лесно да отнемат мизерната им душа...# C. S. Lewis - ′′ Съветите на стар дявол към по-млад ′′ - Книга написана през 1941. г.


SomethingОт Бис.БГ

„Опознавам сега и последния зъб на живота и с ръцете си мога само един човек да прегърна...“

ТАРАЛЕЖИТЕ СА СТРАННИ ПТИЦИ Боян Биолчев "Таралежите са странни птици… Докато не ги ритнеш, не излитат…” Не знам кой е прозрял тази велика истина, но е ужасно прав. Аз съм таралеж. И отдавна си мечтаех да полетя. Все небето ми беше в мечтите. Е… Ритнаха ме… Полетях малко… Обаче никой не ме беше предупредил как боли приземяването. Сега имам фрактура на щастието, три счупени прешлена на доверието, а обичта ми е на командно дишане. Ама нали летях… Явно такава е цената на мечтите. Имам нужда от прегръдка… Обаче кой е достатъчно луд да прегръща таралежи… Ще го боли повече, отколкото мен ме боли, навярно. Пък и никой не е обещал, че прегърнеш ли таралеж, той ще се превърне в принц. А и аз не искам да ме превръщат в принц. Ако някой ще ме превръща в нещо, бих желал да ме превърне в… Смисъла на живота си. Да… И скромност не ми липсва. Аз съм таралеж… Време ми е… да се събудя някога, когато нищо вече няма да помня.SomethingОт Бис.БГ

"Наранените хора мълчат... И внезапно, безмълвно си тръгват след хиляди удари в гръб. А да ударят там само доверени дръзват. Наранените хора търпят, защото обичат безкрайно. Доверяват се, често до смърт... От наивност се ослепява безпаметно. Наранените са шепа сълзи, попиляни от тихи торнада. Запомнете тези очи. Ще ги чакате да се върнат. Напразно..." ~ Миглена Цакова (m_space)


SomethingОт Бис.БГ