Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: ГОРМИТИ

User Avatar
На български естествено.
User Avatar
В едно далечно минало царувал цар Горм и Гормитите живеели в пълна хармония, водени от Стария Мъдрец, носител на тайните на магията и културата на Гормитите. Но един нещастен ден всичко се променило и спокойния живот на Гормитите бил разрушен от едно събитие, което щяло да промени завинаги съдбата на техния остров.
Магмата, която хилядолетия останала спокойна в земните недра, започнала да дава признаци на неспокойствие и все по-големи топки от пареща лава се образували, напирайки със сила върху скалите, които ги разделяли от повърхността.
Мощна експлозия разцепила въздуха наоколо и Планината Вулкан показала на жителите на селището цялата си мощ, таена във времето. От кратера изскочили свирепи войни от магма и лава, водени от Ужасния Магор - Господар на Злото. Тези жестоки същества унищожили миролюбивите Гормити и от всички жители на острова единствено оцелял Старият Мъдрец. Не можейки по никакъв начин да помогне на своя народ, този стар Учител бил принуден да напусне своята любима земя, за да може да основе в бъдеще новата цивилизация на Гормитите.Старият Мъдрец се качил на малка лодка и потърсил спасение на север. По време на самотното си и мълчаливо бягство се сетил за старата мъдрост:
"...От дълбините на Морето ще излезе, и сигурно е, че всичко ще помете, но това, което днес го няма, един ден ще се възроди!..."
И от очите му потекли горчиви сълзи, от които се създало Окото на Живота, вечният източник на енергия и любов.
Минавали векове и на Острова на Горм войните на лавата и магмата царували безпрепятствено.
Без врагове, с които да воюва, силата на Злото полека лека се изчерпвала. Без същества, от които да черпи сила за живот, Народа на Вулкана нямал повече източници, от които да се самоиздържа. Господарят на Злото не можел да направи друго, освен да нареди на войниците си да се оттеглят от Планината на Вулкана, за да се регенерират в очакване на нова инвазия.
Едва тогава Старият Мъдрец успял да се върне на Горм, за да го възроди.
Благодарение на неговата магическа сила и с помощта на Окото на Живота, създал от елементите на природата новите Гормити, разделени на четири Народа на Доброто:
- Народ на Гората
- Народ на Въздуха
- Народ на Морето
- Народ на Земята
Тези нови герои живеели в хармония помежду си дълго време, но един ден Планината Вулкан изригнала отново. Магор и неговия Народ се възродили с ужасяващия проект да завладеят Горм и направят роби неговите обитатели.
За да постигнат целта и отслабят Гормитите, Господаря на Злото изправил срещу Народите на Доброто проклятие:
"...Ще воювате едни срещу други без да различавате доброто и лошото!..."
От този момент нататък войната между Гормитите няма край ...
Визитна картичка

Име:ГОРМИТИ

Създаден: вторник, 09 юни 2009

Членове: 1

Описание: Новата мания - гормити.Детски играчки,но няма как да се измъкнем - всички имат и ние трябва да имаме.

Модератор(и): slava

Галерия
Членове