Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Рекордите на Гинес

Моля, слагайте заглавия на темите и когато копирате текстове от други сайтове, цитирайте източника или поставете линк към мястото, от където копирате. Благодаря
User Avatar
най-старото-червено-яйце
Здравейте,
исках да запазя нещо от новото хилядолетие.Запазих първото боядисано червено яйце за Великден.Яйцето сега е на 15 години.На него със свещ е написана първата буква от името на дъщеря ми "Т".Мисля че притежавам най-старото червено яйце на света.
Моля,пишете ми как може да се провери това.
User Avatar

Уловен от британката Sheila Penfold в Испания, река Ebro и тежащ 97кг.гигантски сомОт Бис.БГ

User Avatar

Останките на гигантската Titanoboa cerrejonensis и на вероятната й плячка били намерени в една от най-големите открити въглищни мини в света, Серехон. Екипът палеонтолози, воден от проф. Джейсън Хед от Университета на Торонто в Мисисага, Канада, използвал математическия модел на зависимостта между размера на гръбначните прешлени и дължината на съвременните змии, за да прецени размерите на древното влечуго. Оказало се, че откритата Titanoboa cerrejonensis е била с дължина 13,01 метра и имала тегло 1132,5 кг. Тя обитавала влажните тропически гори на Североизточна Колумбия преди 58-60 милиона години. За сравнение - най-дългата регистрирана съвременна змия - мрежестият питон, достига дължина 10,05 метра,


най-дълга змияОт Бис.БГ


а най-тежката - зелената анаконда, тежи около 250 кг. Намереното в Колумбия влечуго е най-близък родственик на днешната боа-удушвач (boa constrictor).

User Avatar

Открита е в пещера в Армения. Твърди се, че е на 5500 години. Представлява кожена мокасина, направена от парче волска кожа, пристегнато с кожена връв на пръстите и на петата. Подчертава се фактът, че от нея не се „носи” никаква миризма. Ръководителят на експедицията, д-р Рон Пинхаси смята, че мокасинът отговаря на №37 по европейската система, но не може да се каже с категоричност дали го е носил мъж или жена.


най-старата обувкаОт Бис.БГ

User Avatar

Най-голямата крава в света, наричана Чили, тежала 1 тон и била висока 1,58м.


най-голямата краваОт Бис.БГ

User Avatar

Прасето претендент за рекорда тежало 900кг., обиколка на талията - 2,23 м, а зъбите му били 14,4 см. 


най-голямото прасеОт Бис.БГ

User Avatar

Гари Търнър е обявен за човекът с най-разтеглива кожа в света. Той може да сложи над 150 дървени щипки на лицето си или да издърпа кожата от врата си и да я сложи на лицето си.  Също - да изтегли кожата от корема си на 15см. разстояние. Състояние на Гари Търнър се дължи на рядко медицинско заболяване, наричано синдром на Ehlers-Danlos. 


най-разтеглива кожаОт Бис.БГ

User Avatar

67-годишната Лий Редмънд от Солт Лейк Сити, Юта, спира да реже ноктите си през 1979 г. По-късно те влизат в книгата на Гинес със своите 84 см.


най-дълги ноктиОт Бис.БГ

User Avatar

Тя е отгледана от Алфред Коб и е с дължина 89.2см. Той също така е произвел най-тежката краставица с тегло 12.4кг.


най-дълга краставицаОт Бис.БГ