Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Фен-клуб: Nokia 5800 XpressMusic

User Avatar
Nokia 5800 XpressMusic е вече точно година на пазара и това изглежда е добър повод за компанията да зарадва потребителите на устройството като добави към него някои дългоочаквани екстри. Става дума за новия вид на основния екран и кинетичното превъртане в списъците и приложенията, които се появиха за пръв път в Nokia 5530 XpressMusic. Сега вече са достъпни и за 5800 с новия ъпдейт с номер 40.0.005. Освен възможността за по-интуитивното кинетично превъртане на списъци - функция, която работи и в телефонния указател, музикалната библиотека и галерията, но не е добавена в основното меню и браузъра, 5800 получи и нов основен екран, върху който могат да бъдат разположени повече предпочитани контакти за бърз достъп и уиджет с бутони за управление на музикалния плеър. Според информацията сред промените са нова версия на Nokia Messaging, интеграция на OVI Contacts и функция за автоматично превключване на виртуалната клавиатура от QWERTY в буквено-цифрова и обратно при промяна ориентацията на телефона. Ъпдейта е достъпен за инсталиране през компютър, но скоро вероятно ще бъде наличен за изтегляне и през Wi-Fi или мобилната мрежа (т.нар. FOTA).

 

Ако работите с Windows 7, вече може да се възползвате и от специална версия на Nokia Software Updater, поддържаща операционната система:

 

http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-software-u­pdater
User Avatar

User Avatar

От най-голямо значение за Nokia 5800 XpressMusic е сензорният екран с диагонал от 3.2-инча и 360 x 640 пиксела резолюция, изобразяващ 16 милиона цвята и tactile/haptic feedback. За да бъде пълнофункционален смартфон, от Nokia са разработили версията Series 60 rel. 5 на Symbian OS v9.4. Други екстри касаещи работата с екрана са акселерометъра за автоматично завъртане на екрана, както и сензора за близост, който подобно на този при Apple iPhone 3G, изгасва екрана, когато се доближи до лицето.Nokia 5800 XpressMusic, като подобаващ мултимедиен телефон от среден-висок клас разполага с Bluetooh v2.0 с A2DP профил, 3.5мм аудио жак, TV-Out, MP3 плеър от последно поколение и видео плеър. Поддържаните аудио формати са: AAC, AAC+, eAAC+, MP3, MP4, M4A, WMA, AMR-NB, AMR-WB, Mobile XMF, SP-MIDI, MIDI Tones (poly 64), RealAudio 7,8,10, True tones и WAV.
 
Видео плеърът единствено не поддържа Xvid и DivX формати, останалите са на лице: 3GPP formats (H.263), Flash Video, H.264/AVC, MPEG-4, RealVideo 7,8,9/10 и WMV 9. Говорейки си за формати, графичните такива са: BMP, EXIF, GIF87a, GIF89a, JPEG, JPEG 2000, MBM, OTA, PNG, TIFF, WBMP и WMF. Телефонът има и вграден редактор на снимки.
User Avatar

User Avatar

Докосни. Пусни. Сподели.
-Докосни
-Пусни
-Сподели
Едно докосване до музика и до 35 часа кристална връзка с модерен мулти-форматен плеър. Видео център - гледай на широк екран с висока разделителна способност. Забавлявай се с 3.2 мегапикселовата камера за прекрасни снимки, и после просто сподели в мрежата.
Визитна картичка

Име:Nokia 5800 XpressMusic

Създаден: неделя, 02 август 2009

Членове: 6

Описание: Фен-клуб, посветен на любимата нова Нокиа

Модератор(и): Kalin

Галерия
Членове