Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
IVA

Не се налага да готвите на бирата.
Вашата бира търпеливо ви изчаква в магазина.
Бирата никога не закъснява повече от 15 мин.
Бирата не ревнува, ако си вземете друга бира.
Бирата никога не е много уморена.
Можете да споделите бирата си с приятелки.
Бирата никога няма да ви сравнява бившите си гаджета.
Бирата няма майка.
Бирата винаги ви изслушва и никога не спори.
Бирата не настоява, че винаги е права.
Ако смените бирата си, не е необходимо да си купувате пистолет за самозащита.
Бирата никога няма да ви лепне срамни болести.
Бирата никога не ви прави забележки за това как карате.
Бирата е културна.
Бирата не псува и не крещи.
Бирата не смята, че заслужава да излиза със Синди Крофорд или Ел Макферсън.
Бирата не забравя да свали седалката в тоалетната.
Бирата винаги е готова да тръгне навреме.
Бирата няма да възрази да прекарате вечерта с приятелки.
Бирата не очаква от вас да й перете чорапите.
Бирата стои там, където я оставите.
Бирата винаги ви задоволява.
Бирената бутилка винаги е твърда.
Бирата никога няма да ви изложи пред приятелите си.
User Avatar
IVA


Артър Гинес започва своята легенда благодарение на щастливо стечение на обстоятелствата. 27-годишен наследява пари от своя дядо архиепископ. Използва ги разумно и след 4 години започва пивоварен бизнес в близост до собствен поток в Лейкслип, на 17 километра от Дъблин.
През 1759г. той взима важно решение и заминава в града, а настоящия бизнес оставя на по-малкия си брат. Годината не е най-благодатната за пивоварите в Дъблин -данъците са високи, а конкуренцията – жестока, но Артър има вяра и добър нюх за сделка. Той сключва дългосрочен договор за наем на малка пивоварна, която се простира върху 4 акра в центъра на Дъблин, на Сейнт Джеймс Гейт St. James’ Gate. Годишната такса включва и права за ползване на вода. Когато Артър поема пивоварната St. James Gate тя е много скромна и се състои единствено от едно корито, една мелница, две помещения за малциране на ечемик, конюшна за 12 коня, склад за 200 тона сено и е охранявана от един полицай.
Малко известен факт е, че Ирландия иска арфата за свой национален символ, но тъй като тя е вече запазена като търговска марка от GUINNESS, се налага държавата да я ползва обърната наобратно. Така с много майсторство и страстта на наследниците на Артър, тъмната бира GUINNESS минава през културен символ, за да се превърне в най-продаваната марка тъмна бира в света.
GUINNESS се прави от вода, малциран ечемик, ечемик, хмел и специална пивоварна мая. Тъмно-рубинения цвят /честа заблуда е, че е черен/ и неповторимият вкус се придават от запичането на ечемика. По-пълният аромат на GUINNESS се постига с използването на двойно повече от средното количество хмел. Легендарният процес на отлежаване пък позволява на GUINNESS да постигне по-добър баланс и консистенция. Вероятно това, което отличава GUINNESS най-много от всички други бири е характерната кремообразна бяла пяна.


Днес GUINNESS се произвежда в 50 държави, включително и на St. James Gate в Дъблин. В България GUINNESS се внася директно от Ирландия, като се предлагат разновидностите й GUINNESS® DRAUGHT – наливен и в кенове и GUINNESS® EXTRA STOUT в бутилка.


Артър Гинес умира през 1803 г.

Автор: beer2beer


Ето една опаковка от вече заминалата по предназначение "билкова отвара"
Бира № 1 :
User Avatar


;" href="http://frognews.bg/print.php?news=26191" target="_blank">  ;" href="http://frognews.bg/send.php?news=26191" target="_blank"> 
Бирата - лятна виагра за здраве и секс
Умереното пиене на бира (а не честите запои) има многобройни  благоприятни последици за здравето, показват изследванията, представени  от MSN.com.

 

Този факт са по себе си е достатъчен, за да се  отдадете изцяло на това питие, ако то е любимата ви напитко през лятото.  Това е и добра възможност да убедите любимата си, че умереното пиене на  бира е лятна виагра за секса, а срещата с приятели на по бира не е  основание да ви се сърди на инат.

 

Защо е полезна бирата:Бирата предпазва от остеопороза


 

Изследване  на университета в Калифорния показва, че голяма част от бирите на  пазара съдържат достатъчно вещества, за да поддържа здрави костите и да  предпазва от остеропороза. Други изследвания показват, че жените, които  пият от време на време бира имат много по-голяма плътност на костите,  отколкото онези, които се пазят от кехлибарената напитка: но не  изпивайте повече от две бири дневно.

 

Бирата намалява  риска от сърдечно-съдови заболявания

 

Бирата има и  свойството да ви предпазва от сърдечно-съдови заболявания: отново, пийте  умерено. Изследване, реализирано в Харвард, показва, че любителите на  бира, както и на други алкохолни напитки, е 40 до 60% по-малко вероятно  да претърпят инфаркт.

 

Бирата понижава холестерола

 

Учените  са установили, че хмелът, който придава горчив вкус на бирата, е добър  източник на полифеноли, субстанции, които намаляват риска от появяването  на рак и подсилват имунната система.

 

Бирата подпомага  мисловната дейност

 

Умереното потребление на алкохол  може да подпомогне и когнитивните функции, сочат данните от друго  изследване. В рамките на експеримента, жените, които са консумирали до  две чаши алкохол дневно, са имали с 20% по-добри резултати на тестове за  оценка на когнитивните функции спрямо жените, които по принцип не пият.  Да не забравяме и чудодейния ефект на бирата в топлото лято: тя ви  освежава и охладява, а освен това ви и хидратира, което трябва да ни  накара да се замислим дали да вярваме на изследователите в Испания,  които казват, че бирата може да хидратира човешкия организъм по-добре и  от водата.

User Avatar

 


 

Две реклами за влиянието  на бирата ...върху мъжете и жените.

 

Истина или не?


 

МЪЖЕТЕ И БИРАТА

 

ГЛЕДАЙ ВИДЕО  - http://vbox7.com/play:fcf5fbc7

 

Хубаво е да седнеш и да поговориш с приятели.

Да пийнеш бира, да поговориш за своите ...мъжки работи...

Докато разговаряте, не забелязвате

как по бедрата и талията се появяват излишни тлъстини.

Как гласът става по-тънък, а гърдите ...по-големи.

Растителният естроген, който съдържа бирата,

убива мъжкото начало и намалява интереса към жените.

Бирата намалява производството на мъжки хормони

и води до импотентност.

ПАЗИ СЕБЕ СИ !!! 

ЖЕНИТЕ И БИРАТА

 

ГЛЕДАЙ ВИДЕО  http://vbox7.com/play:146cae12

 

Хубаво е да седнеш и да побъбриш с приятелки...

Да обсъдите новостите и клюките...

Докато разговаряте, не забелязвате

как раменете ви стават по-широки...

Гласът ви загрубява,

а над горната устна се появяват мустачки...

Организмът започва да работи по мъжки тип...

Растителния естроген, който съдържа бирата,  

потиска производството на женски хормони.

ПАЗИ СЕБЕ СИ !!!

User Avatar

  

За първи път в България се извърши анализ на съдържанието на  витамини в най-разпространените национални марки пиво. Съгласно данните  от проведеното изследване пенливата напитка е ценен източник на  витаминния комплекс В. Изследването установи, че в бирата има основно  витамини от В групата. Това са тиамин (В1), рибофлавин (В2), ниацин  (В3), пантетонова киселина (В5), пиридоксин (В6), фолиева киселина (В9) и  цианкоболамин (В12). В една бутилка от 0,5 литра бира усреднено се  съдържат около 10% от препоръчителната за възрастни дневна доза В  витамини. Най-значителен е делът на В9, В6 и В2.  

 

При някои български марки пиво (за 0,5 литра) нивото на тези  витамини достига до 80% от препоръчителния дневен прием. В това  отношение бирата превъзхожда всички останали алкохолни напитки. За да се  направи пиво, ечемикът най-напред се обработва и става на малц, в  резултат на което се увеличава хранителната стойност на зърното.  

 

Дрождите са другият основен източник за В витамини в пивото. Те  са най-богатата на тези витамини хранителна съставка и в процеса на  ферментация голяма част от полезните съединения на микроорганизмите  остават в пивото. Витамините от В групата участват при много метаболитни  процеси и са от изключителна важност за човешкия организъм. Те се  приемат от хора, страдащи от косопад, пърхут, суха, лющеща се кожа,  чупливи нокти, редица алергични, нервни и психични заболявания. Тези  констатации се отнасят както за алкохолната, така и за безалкохолната  бира.

 

Недостигът на В витамини води до развитие на определени болести.  При хората, консумиращи повече високоалкохолни напитки, обикновено се  наблюдават по-малко В витамини. Те не се синтезират в човешкия организъм  и затова приемането им с храните и напитките е от първостепенно  значение. Пълният набор от витамини и елементи, които са жизненоважни за  здравето, не могат да бъдат набавени от един-единствен източник. Поради  тази причина бирата винаги трябва да се консумира разумно и в умерени  количества, като част от балансирания хранителен режим.

 

Анализът на пробите за определяне на В група витамини в  българските марки пиво е извършено от “Център по Биология на Храните”  през м. юни 2010. От Съюза на пивоварите в България коментират, че  бионаличността на В витамини е доказана и с международни изследвания.  Освен за здравословния начин на хранене, при умерена консумация   витамините и минералите в пивото могат да донесат допълнителни ползи.  Ето защо научните изследвания за качествата на бирата са от съществена  значение както за потребителите, така и за пивопроизводителите.  Препоръката на независимите експерти е количеството на тези вещества в  съответните марки пиво да бъдат оповестявани чрез данни, поставени в  интернет страниците на производителите.        

User Avatar
бирен-сладолед
Звучи чудесно нали? И на вкус е така. Подобно произведение на кулинарното изкуство може да се опита на две места в света но с различни разновидности. Едното е Sarcletti в Мюнхен, където предлагат баварски пшеничен бирен сладолед предимно през септември по време на Октоберфест. Другото място е Rustico Restaurant в Александрия,  САЩ, където през лятото може да се вкусите от невероятните белгийски плодови сладоледи. Собственикът на  Sarcletti съветва: колкото повече стои бирения сладолед с във фризера, толкова по – горчив става. Максимумът му за престой е един ден.
User Avatar
строителство-с-бирени-бутилкистроителство-с-бирени-бутилкистроителство-с-бирени-бутилкистроителство-с-бирени-бутилки
http://desetiqt-grad.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

 

Преди 44 години холандската компания Heineken е започнала да пуска бира в необичайни бутилки, съчетаващи в себе си две закръглени страни и две плоски, снабдени с множество изпъкналости наподобяващи балончета. На пръв поглед може да се предположи, че това е направено с цел за по добър захват, но предназначението на тези бутилки е било съвсем друго - те са служели за строителен материал.

Историята на бутилките тухли започва в началото на 1960 година, когато Алфред Хайникен (Alfred Heineken) се е отправил на карибския остров Кюрокао (Curacao), за да посети един от многочислените заводи на компанията.

Силно впечатление му е направило огромните количества бутилки от Heineken търкалящи се по местните плажове. Оказало се, че на острова няма изградена система за събиране и връщане на тези бутилки обратно в завода. В същото време пътешествайки из острова той е станал свидетел на бедността на местното население, изпитващо остра нужда от недостиг на строителни материали.

Тези факти провокирали наблюдателния Алфред и той бил осенен от идеята - да се строят жилища от празни бутилки.

 

Идеята за строителство на домове от бутилки е спохождала разни хора, от различни страни, така, че това изобретение е с доста стара история, навярно още с появата на първите промишлени количества стъклен амбалаж.

Счита се,че първия дом от бутилки е построен от Уилям Пек (William F. Peck), в град Тонопа (Tonopah), щата Невада през 1902 година. За строителството на къщата на Уилям са му били необходими 10 000 бирени бутилки.

Интересното в случая е, че в стената около вратата място са намерили стари правоъгълни бутилки от горчивата напитка Jhostetter`s Stomach Bitters, съдържаща 90% алкохол и 10% опиум.

Дома на Пек е просъществувал до 1980 година, успявайки да "види" настоящия разцвет на бутилковата архитектура в различните континенти. За съжаление забавните бутилки WOBO, почти не са намерили приложение в тази област.

Визитна картичка

Име:на любителите на бирата

Създаден: вторник, 19 май 2009

Членове: 59

Описание: за всички любители на кехлибарената напитка

Модератор(и): ANDRO

Галерия
Членове