Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Барбароните

Място за детски стихове, приказки, песни и тем подобни - интересни. Упоменавайте автора, в случай, че е известен. Молим темите да са подредени така: 1.Автор, 2.Заглавие - за по-удобно търсене. Препоръчително е да се изписват на кирилица. Нека, преди да създадем тема, поглеждаме дали вече я няма ;) Клубът е с практическа насоченост, поради което е добре да го подреждаме "по-удобно", за да се спестява време. Благодарим!
User Avatar
emi

Виждам зелени дървета…също и червени рози Виждам ги да цъфтят ... за мен и за теб И си мисля ... Какъв прекрасен свят "Виждам синьото небе ... Облаците от бяло яркият благословен ден ... тъмната свещенна нощ И си мисля ... Какъв прекрасен свят Цветовете на дъгата ... толкова красиви ... в небето Също на лицата ... на хора ... преминавайки Виждам приятели да си стислът ръце ... Казвайки ... Как си Те наистина си кават ... обичам те Чувам детски плач ... Наблюдавам как растът Те ще научат толкова много ... от колкото някога ще знам И си мисля ... Какъв прекрасен свят Цветовете на дъгата ... толкова красиви ... в небето Също на лицата ... на хора ... преминавайки Виждам приятели да си стислът ръце ... Казвайки ... Как си Те наистина си кават ... обичам те Чувам детски плач ... Наблюдавам как растът Знаеш че ще научат неописуемо повече от колкото някога си знаел И си мисля ... Какъв прекрасен свят И си мисля ... Какъв прекрасен свят"


User Avatar
emi

“Ми не ми се спи”


Ми не ми се спи! …..Колко често чувате това?


Същият проблем има и едно мечо семейство, с тази разлика, че трябва да приспят рожбата си, не за през нощта, а за цялата зима. Става въпрос за новата детска книга на Мила Попнеделева-Генова, която разказва за Мама Мечка, Татко Мечо и малкото Мече.“Ми не ми се спи” е историята на едно мечешко семейство, което на прага на зимата, се приготвя за зимен сън. Докато изморените родители вече мечтаят за съня, представят си как ще се пъхнат под топлите завивки и не могат да мислят за нищо друго, на малкото Мече хич не му се спи. Толкова не му се спи, че започва да се чуди, дали изобщо е мечка и да мечтае, като птиците да отлети на Юг, за да може цяла зима да си играе на слънце.“Ми не ми се спи” е като топла и уютна прегръдка за лека нощ. В историята за симпатичното мечешкото семейство, може би ще разпознаете себе си и своите близки – малкото Мече, за което сънят е загуба на ценно време, което може да бъде прекарано в игри, Татко Мечо, който може да спи навсякъде и по всяко време и Мама Мечка, която ще прерови интернет за отговори на въпроса, защо на детето ми не му спи. Дали получава отговор, как се приспиват малки мечоци, ще разберете на финала.Автор на текста и илюстрациите е Мила Попнеделева-Генова. Познавате я от “Шумоленето” и “Приказка просто така, прасешка при това”. И този път, рисунки и текст се допълват чудесно. Илюстраците са изпълнени с много чувство за хумор и освен, че ще разсмеят искрено децата, ще ги провокират и доста да пофантазират. Книжката е прекрасно четиво преди сън, особено, ако на някой все още не му се спи…


http://www.citykids.bg/mi-ne-mi-se-spi/

User Avatar
майстор-на-белите

Любомир е любопитен,
славен майстор на белите...
Прави чистото нечисто.
И от нещо прави нищо...

Снощи хвана котарака
и обръсна му мустака...
Нарисува на стената
като мечка баба Злата...

Взе цветята той от ваза -
на салата ги наряза...
Сложи олио в тигана,
счупи пет яйца в тавана...

Нови дрехи си извади -
и с тигана ги изглади...
Но си дойде мама Мара -
и го стопли с два шамара...

Марин Тачков
User Avatar
newОт Бис.БГ

Дядо Коледа(и) ли са,джуджета ли са?!....,но са сладки и лесно можем да си ги направим за празниците.
User Avatar
небивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалицинебивалици
Инструкцията е да се открият грешките в илюстрациите.
Визитна картичка

Име:Барбароните

Създаден: петък, 29 май 2009

Членове: 92

Описание: Всичко, свързано с децата - стихове, песни, приказки, басни, гатанки; обсъждане на различни въпроси, свързани с детето; интересни картинки, които биха могли да намерят практическо приложение и т.н.

Модератор(и): символичен регистър, ~Николай~

Галерия
Членове