Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на KIKA към Фен-клуб: Красотата на природата

User Avatar

User Avatar

Шестнадесет изумрудено-зелени езера, съединяващи се помежду си със система от водопади. Това място би било идеално за снимане на следващата част на “Джурасик парк”. Интересното е, че всяка година на Плитвицки езера се появяват нови водопади. Падналите във водата листа и клони се покриват с т. нар. “наносни растения”, които се вкаменяват след смъртта си и се превръщат в твърди образувания, преграждащи реките. Водата постепенно разрушава тези “бентове” и образува нови водопади. Националният парк е населен с много животни, сред които диви котки и дори мечки!
User Avatar
Прекрасното езеро Гарда, разположено в подножието на Алпите е най-голямото езеро в Италия. На южния му бряг има уютни хотели и бунгала и усамотени каменисти плажове. Северната издължена част на езерото прилича на фьорд, тъй като е заобиколена от планински масиви с височина до 2000 м. Това е любима дестинация за велосипедистите. Можете да стигнете до Гарда от Милано или от Венеция, тъй като езерото се намира по средата между двата града.
User AvatarНай-дълбокото езеро в света (средна дълбочина 745 м.) напълно заслужава и званието на едно от най-красивите. Ако искате да се насладите на величествената му красота, без да се блъскате сред тълпи от туристи, посетете бреговете му в началото на лятото. Тогава езерото постепенно е освобождава от сковаващия го лед и можете да видите нерпите (вид тюлени), почиващи си на плаващите ледени островчета. Най-красивите места по бреговете на Байкал са заливът Ая, носът Котелниковски, връх Черски, Слюдените езера и река Шумилиха.
User Avatar

User Avatar

User Avatar

Визитна картичка

Име:Красотата на природата

Създаден: понеделник, 12 октомври 2009

Членове: 175

Описание: Тук могат да се добавят теми и снимки, свързани с природата - планините, моретата, подводния свят, светът под земната кора и др.

Модератор(и): Роси

Галерия
Членове