Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Парите

User Avatar
ЗДРАВЕЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ! ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ КОИТО СЕ РЕГИСТРИРАХА, НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ЕДИН САЙТ А ПОВЕЧЕ. КАКТО НЯКОИ ВЕЧЕ СЕ УВЕРИХА НЕ Е НИТО ТРУДНО НИТО СЛОЖНО. ТЪНКОСТТА НА ТАЗИ РАБОТА Е САМО ТЪРПЕНИЕ И УПОРИТОСТ, ДА СЕ ДОСТИГНЕ ДО ПЕЧАЛБИТЕ.ДАВАМ ОЩЕ ЛИНКОВЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ. ПЪРВО СИ РЕГИСТРИРАТЕ ЕЛЕКТРОННА СМЕТКА ТУК https://www.payza.com/ А СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТ РЕГИСТРАЦИИТЕ ТУК http://www.clixsense.com/?4621155 И http://www.neobux.com/?r=yuleto И http://www.ptcbox.com/?rid=260421 И http://www.probux.com/?r=zahar4e И http://www.seosprint.net/?ref=1274420 ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ И АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ МОЖЕ ДА МЕ ПИТАТЕ НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ. ПРЕКРАСЕН УИКЕНД ВИ ЖЕЛАЯ!!!!!
User Avatar

Ако се оставяме на парите да управляват живота ни, то определено сме техни роби. Колко пъти сме искали да си купим нещо или да отидем някъде, но не сме го правили, защото „нямаме пари”? Тази „липса” се е загнездила в съзнанието и ни пречи да си зададем един много по-доходоносен въпрос, а именно: „Как да имаме повече пари?” Някои от най-популярните отговори са: * Като работим повече * Като си намерим допълнителна работа * Като вземем заем * Като си намерим по-добре платена работа * Като измислим нещо оригинално и го патентоваме * Като сме полезни на повече хора * Като станем по-добри професионалисти и инвестираме в образованието си * Като започнем бизнес * Като попълним фиш за тото Всеки един от тези отговори е верен. Това са различни начини да получим повече пари. Знаем ли, обаче как: * Да бъдем господари на парите ни * Да накараме парите да работят за нас * Парите да ни осигуряват спокойствие, а не затруднения Сигурно си мислим, че основният ни проблем е в липсата на пари и късмет. Но реалността показва, че 95 % от хората изпитват затруднения и са роби на парите, заради липсата на финансова грамотност. Затова си позволявам да споделя най-практичния съвет за управление на парите, от Т. Харв Екър: „Ако не контролирате парите си, те ще ви контролират. Чудеса с парите наистина стават, но само след като се научите да ги управлявате както трябва.” Как би постъпил човекът с милионерско мислене? Открийте си „фонд” или сметки и разпределяйте парите си по следният начин: 50 % „Текущи нужди” 10% „Дългосрочни спестявания” 10 % „Финансова независимост” 10 % „Образование” 10 % „Кредитиране” 10 % „И аз съм човек” Има подробно описание какво точно представляват тези фондове и как да работим с тях, независимо какви са месечните ни доходи. Познавам и работя с много хора, приложили тази система и съм готова да съдействам на всеки, който иска да получи професионална информацията, чрез страницата „Как да…”. Не става въпрос само за управление на парите ни, а да поемем пълен контрол. „Мрън, Мрън” е забавна песен, и ни припомня какво НЕ ТРЯБВА да правим. Любимият ми фонд е „И аз съм човек”, защото чрез него се възнаграждавам за постигнатите резултати. И знам точно какво да направя, за да получа повече! Следващото видео ще ни разкрие малка, но важна стъпка към благополучието:

User Avatar
"Парите могат да ти купят легло, но не и сън. Книги, но не и ум. Храна, но не и апетит. Хубави дрехи, но не и красота. Къща, но не и дом. Лекарства, но не и здраве. Разкош, но не и култура. Забавления, но не и щастие. Религия, но не и спасение."

 

"Откакто минах на свободна практика, ще станат скоро 6 месеца, паричните потоци към моята банкова сметка намаляха. Има ги, това е хубавото, но никога не мога да знам, кога ще е следващия и ще го има или не. И така се случи, че преди дни паричният поток се забави. И аз, която избягвам всячески мисълта за пари, се замислих.

 

И звънецът издрънча. Леко учедена открехнах вратата. Пред нея стоеше разстроен мъж на средна възраст. Едва предъвка, че работи на строежа отсреща, че са му се обадили, че майка му е починала, а той няма с какво да се прибере. Бръкнах в портфейла. Намерих там банкнота от 10. Подадох му я. и добавих : съжалявам.

 

Знам, какво си мислиш. Поредният измамник. Този лаф е толкоз изтъркан. Това си мислиш. Но всеки път, когато до мен се доближи човек и помоли за пари. Бръквам в джоба и каквото има там му го давам. Никога не мога да съм сигурна, дали е истина или не. Дори ще съм по-доволна, ако не е. Но предпочитам да дам.

 

След случката се върнах отново към темата за парите. Те, парите, ми дават онова спокойствие, че утре ще съм сита и облечена. Че утре ще мога да бръкна и да подам банкнота на всеки нуждаещ се от нея. Но уви, с тях мога само това : да купя храна, дрехи, мебели, кола, къща, и куп дребни и не чак толкоз дребни неща, които не е ясно дали ми трябват или не.

 Но не мога да купя с пари :

 

целувката: и онова пеперудено усещане в стомаха ми.

Обичам те: произнесено от човека, който обичам, като никой друг.

красотата: която очите ми виждат всеки ден.

приятелството: истинското, в богатство и в бедност.

спокойствието: в душата ми.

съвестта: и знанието, че на никого зло не съм направила.

радостта: при вида на усмихнатите лица на моите слушатели.

радостта:от споделената откачено-интересна история.

щастието: че правя това, което обичам.

задоволството: в мен, когато правя нещата добре.

един миг време: веднъж отишъл си, той не се връща.

прегръдка: детска. на децата не им пука за пари.

дъждът: трополещ по капандурите, който ме буди сутрин.

луната: изпълваща нощта.

добрият смях и добрият разговор: с приятел.

неделя сутрин: и тишината.

спомените от детството: зелената трева и босите ми крака.

страстта: извираща от мен, когато мисъл прекоси съзнанието ми.

желанието: да сготвя нещо. вкусно, ароматно и различно.

удоволствието: от заседените в земята семенца.

изгревът и залезът: ..

звуците: на морето, на реката, на птичките.

сънищата: които помня.

изнендата: от подаръка, който не очаквам.

флиртът: с непознат, на улицата.

прегръдката: от любов, стягаща ме в менгеме, което обичам.

цветовете: на пролета, лятото, есента и зимата.

знанието: че някой чете, това, което пиша.

калинката: която се разхожда по ръкава ми.

 

Богата съм:  си казах."

User Avatar

Майка пита дъщеря си?

 - Маменце, кажи ми, какво са парите?

- Парите, скъпа дъще, - замечтано казва майката - това са мерцедес, скъпо уиски, красиви мъже.

- A кaтo нямa пари ? - пита дъщерята.

- Ами ... - трамвай, чай, баща ти ...

User Avatar Народна поговорка казва "Парите не могат да те направят щастлив".

 

Не е вярно казват учените, парите могат рязко да повишат удоволствията в живота и да те накарат да се чувстваш добре!

 

Психолози и социолози математически са измерили връзката между Пари и Щастие и вече знаят колко пари могат да ни направят шастливи.

20 000 евро е сумата на месец с която ще имате щастлив живот.

Американските "изследователи на щастието" твърдят, че при доходи над тази граница линията на щастие остава на едно ниво.

  

Който има много е самотен!

 

Ясно е, че ако имаш малко пари повишаването на доходите ще те направи щастлив.

Ако обаче наследиш от дядо си милиони, а вече имаш нормален стандарт, това няма да промени много.

Не можеш да си купиш приятели. Хората с много пари знаят ефекта: Парите дистанцират. Не защото не ви обичат заради парите ви, а защото мисълта за парите променя отношенията.

  Всеки успял да прескочи финансовата бариера и успял да постигне добър стандарт, започва да намира други проблеми.

 

Психолозите казват " Парите не създават щастието, много по важни са за хорат харминичното семейство и партньорство, добри приятели и сигурност в бъдещето"

Английски созиолози твърдят, че най-щасливите хора са женени и имат приходи от 100 000 долара годишно.

  

В някои източни страни имат задължителни "Стандарти"

 

Ние сме в ЕС и имаме западни стандарти и български приходи.

Остава ни само да се досетим, колко българи ще са щасливи тази година!

Скъпи консумативи, ниско заплащане, почти никакви алтернативи!

Добре, че е тая широка славянска душа сама да си прави веселото! Да се надяваме, че психолозите не са съвсем прави и човек може и с по-малко да е щастлив!

Най-малкото може да има добри приятели, да храни луди надежди и да живее според библейската мъдрост " Господ е казал, и живейте като птичките".

Ние и без това така си живеем, ден за ден.

  Автор: ©Mathy
User Avatar

Ето един цитат от Стайнбек - "Зимата на нашето недоволство" - струва ми се много актуален, както и цялата книга впрочем.

 

"Елен снощи ме попита: "Татко, кога ще станем богати?" Но аз не й казах това, което знам: "Скоро ще бъдем богати, но както не умееш да се справяш с бедността, така не ще умееш да се справяш и с богатството". А това е самата истина. В бедността тя е завистлива. Ако забогатеем, току-виж станала надута. Парите не променят болестта, а само признаците й."
User Avatar


 

...ЕВРОБАНКНОТИТЕ СА НАЙ-ЧИСТИ ОТ МИКРОБИ, ЗАЩОТО ИМАТ СПЕЦИАЛЕН ЗАЩИТЕН СЛОЙ

 

Уче­ни мик­ро­би­о­ло­зи и епи­де­ми­о­ло­зи ус­та­но­ви­ли, че най-мръс­ни са бан­к­но­ти­те от ва­лу­та­та на сред­но­а­зи­ат­с­ки­те стра­ни с вла­жен кли­мат. До­ка­то вър­ху ев­ро­то - нап­ро­тив - мик­ро­би поч­ти не се по­леп­ват, за­що­то са за­щи­те­ни със спе­ци­а­лен раз­т­вор.

Оказ­ва се, че обез­за­ра­зя­ва­не­то на бан­к­но­ти­те стру­ва мно­го скъ­по - обез­за­ра­зе­ни­те бан­к­но­ти имат мно­го по-ви­со­ка се­бес­той­ност от обик­но­ве­ни­те. На За­пад то­зи проб­лем от­дав­на е ре­шен. Там книж­ни­те па­ри се обез­за­ра­зя­ват чрез об­ра­бот­ка­та им с озон и ул­т­ра­ви­о­ле­то­ви лъ­чи.

 В Япо­ния пък из­чис­т­ва­не­то се из­вър­ш­ва ди­рек­т­но в бан­ко­ма­ти­те, ко­и­то се наг­ря­ват до 200 гра­ду­са Целзий.
User Avatar


  

Ти чу ли какво е намерила Меги?

Намерила мъж, със парички човек!

И днес мелничаря зарязала Мег.

 

Ах, бе мелничарят изпълнен със живост,

със лека кесия, но лорд по вежливост.

А този бил грозен и празна глава,

но имал човекът пари, затова.

 

Пред нея сърцето си първият сложил,

но вторият нещо по-друго предложил.

Кобилка предложил със ново звънче,

с юздички, ботушки, седло и жребче.

 

О, златото има наистина сила,

щом можеш да купиш жена за кобила.

Но нека да има любов между нас,

парите бих пратил по дявола аз.

 

Превод от английски Владимир Свинтила

Робърт Бърнс
12>>
Визитна картичка

Име:Парите

Създаден: сряда, 23 септември 2009

Членове: 11

Описание: Какво ни дават и какво ни вземат парите?

Модератор(и): Антоанета

Галерия
Членове