Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: РЕЦЕСИЯ

User Avatar

Сегашната криза не е първата в историята, подобни са се случвали и ще се случват и в бъдеще. Тя е продукт на натрупалите се изкуствени финансови механизми, които спряха да отчитат истинското материално обезпечение и боравеха с финансови продукти и инструменти зад които не стой реална стойност. Банковата система е така устроена, че използва едно и също обезпечение за различни финансови инструменти като разчита на това, че то няма да бъде изискано едновременно от няколко страни. Банките съществуват единствено защото преразпределят ресурса си. Ако всички вкупом решат да изтеглят олихвените си влогове, банките просто няма как да ги платят, тъй като не разполагат с толкова пари.
User Avatar
как-се-предизвиква-криза
Според теорията на конспирацията, кризата се предизвиква от слух за фалит на банка. Хората изтеглят парите от обръщение, кредитите стават изискуеми, кредитираните фалират, после кредитиращите фалират. Навсякъде настава лют недостиг на пари, защото парите са под юрганите, а инициаторите на събитието контролират централната банка и отказват да пуснат нови пари в обръщение. В подходящия момент Х, 2-3 години по-късно, големите собственици на чували пари изкупуват фалиралите банки, фирми и т.н. и окрупняват целия бизнес, съответно изваждат света от кризата и вече са 1000-кратно по-богати на преуспяващи компании, без конкуренция и ползващи евтина работна ръка.    

    
Визитна картичка

Име:РЕЦЕСИЯ

Създаден: сряда, 08 юли 2009

Членове: 2

Описание: Рецесия - спад в продажбите на компаниите, увеличение на безработицата, намаляване на доходите на хората, спад в цените Засега това е най-вероятното развитие на кризата в България.

Модератор(и): rumi

Галерия
Членове