Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на Стелинце към Фен-клуб: Красотата на природата

User Avatar
-----късчета-природна-красота
Истинска визуална и естетическа наслада за всеки, който по някакъв начин усеща по благотворен и хармонизиращ начин досега си с Природните творения, пък било и дори само на снимка.  Отморяващи и зареждащи с тонус и настроение фотографии за един отличен и чудесен старт на новата седмицаhaha
User Avatar
гората-каквато-не-я-познаваме
Страната ни е на трето място в Европа по биологично разнообразие благодарение на горите си, в които се съхраняват над 80% от защитените растения и над 60% от изчезващите животински видове.

Горските масиви опазват водата, пречистват въздуха, спират ерозията и свлачищата, дават убежище на застрашени видове, ограничават промените в климата и са място за отдих и почивка
User Avatar

User Avatar
великата-синя-дупка
Част от бариерната риф система, Великата синя дупка лежи приблизително на 100 км от сушата на град Белиз. Голяма, с почти перфектна кръгла форма, напречно почти четвърт миля (0.4 км), тя е една от най-поразителните места за гмуркане из цялата планета. Водата е дълбока 145 м и точно дълбочината дава плътния син цвят, който кара такива образувания по цял свят да бъдат наричани 'сини дупки'.
User Avatar
каньонат-на-антилопата
Най-посещаваният и най-фотографираният каньон в югозападните части на Северна Америка е Каньонът на антилопата, намиращ се в земите на индианците навахо, близо до Пейдж, Аризона. Той се съдържа от два разделени, фотогенични скалисти пролома, именувани поотделно Горен каньон на антилопата – или 'процепът' (The Crack) – и Долен каньон на антилопата – или 'тирбушонът' (The Corkscrew).

 

Името, което навахо са дали на Горния каньон е Tse’ bighanilini, което означава 'мястото, където водата тече между скалите'. Долният каньон е Hasdestwazi, или 'спираловидни скални арки'.
User Avatar
вървя-по-плажа-с-гордо-вдигната-глава-и-търся-теб-–-мойта-сродна-душа-вълните-пенливи-докосват-краката-ми-боси-и-скриват-следите-който-оставям-за-теб-но-съдбата-това-ще-поправи-като-ти-остави-знак-една-скала-между-звездите-и-земята-на-място-скрито-от-света-но-видимо--единствено-за-теб-където-ще-те-чакам-със-усмивка-всеки-път-когато-пълна-е-ноща-с-безброй-мечти-на-много-влюбени-души
Една истинска прелест от червени скали на границата на Аризона и Юта, Вълната е формирана от пясъчни дюни на възраст от 190 милиона години, които са се превърнали в скали. Това неизвестно образувание е достъпно само пеш, чрез 4-5 километров поход и е строго контролирано.
12>>
Визитна картичка

Име:Красотата на природата

Създаден: понеделник, 12 октомври 2009

Членове: 175

Описание: Тук могат да се добавят теми и снимки, свързани с природата - планините, моретата, подводния свят, светът под земната кора и др.

Модератор(и): Роси

Галерия
Членове