Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
делчо-делчев:-защо-избрах-хостинг-в-jump?

Делчо Делчев: Защо избрах хостинг в Jump? - Наличието на уеб присъствие е от съществено значение за изграждането на бизнес в нашия дигитален свят.


Но измислянето как да започнете може да бъде огромно преживяване: Един поглед върху наличните опции и ще се сблъскате с множество жаргони като ъптайм, VPS, SSL сертификати и WordPress.


Нека оставим тези условия отстрани за минута. Ако искате да настроите бизнеса си онлайн, първото нещо, от което се нуждаете, е хостинг - това всъщност е "къщата" на вашия уебсайт в Интернет. Без уеб хостинг вашият сайт няма да може да бъде онлайн.


Нека да разгледаме нещата, които трябва да търсите, когато оценявате уеб хостинг доставчик самостоятелно.


Как да изберете най-добрия уеб хостинг


Както при повечето неща в живота, няма един единствен най-добър уеб хостинг. Вместо това има няколко доставчика, които се представят на приблизително същото ниво, и най-вече тези високи показатели се определят от индивидуалните предпочитания и нужди.


Например, някой с ограничен бюджет може да даде приоритет на ниски цени, пред превъзходно обслужване на клиенти. Ето някои от факторите, които трябва да оцените:


Ъптайм


Ъптайм се отнася до времето, през което сайтът ви ще бъде достъпен онлайн. Това обикновено се изразява в проценти, например 99%. Например, сайт с 99% ъптайм ще бъде на разположение 99% от времето в определен период от време, примерно за месец. По-конкретно, това би означавало, че сайтът е офлайн за по-малко от 8 часа през целия месец (24 * 30 * 0.01).


Повечето хостинг доставчици предлагат известна гаранция за безпроблемна работа, обикновено около 99,9%. Ако тази гаранция е важна за вас, би било добра идея да проучите как са се случили нещата с други клиенти в миналото.


Ъптайм е едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате хостинг доставчик. В края на краищата, ако сайтът ви не работи, никой няма да го види и всички пари, които харчите за хостинг, просто ще отидат на вятъра.


Скорост на сайта


Тези дни уеб потребителите искат нещата да се случват бързо. И ние не говорим за минути или дори секунди — говорим за милисекунди. Правилно сте разбрали: сайт, който се зарежда само няколко милисекунди по-бавно, може да накара посетителите да натиснат бутона за връщане, преди дори да видят началната страница.


Очевидно скоростта на сайта е от първостепенно значение. Скоростта на сайта не само ще повлияе на това колко посетители ще достигат до сайта Ви и в крайна сметка ще останат в него и разглеждат, но ще има значително въздействие върху SEO. Google потвърди, че неговият алгоритъм класира уебсайтове отчасти въз основа на скоростта им на зареждане, така че да имате бавен уеб хостинг може да повлияе на органичното ви класиране.


Съберете тези двете заедно и ще имате рецепта за бедствие: уебсайт, който не се показва в Google и прогонва посетителите, когато се появи. Просто казано, не правете компромиси със скоростта на сайта. Заедно с времето на работа, скоростта на сайта е едно от най-важните неща, които трябва разгледате при хостинг доставчик.


Трафик


Уеб сайтовете могат да бъдат в различни форми и размери. Някои ще получат 200 посетители всеки ден, а други ще получат 200 000 посетители всеки ден.


Както вероятно можете да кажете, тези два сайта ще се нуждаят от напълно различни хостинг планове. Така че, когато търсите хостинг план, уверете се, че имате представа за очаквания трафик. Ако имате малък уебсайт, най-вероятно ще се разминете с по-евтини планове. Но ако очаквате хиляди посетители всеки ден, трябва да предвидите по-висок трафик и да преминете към по-скъп план, който може да се справи с такъв обем.


Докато споделеният хостинг е добър за по-малки сайтове, след като ударите 50 000 посетители, обикновено е добра идея да разгледате други хостинг планове или други видове хостинг решения. Като правило, те по-добре понасят натоварването от голям обем трафик, но също така са много по-скъпи.


Сигурността е от съществено значение


Нарушенията в сигурността очевидно причиняват проблеми. Дори ако Google умишлено не наказва сайтове, които са били хакнати, изследванията показват, че нарушенията на сигурността могат да доведат до технически затруднения, които пречат на Google да класира правилно страниците ви.


Ако сайтът Ви поиска от потребителите да споделят информацията си, ще ви бъде трудно да поддържате аудитория, ако сигурността ви е под всякаква критика или е била компрометирана. Ето защо е важно да се търси опция за уеб хостинг, за която е известно, че е достатъчно сигурна. Не искате вашият уеб сайт да страда, защото сте избрали опция за хостинг, която оставя вашия сайт уязвим за атаки.


Купете хостинг с качествена поддръжка


Още един много важен фактор е качественната техническа поддръжка, която се предлага от хостинг доставчиците. Прегледайте отзиви и мнения по тази тема. Уверете се, че вашия бъдещ хостинг предоставя денонощно обслужване.


Цена


Не на последно място, има цена, за която да помислите. В много отношения това ще бъде най-личният решаващ фактор от всички. Докато повечето уеб хостинги са склонни да бъдат в същия ценови диапазон, някои от тях са наистина евтини, а други таксуват много висока такса за луксозно и висококачествено изживяване.


Защо избрах хостинг в Jump?


Изборът на уеб хостинг може да изглежда трудна задача, но след като направите проучване, разгледате мнения и отзиви - тази задача вече ще е много по-лесна. В заключение мога да Ви помогна с моята препоръка за избор на хостинг доставчик: "Защо избрах хостинг в Jump?".