Бис.БГ

по имената
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Визитка

User avatar
 • Регистрация:01-03-2012
 • Посещения:477
 • Активност:257
 • Град: Ямбол
 • СтранаБългария
 • Пол: женски
 • Ориентация: хетеро
Сега: В очакване
{безгрижно} [без значение]
 • Nick: elenida
 • Истинско име: Стойка Божкова

Настроение

Не е определено.

Плейлист

За връзка

  E-mail: to4y2008@abv.bg

Приятели

Цели в живота

За себе си

Адрес на моя сайт

Непредсказуема

Девиз
 • Аз мисля

Моят гардероб сега

Албуми

Харесват ми

Желания

Последни Записи в Блога

5-неразгадани-мистерии-на-древен-египет
Виждали сме ги на снимки, възхищавали сме се от тяхната древност и внушителни размери. Някои дори са имали късмета да ги посетят на живо. Но пирамидите са много повече от туристическа атракция. С напредъка на науката идват нови и нови открития, които поставят множество нови въпроси.

1. Скрити стаи в Голямата пирамида в Гиза

През 1993 г. роботът Upuaut 2 откри малка врата в южната шахта на пирамидата, зад която по-късно е открито празно пространство и още една врата.

През 2010 г. модернизирания робот Djedi прави снимки зад първата врата, на които се виждат медни дръжки и рисунки с червена охра.

Освен това, въпреки че никой не е влизал в шахтата в продължение на 9 години, по стените и тавана са се появили нови драскотини.

2. Каква е истинската възраст на Голямата пирамида

Каменен надпис, открит в Гиза през 19 в. твърди, че Хуфу поръчал Сфинксът да бъде възстановен, а не изграден. Това, заедно с браздите по тялото му, които са резултат от ерозия в продължение на над 8 000 години, поставя съмнение за възрастта на Голямата пирамида: смята се, че Сфинксът е построен след нея.

3. Термична мистерия

Инфрачервените термографски изследвания от 2016 г. показват необясними кухини под Голямата пирамида, както и в близост до върха ѝ. Предполага се, че долните кухини са или някаква неоткрита досега камера, или подземен проход. Египетското министерство на антиките още не е дало коментари.

4. Технологията за построяването на пирамидите

Химикът Джоузеф Давидовиц твърди, че блоковете са изляти директно един върху друг от своеобразен варовиков бетон и това може да обясни тяхното тегло и липсата на пролуки между тях. Въпреки това геолози и палеонтолози смятат, че блоковете са обработени седиментни скали, оспорвайки теорията на Давидовиц. Учените засега не могат да се спрат на една хипотеза.

5. Проклятието на гробницата на Тутанкамон

Когато избучава гробницата през 1922 г. Хауърд Картър и колегите му откриват текст, разказващ за тежко наказание, което щяло да последва отварянето на запечатаната гробница. Самият Картър не вярвал, но в периода до 1930 г. били докладвани 22 смъртни случая сред присъствалите при отваряне на гробницата и техните семейства.

Все още няма потвърдено обяснение за „проклятието“. Единствената теория е, че стените на гробницата и по саркофага са били покрити с отрова.

Източник: Bright Side
историята-на-древен-египет
Египет е страна в Северна Африка, на източните брегове на Средиземно море и е дом на една от най-старите цивилизации на земята. Името му идва от Египтос, което е гръцкото произношение на древното египетско название Hwt-Ka-Ptah (Домът на духа на Птах), първоначално името на град Мемфис. Полисът бил първата столица на държавата и толкова важен религиозен и търговски център, че постепенно неговото име става нарицателно за цялата страна. В следващите редове вижте част от историята на Древен Египет.


Самите египтяни наричали своята страна просто Кем, което означава Черна земя, наречена така по богатата, тъмна почва около река Нил, където се появяват първите селища. По-късно страната става известна като Миср, което означава държава, страна, и все още се използва от египтяните и в наши дни.

Древен Египет процъфтява хиляди години (от 8000 г. пр.н.е. до 30 г. пр. Хр.) като независима нация, чиято култура е известна с големите постижения във всяка област на човешкото познание, от изкуствата до науката и от технологиите до религията. Големите паметници, които Древен Египет все още пази, отразяват дълбочината и величието на египетската култура, която е повлияла на толкова много древни цивилизации, сред които Гърция и древен Рим.

В продължение на почти 30 века – от обединението на независимите градове по поречието на Нил около 3100 г. пр. Хр. до завладяването от Александър Велики през 332 г. пр. Хр., Древен Египет е най-великата цивилизация в средиземноморския свят. От големите пирамиди на Старото царство до военните завоевания на Новото царство, великолепието на Египет отдавна пленява умовете на археолозите и историците и е създало отделен клон в историческото познание – египтология.

Основните източници на информация за историята на Древен Египет са многото паметници, предмети и артефакти, открити от археологически обекти, покрити с йероглифи, които неотдавна са дешифрирани.


Египет има дълга история, която датира далеч отвъд написаното, историите за боговете или паметниците, които са направили културата известна. Първите доказателства за ранното развитие на египетската цивилизация са от 8000 г. пр. н.е. Тогава номади – пастири, търсещи вода за своя добитък, се заселват по поречието на река Нил. Там те започват да развиват земеделие и да се събират в големи общности, които постепенно прерастват в села, а после и в градове.

Около 3400 г. пр. Хр. по великата река са създадени две царства – Долен и Долен Египет. След дълги войни, около 3200 г. пр. Хр. цар Менес от Горен Египет успява да обедини страната и поставя началото на първата управляваща я династия.


При управлението на първата династия Египет просперира. Развива се търговията, която излиза извън границите на страната и египтяните започват да търгуват с околните народи. Културата започва да се развива, както и сложните религиозни обреди. Няма период, в който боговете да не играят съществена роля в ежедневния живот на египтяните, и това ясно се вижда още от най-ранните времена на историята на страната.

По време на първата династия се появяват и първите гробници мабейба, които са предшественици на пирамидите.

През периода, известен като Старото царство (около 2613-2181 г. пр. Хр.), архитектурата в чест на боговете се развива с висок темп и са построени някои от най-известните паметници в Египет като пирамидите и Великия сфинкс в Гиза. Царят Джосер, който царува от 2670 г. пр. Хр., построява първата стъпаловидна пирамида в Саккара. Монументалният паметник е проектиран от главния архитект и лекар в царския двор – Имхотеп. Последният също написва един от първите медицински текстове, описващи лечението на над 200 различни болести и твърдейки, че причината за болестта може да бъде естествена, а не боговете. Голямата пирамида на Хуфу, както и тези на Хафр и Менакур, също са построени през този период.

Великолепието на пирамидите в платото Гиза, които първоначално били обвити в блестящ бял варовик, е свидетелство за силата и богатството на владетелите през този период. Много са теориите за изграждането на тези паметници и гробници, но съвременните архитекти и учени далеч не са единни. Като се има предвид технологията в онези времена, някои твърдят, че паметник като Голямата пирамида в Гиза не би трябвало да съществува. Други обаче твърдят, че съществуването на такива сгради и гробници предполага превъзходна технология, която е загубена във времето след разрухата, настъпила в страната след нахлуването на чужди нашественици.

Ерата, известна като първия междинен период (2181-2040 г. пр. Хр.), настъпва след намаляването на силата на централното правителство и постепеннния му разпад. Страната се разпада на отново на две части – Горен Египет със столица Тива и Долен Египет със столица Хиераконполис. Тези центрове основават свои собствени династии, които управляват своите региони самостоятелно и периодично се сражават помежду си за върховен контрол. През 2040 г. пр. Хр. тиванският цар Ментухотеп II (2061-2010 г.) разгромява силите на Хиераконполис и обединява Египет под управлението на Тива.

Стабилността, осигурена от царете на Тива, позволява разцвета на така нареченото Средно царство (2040-1782 г. пр. н. е.). Средното царство се смята за класическата епоха на Египет, когато изкуството и културата достигат големи висоти и Тива става най-важният и най-богатият град в страната, а и в целия античен свят. Според историците Оукс и Галин царете на дванадесетата династия са били силни владетели, които са установили контрол не само над целия Египет, но и над Нубия на юг, където няколко крепости са били построени за защита на египетските търговски интереси.


През периода е създадена и първата постоянна армия в света от фараона Аменемхат I (ок. 1991-1962 г. пр. Хр.).

Около 1800 година в Египет се появяват хиксосите – мистериозен народ, най-вероятно идващ от Сирия. Макар и имената на царете на хиксосите да са със семитски произход, за тях не е установена определена етническа принадлежност. Хиксосите покоряват северната част на Египет, а останалата част със столица Тива превръщат във васална държава.

Тази епоха е известна като Втори междинен период (1782 пр. н. е. – 1570 пр. н. е.). въпреки че хиксосите, чието име просто означава чуждестранни владетели, са мразени от египтяните, те въвеждат много подобрения в културата като композитния лък, коня и колесницата, както и сеитбооборота и развитието на бронза и керамика.

Хиксосите контролират пристанищата на Долен Египет до 1700 г. пр. Хр. В същото време в Нубия е създадено царство Куш, което завладява огромни част от Египет.

Египтяните организират редица кампании за изтласкване на хиксосите и нубийците, но всички се провалят, докато принц Ахмос I от Тива (1570 пр. н. е. - 1544 пр.н.е.) не успява и обединява страната под властта на Тива.

Така с Ахмос I започнал това, което е известно като периода на Новото царство (1570 пр. н. е. - 1069 пр. н. е.). Египет е отново единен и проспериращ. Точно тогава управителите на страната започват да се наричат фараони, преди това са просто царе.

Много от най-известните днес египетски владетели управляват през този период и по-голямата част от великите антични структури като Рамесеум, Абу Симбел, храмовете на Карнак и Луксор, както и гробниците на Долината на царете и Долината на цариците са създадени или значително подобрени през това време.

Между 1504 пр. н.е. - 1492 г. пр. н. е. фараонът Тутмос I укрепва силата си и разширява границите на Египет до река Ефрат на север, Сирия и Палестина на запад и Нубия на юг. Неговото царуване е последвано от кралица Хатшепсут (1479 пр. н. е. - 1458 г. пр. н.е.), която значително разширява търговията с други нации, най-вече с държавата Пунт. Нейното 22-годишно царуване в мир довежда до невиждан просперитет за Египет, на който завидели всички владетели в Стария свят.

През този период медицината в Древен Египет получава изключително развитие. Къпането отдавна е важна част от дневния режим на египтяните, тъй като е насърчавано от тяхната религия и моделирано от тяхното духовенство. По това време обаче са произведени по-сложни бани, вероятно повече за отдих, отколкото просто за хигиена. Гинекологичният папирус Кахун, свързан със здравето на жените и контрацептивите, е написан през 1800 г. пр. н. е. и през този период изглежда е използван от много лекари. Хирургията и стоматологията също се практикуват широко и с голямо умение, а бирата се предписва от лекарите за улесняване лечението и облекчаване на симптомите на над 200 различни болести.

Най-великият владетел на Новото царство е Рамзес II (известен още като Рамзес Велики, 1279 пр. Хр. - 1213 г. пр. Хр.). Той започва най-сложните строителни проекти, строени някога в Египет. Разширява границите на империята до невиждани размери, а народът започва да го почита като бог.

Рамзес II става известен на по-късните поколения като Великия прародител. Той царува толкова дълго, че надживява повечето си деца и жени. Живее до невижданите до тогава 96 години – двойно повече от средната продължителност на живота през онези времена. Буквално надживява всичките си връстници. След смъртта му много хора се страхуват, че краят на света е дошъл, тъй като не са познавали друг фараон и друг вид Египет.

Рамзес оставя богат и проспериращ Древен Египет след себе си. Това привлича вниманието на Морските народи – неизвестна народност, която опустошава и слага край на много от цивилизациите на Стария свят. Наследниците на Рамзес успяват да ги спрат, но с цената на много жертви и разрушения.


Това довежда до отслабване на централната власт. Духовенството придобива огромна власт, а покорените земи от египтяните въстават. Избухналата гражданска война сваля династията на Рамзес от власт и започва периодът, известен като Третия междинен период (1069 пр. н. е. - 525 пр. н. е.).

Царство Куш от юг и неговият цар Пийе (752 г. пр. Хр. -7 22 г. пр. Хр.) покоряват и обединяват Египет. Културата процъфтява отново. Това обаче продължава до 671 г. пр. н. е., когато Асирия покорява и опустошава страната. Асирийците нямат намерение да задържат тези земи, оплячкосват Египет и го изоставят в руини.

Страната обаче се изправя на крака и отново се обединява. Настъпва близо век мир, 525 г. пр. Хр., когато император Камбиз II на Персия нахлува в Египет. Знаейки за благоговението на египтяните към котките (за които се смята, че са живи превъплъщения на популярната богиня Бастет), Камбиз II заповядва на хората си да рисуват котки на щитовете си и да подгонят котки и други животни, свещени за египтяните, пред персийската армия. Египетските сили се предават без бой и страната е покорена от Персия. Това продължава до 332 година пр. н. е., когато е покорена от Александър Велики.

Александър е посрещнат като освободител и завладява Египет без борба. Той основава град Александрия и напуска страната с намерението да покори останалата част от Персия.

След смъртта му през 323 г. пр. Хр. неговият генерал Птолемей връща тялото му в Александрия и основава династията Птолемеи (323 г. Пр. Хр. - 30 г. пр. Хр.), която управлява Египет в следващите 300 години.

Последният от Птолемеите е Клеопатра, която извършва самоубийство през 30 г. пр. Хр., след разгрома на силите ѝ (и тези на съпруга ѝ Марк Антоний) от римляните, предвождани от Октавиан Цезар в битката при Актюм (31 г. пр. Хр.).

Тогава Египет става провинция на Рим (30 г. пр.н.е. - 476 г.), след това на Византийската империя (около 527 - 646 г. пр. Хр.), докато е завладян от арабските мюсюлмани при халиф Умар през 646 г. и попада под ислямското влияние. Старата култура и величие е забравено и за векове наред вече никой не помни славната някога цивилизация.

Славата на миналото на Египет обаче е преоткрита през 18-ти и 19-ти век от н.е. и е оказва дълбоко влияние върху днешното разбиране за древната история и света.
интервю-с-венцислав-ангелов-чикагото
За Венци Ангелов бях чувала още от първите му появи в медийното пространство.Впечатли ме една негова публикация за трагедията в Хитрино,намерих го във фейса,предложих му приятелство и той го прие,после взехме да си пишем и намерихме много общи теми,които обсъждахме. Венцислав Ангелов,по- известен като Чикагото е роден през 1968 година.Завършил е СМУ,,Феликс Дзержински" в гр, Пазарджик,работил е в системата на МВР и е бил пряк участник във ,,Възродителния процес'' и ,,голямата екскурзия"( 1984-1989 г.).Семеен е и е баща на 7 деца.

1 Венци,разкажи ми нещо от твоите детски години,какво дете беше,обичаше ли да играеш футбол или те интересуваха други неща?

Здравей Мила..!!! Роден съм на 05.09.1968 година , трето дете в бедно работническо семейство.. Бях много палав и голям инат, от малък се увличах по футбола и бих могъл да стана добър футболист..Баща ми имаше мотор с кош и аз като трето дете винаги се криех в краката на брат ми и сестра ми тъй като не беше позволено за трима души да се возят в коша..Така пътувахме из всички села , когато ходихме по сборове.

2 Може ли да се сетиш за една случка от детството ти,която се е запечатила в съзнанието ти и никога няма да забравиш?

От тези моменти и от спирането ни от Катаджии, исках да стана милиционер от 7 годишен..Случки с мен колкото искаш, два пъти счупена ръка, спукано чело, вкарах си крака в задната гума на колелото за да видя какво ще ми се случи..Бях голям дивак..
Но и много болен..Имах гнойна ангина на сливиците и се наложи да отида да уча в едно Русенско Оздравително училище " Ангел Кънчев " кв. Късовци, гр.Плачковци
учих там от 3-ти до 8 клас
всички класове до Пазарджик съм завършил с отличен успех, СМУ Пазарджик също - трети по успех от професионалното обучение от повече от 360 школника от цялата страна..
3 Ти си баща на 7 деца,да са ти живи и здрави всичките,кога успя да направиш толкова много деца?
Станах баща на 18 години , когато бях школник в Пазарджик и без разрешението на МВР се ожених . Жена ми Ива почина в катастрофа през 1995 година , тя остави две момченца - Данчо и Цецо на моите грижи , и на баба им и дядо им..След това създадох с много любов още 5 деца - Ейнжел, Винченцо, Пресиян , Патрисия и Алексис от три жени - Рени, Мими и Зори...!!! Никога не съм криел моите връзки с тях пред моите приятели..Никога...!!
4 Как искаш да те запомнят децата ти,на какво искаш да ги научиш?
Обожавам децата, може би защото аз като бях дете, бях много пъти наказван, бит, унижаван от възрастните..Те са моето богатство...Виж, аз не мога да бъда добър критерий за добър родител, защото по стечение на обстоятелствата, някои от моите деца израснаха без мен..Но това са лични неща, но..Децата си ги възпитавам да бъдат добри човеци..Много се карам, доста и пъти наказвам, но винаги гледам наказанието да не превиши провинението и след това показвам, че когато някой направи бела, трябва да се извини...За това какъв родител съм, могат да говорят те-моите деца...Винаги, винаги когато се карам, се поставям на тяхното място и им обяснявам като човек, че това което правят не е правилно, докато при мен, когато направех бела, ядях яки шамари , като казвам яки, значи наистина са яки от майка ми..Биеше ме през устата докато пусна кръв.
5 Ще ни разкажеш ли нещо за участието ти във,, Възродителния процес",в какво се състоеше то,какво и на кого изпълнявахте нареждания?
Участието ми в събитията на 19.май 1989 година се стекоха много бързо и непредвидимо..Ако трябва да говоря в детайли няма да ни стигне мястото за интервюто, но ще ти кажа че беше доста страшничко и беше проявено абсолютно невиждана, нечовешка жестокост от страна на всички служители на ОУ на МВР. - Русе..Абсолютна жестокост, варварство и низост..Бяхме се превърнали в животни.Това е истината...Аз бях героя на събитията,защото се осмелих да извадя моето служебно оръжие и да стрелям във въздуха, може би около 10 пълнителя, докато се разбяга разяреното стълпотворение от хора искащи - Имената си, дадени им от Бог, беше жестоко, нека вашите читатели изгледат интервюто ми при Карбовски в Отечествен фронт ,което е доста разпространено в ютуб и фейсбук .Възродителния процес беше активно мероприятие на КГБ. и ДС с цел индиректен сблъсък с Турция...Противопоставянето на етноси в нашата Родина е абсолютно пагубно и противоречи на здравия разум....Сега тази политика продължава, но под друга форма..Казах истината за събитията в град Дулово с ясната цел, че истината трябва да се знае от всички и за да поясня на едни самозабравили се човешки хуманоиди , върхушката от ДПС , а сега и ДОСТ, че номера им да употребяват един етнос - Българските мохамедани или както те се наричат турци за политически цели - НЯМА ДА МИНЕ...!!!
6. В кой момент от живота си реши да участваш в политиката и какви ти бяха подбудите?
След последния ми арест на 22.08.2011 година, който продължи повече от 10 месеца, реших да създам фейсбук групата Народно Движение БАСТА.
7 Имаш доста интересно минало,винаги попадаш под ударите на закона,как си го обясняваш това?
От 1996 година, аз съм едва ли не най-голямото зло в град Русе...От 1996 до 2015 година аз съм най-наблюдаваното лице на територията на Област Русе, лице представляващ особен оперативен интерес за службите в МВР, каквито се сетиш служби са ме наблюдавали..А същевременно, всички, запомни ..всички предприятия в Русенска Област се изкупуваха от техните последни директори за жълти стотинки..
8 Коя ти беше първата присъда и за какво те бяха обвинили?
Първия ми арест беше на 10.12.1996 година, когато бях обвинен в нещо, което не бях извършил, потърпевшия не ме беше посочил като извършител ,напротив като човек, който му е помогнал да се спре срещу него побой, нанесен под въздействието на алкохол..Държаха ме при нечовешки условия в следствения арест на ОУ на МВР, РУСЕ, в една килия от около 8 кв. метра, 6 човека, представи си как сме живели там, как сме спали , изхождали в кофа с капак..Изкарах две седмици в килия № 5 , след протест от моя страна , бях преместен в килия №13.Окръжния Прокурор на гр. Русе - Люлин Матев скри делото ми в касата си и отиде на почивка на ски, с представител на тогавашната групировка СИК за Русе Мацола..По обвинение от РОП на трима лъжесвидетели, бях осъден на 1,6 години лишаване от свобода за едро хулиганство , заменено с три годишен изпитателен срок. от РОС , съдия по делото беше Сирманов, прокурор - Венелин Тодоров - един недоказан престъпник -Прокурор..!!! След това , през 2002 ново обвинение за контрабанда на цигари в особено големи размери, само по показание на шофьора на румънски тир, че съм му подал едно момче за да отидат и да натоварят стъклени чаши, бях задържан в следствения арест на гр.Русе два месеца , четири месеца домашен арест и след това принуден да сключа споразумение с Прокуратурата за 3 години лишаване от свобода, заменено с 5 годишен условен срок на изпълнение..Никакви категорични доказателства, никакви..Делото ще си го изискам и ще го направя публично....След това имам две поръчани от Прокуратурата обвинения за това че не съм обявил в установения от закона срок фирми които са изпаднали в неплатежноспособност - несъстоятелност..Две глоби имам наложени по тези поръчки на Прокуратурата, защо поръчани обвинения, защото съдружници в тези фирми съм бил с други лица, към тях няма никакви репресии, само към мен.В мои видеа , сега вече след като знам как работи урудската съдебна, полицейска и политическа система, разбрах че такива като мен, остри камъни са проблем за системата и те трябва да бъдат бавно, методично елиминирани..Знаем доста примери от най-новата ни история..С мен номера не мина..Създаването на фейсбук Групата Народно Движение БАСТА насочи вниманието на ПП ГЕРБ и на цялата политическа върхушка към мене..Започнах всеки ден да изобличавам корупционни практики, извършвани от представителите на ПП ГЕРБ - Русе - триото - Даков, Нунев и Стоилов - Бизнесмен- депутат и кмет.Ден след ден вършиш онова, което другите даже и на сън не можеха да си помислят да го направят..Годината беше 2012 месеците август, септември, октомври и след получена информация , че ми подготвят капан службите се изнесох в Кипър и от там продължавах да изтипосвам ПП ГЕРБ в нашата групичка, която тогава имаше около 2000 човека..
9 Кое те провокира да се опълчиш срещу банковата система в България,и как те арестува тогавашната ДАНС?
Март месец 2014 година получих една доста шокираща информация, за това което предстоеше да се случи а, именно крах на банковата система, такава на каквато станахме свидетели през 1996-97 година..Номера не мина, след като видях как се подреди пъзела..Обявих това публично след направен клип от мен..Мирослав Станчев , мой приятел беше камермена ми и аз веднага след като направихме клипа той ме предупреди, че ще ме арестуват ако го пусна, защото той се е посветил само на борбата си срещу банковия картел в България и знае с какви методи работиха срещу него..Въпреки неговото предположение, аз пуснах клипа в социалната мрежа Фейсбук, чрез моя канал в ютуб...Направих една публикация, че следващата, трета банка, която ще бъде криминално атакувана ще бъде Инвестбанк и ареста последва на 28.06.2014 година , публично с качулка на главата, бях изведен от моя дом, като терорист..Но, спрях това,което може би историята ще ми отреди - обезценяването на над 36 МИЛИАРДА ЛЕВА ДЕПОЗИТИ НА ОБИКНОВЕНИ ХОРА от НАРОДА БЪЛГАРСКИ..!!!! Това беше плана на задкулисието..Една година получавах инфо от финансовото разузнаване , че големи бизнесмени изнасят огромни суми в евро в посока Швейцария и други офшорни зони в Европа, като се оправдават с един и същ термин - сложна политическа ситуация..Година на платени протести..
10 Кажи ми нещо за ареста ти в Кипър,за какво те обвиниха тогава и колко време лежа в следствения арест в Никозия?
В Кипър за първи път се сблъсках с корумпирани до мозъка на костите си ченгета, които бяха най-големите наркодилъри...Попаднах в капан...Организиран от такива ченгета, с цел да покажат на обществото как се борят срещу нещо, което те разпространяват
Подхвърле­н беше наркотик- хероин около 500 грама в автомобил на мой приятел - кипърски гражданин..Минах един цял процес съдебен от начало до край в Специализиран съд Никозия, Кипър..След 15 месеца и 23 дена съда се произнесе невинен по всички повдигнати обвинения , както срещу мен, така и срещу кипърския ми приятел..Началника на Полицията си подаде оставка, отдела по наркотиците ИКАН беше разсформирован и съставен изцяло с нови служители..Явих се в една телевизия и казах за всички корупционни практики в затвора , по продажбата на телефони за около 700 евро единия ..Бяха изловени офицери че са внасяли и продавали телефони на затворници..
11 Какви взаимоотношения имаш с Бисер Миланов петното,някога има ли ли сте еднакви идеи?
Виж,по темата за Бисер Миланов - всичко което се е случило между мен и него е казано в една моя пресконференция..Само с два реда..Никога, аз и той не сме имали едни и същи мисли, идеи и каквото и да се сетите по отношение на една истинска и пълна ПРОМЯНА...!!! НИКОГА..Аз нямам и една милисекунда с него , тогава когато бях обвинен че съм се появявал на много места с него..Нито една милисекунда...Тогава когато аз бях в Кипър на плажа с моята дъщеря Патрисия, оня головлавия журналист Никодимов от канал 1 ме изтипоса че съм бил пред Министерски съвет и съм се внедрил в протеста с контрапротестиращи..Луда работа....Какво повече да кажа..
12 Последната ти присъда е за подбудител за разпространяване на дрога,ти оспорваш това,но въпреки всичко те осъдиха,как ще коментираш това?
Последната ми присъда НЕ е за подбудител за разпространяване на дрога,а подбудител и помагач за държане на високо наркотично вещество на територията на Република Перу, само че нито прокуратурата, нито техния свидетел, са виждали , пипали високонаркотичното вещество..То съществува единствено и само в главата на един корумпиран престъпник - Окръжния Прокурор на град Русе - Огнян Басарболиев , който беше назначен за Апелативен Прокурор на град Велико Търново, след като изпълни една перфектна политическа поръчка срещу мен.Номера им не мина, защото по един много тънък от мен сценарий, се озовах в Испания..На 20.01.2017 година моята молба до Президента Румен Радев за помилване ще бъде в неговата канцелария..Това ще е един тест за него, тъй като той се обяви за истинска съдебна реформа, истинска борба срещу корупцията и думата ИСТИНА ще бъде негова пътеводна звезда...Ще видим , какво от всичко което казва е наистина ИСТИНА...!!!
13 Колко време смяташ да се укриваш в Испания,не се ли страхуваш,че един ден може да те открият и да ти удължат присъдата?
Самия зададен въпрос показва ,че ти липсват познания по отношение на Наказателното Право..Няма как да ми бъде удължена сатанински наложената ми присъда, даже и да бъда заловен, ще отворя ново дело тук в Испания и ще го спечеля, защото всички , които четат моите постове във фейсбук, по отношение на моето осъждане, знаят как бях осъден..Само искам да ти кажа две новинки, които не съм споделял още, научени съвсем скоро а те са.: 1 . Съдията , който ме осъди се казва Юлиян Стаменов и е педераст, хомосексуалист, има записи с неговите педалски изпълнения , когато е бил в позата на жена и се държи с компромати...Той е поръчков съдия в РОС и е един от всичките, няма да казвам тяхната бройка съдии на ПП ГЕРБ, които се държат, манипулират с компромати, които в основата са си чиста истина... 2. Служител на МВР , на висок пост в службите ДОИ и ДОТИ е взел рушвет от 30 000 лева, за да премахне всички рапорти на служители а подопечната му служба , които са ме следили в периода 25.07 - 07.08.2011 година, тъй като в този период, когато аз бях на остров Родос, Прокуратурата ме обвинява , че съм бил в Русе, в моя дом и съм извършвал подготовка за намисленото престъпление...Абсолютни смешници , сатанисти и гнусутии..За да се съгласиш да извършиш толкова много престъпления по моето дело , има само едно обяснение - Обекта - Венци Ангелов Чикагото ще бъде неутрализиран в затвора, няма друго обяснение..
И естествено това се и случи..Получих информация от МВР , че се е подготвяло моето физическо елиминиране в затвора в Белене, подал съм сигнал за това действие от приближени лица до Министър Председателя на Република България
в Оставка - Бойко Методиев Борисов и
до Главния Прокурор - Сотир Цацаров
14 Твоите публикации във фейсбук остро критикуват съдебната система и правителството на ГЕРБ,защо се опълчваш срещу системата,мислиш ли,че ти може да промениш статуквото и как ще докажеш правотата на твоите виждания?
.Цялата система на управление в България лежи на една гигантска корупция, обвързаности на всички нива между корумпирани политици, техните кукли на конци - корумпирани ченгета, прокурори, съдии,следователи,
Корупцията е във всички служби , къде се сетите и няма никаква воля за справянето с нея, ...Корупцията е най-голямата заплаха за националната сигурност на страната
Всички корумпирани ще бъдат вкарани в затвора, всички до един..За сега може да ги спаси, глобалния катаклизъм , който ще сполети нашата Планета , идването на планетната система НЕМЕСИС - ПЛАНЕТАТА X - НИБИРУ....!!! Но това само ще забави този процес, но не и да го спре..Всички политически партии, са част от политическото и икономическо робство, което е наложено на народа на България, без той да се усети за това..Ние сме по ЦИОНИСТКО РОБСТВО, робство чиито изпълнители са всички които са САТАНИСТИ, т.е членове на масонски ложи и окултни общества, които са си продали душите на ЛУЦИФЕР за власт и пари - Княза на Въздушната власт на Планетата...Номера им няма да мине..Всички в държавата на високи постове са под контрола на Масонските ложи..Всички до един...!!!
15 Определено знаеш доста неща,които не се споменават в медиите,от къде черпиш информация,сигурно си имаш и ти агенти,които те информират постоянно?
Източниците на информация към мен са от МВР, ДАНС - бивши служители , Военното разузнаване.
.16 Основател си на една партия ,,БАСТА'',която контролираш отвън страната и най-вече чрез ,,Фейсбук",имаш доста последователи,как смяташ да продължиш нейната кауза,като ти самият си осъден и не можеш да се прибереш в България?
Аз не съм създател на никоя регистрирана съгласно нашето законодателство партия
ПП БАСТА беше създадена от две марионетки на Бойко М.Борисов - Миро Мършата и Емо Фаса, като целта беше да обезличат моята дейност , тук в социалната мрежа фейсбук..Номера не мина...Тяхната ПП БАСТА си остана там къде и е мястото, на боклука..
17 Как мислиш да продължиш своята дейност?
Моята дейност, ще продължи със създаването на Народна Партия ЗА СВОБОДА И ЧИСТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА...!!! Всичко предстои да се случи, почакайте още мъничко..Едно по едно, не обичам да слагам каруцата пред коня..Пробуждането на народа Български е вече факт, всички видяха истината такава каквато си е..Скоро време и слепите ще прогледнат и глухите ще започнат да чуват..
.18 С какви средства се издържаш в Испания,освен да поддържаш профилите си във ,,Фейсбук",занимаваш ли се с други дейности?
В момента, повече от една година се издържам тук в Испания, като прося пари от приятели,които познавам основно чрез фейсбук, да аз прося милостиня..И не се срамувам от тези мои действия..И хората с които живея виждат това.
19 Как изкара новата година,какво най-много ти липсваше в новогодишната нощ?
.Нова година изкарах абсолютно сам...Не ми е за първи път..Подготвен съм за това...Пътя по който съм поел е осеян с много препятствия, лишения, опасности....
Знаех , че ще мина през много бури, през много урагани, но важното е че това е мой личен избор, за който не мога да виня, обвинявам никой..Повярвай ми, много хора ще влязат в затвора,
Моля се на Бог да ми даде сили да завърша това към което съм се устремил - ЕДНА ИСТИНСКА и ПЪЛНА ПРОМЯНА...!! ТЯ ПРЕДСТОИ ДА СЕ СЛУЧИ, АКО НЕ..ОТИВАМЕ С ПЪЛНА СИЛА КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, В КОЯТО НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ, НО ЩЕ ИМА ИЗБИТИ КОРУМПИРАНИ МНОГО ПОЛИТИЦИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, ЧЕНГЕТА И ВСЯКАКВА КОРУМПИРАНА ИЗМЕТ И СМРАТ..ЩЕ ПОСТРАДАТ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЖЕРТВИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ..Ако това се случи, и аз няма да мога да помогна на потърпевшите, защото процесите ще станат необратими..Моето най-силно оръжие е Конституцията и Законите в страната, които гарантират граждански и човешки ПРАВА...!!! В един такъв конфликт, те няма да съществуват...!!!
20 Какво ще пожелаеш на нашите читатели,на твоите близки и на твоите привърженици?
На вашите читатели, на всичко мои приятели, последователи искам да им пожелая през новата 2017 година да бъдат най-вече живи и здрави..!!! Живи и здрави да бъдат и техните семейства, приятели и близки..!!! Нека Любовта, вярата им у човешкото в човека , уважението и състраданието да бъдат техни пътеводни звездички по пътя към тяхното добруване, духовно извисяване...Предстоят ни трудни и съдбоносни дни..


Стойка Божкова
слава-костадинова:-на-българина,-много-години-му-беше-забранено-да-бъде-личност
Тя не е склонна да говори за себе си. Не че има какво да крие, не. Единственото и желание е, читателите да я познават от произведенията, които пише. Там има много неща от нейната същност. Тя е искрен човек и пише истински неща, които преминават през душата, сърцето и умът и. Дълбоко вярваща е, но не с онази религиозна престореност, която е криво огледало на личността, а с истинска детска вяра, която води до красота. Тя е като пилигрим – вечно в движение, търси и намира. Дава всичко, което има в духовно измерение, защото знае, че по-високо стои даващият от вземащият. Това е тя нашета гостенка в Атина, писателката Слава Костадинова, която ни представи книгата си „Дантелата на дявола“.

Спомняте ли си ли си първата книга, която сте прочели?

“Дядовата ръкавичка”. От малка се научих да чета и до днес не съм спряла.

Какво беше вашето детство, имахте ли някакви интереси като дете?

Свободно. Четенето ми беше единствената страст.

Кога изпитахте нужда, че трябва да пишете?

Когато Юри Гагарин излетя в космоса написах първото си стихотворение, което изпратих и беше поместено във в-к “Септемврийче”.Първата книга, която сте написали е?

“Дантелата на дявола” е първата ми издадена книга, но съм участвала с мои произведения както в конкурси, така и в друга издадена книга.

Кое ви вълнува най-много от живота и имате ли желание да пишете за това?

Нямам строго определен канон. Ако имам участие в конкурс – планувам. В повечето случаи идеята идва от само себе си.

Кое ви вдъхновява да пишете?

Всичко ме вдъхновява. Както визуално, така и духовно състояние.Съгласна ли сте с това, че хората на изкуството трябва да проявяват малко лудост или оспорвате това?

Хората на изкуството не може да не са странни. Те имат различни очи и могат да виждат както в материалният, така и в духовният свят. Но чак луди….

Какво ви натъжава в този свят и на какво се радвате?

Натъжаваме нежеланието на хората да намерят обща точка, за да постигнат разбирателство. Радвам се на духовния мир. Той е блаженство и вътре в него всичко е красиво.

Плачете ли често и ако да, кое може да ви накара да се разплачете?

Не, не плача често. Раздялата ме кара да плача горко. Раздялата, не като смърт, а като отдалечаване, като пренебрежение, като отказ за любов.

Най-големият ви страх е?

Не знам. Нямам страх, от който да се страхувам. Единственият осъзнат „страх“ е от Бог, но това е коренно различен „страх“.

България е една от страните с най-много нещастни хора, защо не е щастлив българина?

Защото няма познание за себе си като личност. На българина, много години му беше забранено да бъде личност. Към него се отнасяха като към „индивид“. И до днес повечето българи са просто „индивиди“.

Какво е според вас щастието?

Индивидуална мярка на „Аз“ – ът. Колкото по голям е „Аз“ – ът толкова по дребно е щастието.Връщате ли се често назад в годините и има ли неща, за които съжалявате, че не сте направили?

Връщам се само в красивите спомени. Ако нещо не е станало значи така е трябвало да бъде. Ако нещо не е станало правилно и не мога да го поправя, защо да се връщам към него?

В момент на слабост, каква е вашата „терапия“ за да се възстановите отново?

Любовта. Имам пред вид като морална ценност, като духовен капацитет.

Един момент, който сте запечатали в живота си и никога няма да го забравите?

Два са – имам две дъщери.

Кое е нещото, което никога не бихте простили?

Няма нещо, което не бих простила, но това не означава, че ще отменя наказанието, което се полага за постъпката.

Ако трябва да се опишете с една дума, коя ще е тя?

Вярност.

Дали светът ще стане по-добро място за живеене, как мислите вие?

Този? Не! Вярвам, обаче, че ще има нов свят!

Какъв въпрос бихте задала на политиците?

На българските днес – “Защо не служите на народа си”?

Какво ще пожелаете на нашите читатели?

Повече да се разсъждава, отчитайки общите потребности за днес и бъдеще, а не само личните нужди за мига!

Автор: Стойка Божкова, за сайта news365.eu.
калки:-меркел-на-трибунал!-рано-или-късно,-трябва-да-я-осъдят-на-мъчителна-смърт-за-унищожаването-на-европа
Интервю с един пътешественик във времето и пространството

Вие нямате нужда от представяне, но кажете ми нещо за себе си с което искате да ви запомнят децата ви и идните поколения?Искам моите деца да ме запомнят с уроци по начин на мислене. Искам близките ми да ме помнят с цветни дрехи. Искам по-далечните да не забравят една лъчезарна усмивка, която променя само като се сетиш. Ако за поколенията случайно остане нещо – ще са песни, стихчета и някои картини. Но да не забравяме, че всичко е “Dust In The Wind”, както се пее в една песен.

Като малък какво дете бяхте, от какво се увличахте най-много?

В нашия двор имаше въртележка, на която през войната немците са връзвали коне. Тренирах на нея по няколко часа на ден, за да стана космонавт. Баща ми беше военен пилот и имам автограф от Юрий Гагарин, когото баща ми беше возил с ИЛ14. Впоследствие се записах на курсове по физика и висша математика заради това. Но живота ме отвя в друга посока.

Защо решихте, че трябва да учите стоматология, след като можете да пеете, или още не бяхте открили тогава таланта си?

Имах връзка с една студентка по медицина, а може би и бялата престилка на майка ми оказа влияние. Изпитвах увлечение и по древната медицина. Така попаднах в Медицинска академия. Завърших със златен медал и 3 висши дипломи от различни факултети. Впоследствие преподавах 10 години в катедрата по детска стоматология. Сега имам само частна практика.

1510pp08Направихте грандиозен концерт под връх Еверест, какви ви бяха мотивите?

Най-вече влечението към Индия и приключенския ни дух. Не знаехме предварително дали е възможно да се пее нависоко и затова ангажирахме барокамерата на ВВС. Така по невидимите ноти на съдбата регистрирахме най-високия концерт в света, във файловете на Гинес като едно от 100-те най-добри постижения на 96-та. Тази година на 15 май се събират почти всички участници от тогава за да направим реюниън под надслов “20 години Еверест-концерт”. Участват: Теодосий Спасов, Дони, Калки, група “ОМ”, Дари, Александър Илиев, театър “ПАН” и др. На 15-ти май, НДК, в зала 11, от 19.00 часа.

Кога започна влечението ви по източните религии?

От 8-ми клас, когато си купих една от малкото издавани в България книги за йога. Приемам източните учения повече като философия, отколкото като религия. Те ме карат да продължавам да си изяснявам смисъла на живота, който несъмнено е 42 (..спомнете си Галактическия стопаджия)

Вие сте доста ексцентричен, какви са вашите предизвикателства?

До преди време летях с парапланер и мото-делта, скачах с бънджи, пътешествах с ветроходни кораби и яхти. Сега малко съм ги поизоставил… временно. Сега предизвикателството пред мен са децата. Искам още и още и още (пак от песен).

Къде се чувствате така да се каже по в свои води, в зъболекарския кабинет или на сцената?

И в двете. Но денталната медицина е малко или много рутинно занимание, докато сцена е винаги вълнуваща. Колкото по-голяма, толкова по-вълнуваща.

Какво не бихте простили никога?

Сигурно има рани по сърцето ми, които заздравяват трудно, но времето все пак си лекува, така че какво да се вторачваме в думи като никога.

Страхувате ли се от провал?

Имал съм преди много години един такъв сън – явявам се на сцената и не знам какво да направя. Събудих се плувнал в пот. Тогава подготвях един мой авторски спектакъл с ирландски танци и ми беше много напрегнато. Всичко мина благополучно, но преживяването насън го помня. Сега нямам страхове, но непрекъснато се питам „ще успея ли да реализирам 100% от своя си потенциал в този живот“?

Плаши ли ви старостта?

Да бе, аз я плаша

Последни Записи на Стената