Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на sia2307 към Клуб: Интересни цитати

User Avatar
........Но думата ми беше за вас,българите.Не приличате на еретици.Красиви сте като дървеса,такава беше и майка ми Ирина,вечно зелени сте някак си,не остарявате и нашите страсти не ви прояждат......

Защото идваме от древността,императрице моя,устойчиви сме на ветровете на времето,аз самата съм хилядолетна шаманка и се превъплъщавам в десетки и стотици жени в хода на хунорския български род и ако сега съм край тебе,Анастасия,то е защото ти ме извика на живот и на смърт...

Не съм като другите жени,безпътна съм.Не ми се седи зад стана и зад вретеното,а все към свитъците хартия поглеждам и всички манастирски библиотеки в околността съм изчела,та дори монасите ме гледат с недобро око...
User Avatar
— Уважаеми лорде — отвърна министърът, — съгласен съм да включим призрака в оценката на мебелите. Аз идвам от съвременна страна, където има всичко, което секупува с пари; а като знаем как нашите енергични младежи завладяват Стария свят и отмъкват най-добрите ви актриси и примадони, уверен съм, че ако в Европа съществуваше един-едничък призрак, щяхме в най-кратко време да си го имаме у нас в някой обществен музей или пътуващ цирк.

 

— Уви, привидението наистина съществува — отвърна усмихнато лорд Кентървил, — макар че, изглежда, е устояло на примамките на вашите предприемчиви импресарии. Тое добре известно от три века насам, всъщност от 1584 година, и се появява редовно преди смъртта на някой член от нашия род.

 

— Ако там е въпросът, и семейният лекар прави това, лорд Кентървил. Но все пак призраци на този свят няма, сър, и смятам, че законите на природата не могат да се променят по прищевките на английската аристокрация.

 

— Очевидно вие в Америка стоите много близко до природата — отвърна лорд Кентървил, който не проумя напълно последната забележка на мистър Отис, — а щом като нямате нищо против един призрак в къщата, всичко е наред. Но не забравяйте, че сте предупреден.

 

Оскар Уайлд
User Avatar
- Съвършеното цвете няма дефекти.Дефектните цветя са обида за окото.Един градинар не отглежда такива цветя.Той ги изхвърля без всякакво колебание.Уингейт е дефект.Сигурен съм,че ме разбираш.

  

Л.Ш.Джо Мур

 

User Avatar
-Пол,възраст,раса,всички тия глупости разделят хората един от друг.Надпреварата е единственото,което ни свързва.Но случи ли се да победиш някого,после се чувствуваш още по-самотен.Състезателните игри сме ги измислили,за да забравим,че сме забравили какво значи игра.Да играеш,то значи да вършиш нещо заради самото него.

 Уилям Уортън
User Avatar
Мъжът в костюма за голф се приближи.

-...!...!-започна той и обогатявайки речника на сър Джордж с ново съществително...Това бе самият Монтагю Грейсън,известният автор на ведри оптимистични романи,и многобройните му читатели щяха да останат направо шокирани,ако можеха да го видят в настоящото му състояние.Но пък ако бяха запознати с фактите,трудно биха отрекли,че гневът му е основателен.Най - сигурно може да събуди спящия у всеки от нас дявол борбата с дълга глава на ведър оптимистичен роман.Почти от три часа М.Грейсън се гърчеше в кабинета си като прокълната душа,опитвайки седа вплете ексцентричен хумор и нежен патос в уводната сцена на новата си книга.И когато,поглеждайки за стотен път през прозореца,видя Флик и Бил да газят любимите му цветни лехи,цялата ненавист към героя и героинята моментално се пренесе върху двойката нашественици.Не беше и помислял,че е възможно толкова да мрази някого,докато на излизане от къщата не съзря сър Джордж.Тогава в миг осъзна,че изпитаното към Флик и Бил чувство е било само бледо въведение в омразата.Ако М.Грейсън беше Данте,щеше начаса да се втурне да пише нов вариант на"АД",в който сър Джордж да се пържи в средата на най-долния кръг.....

 

П.Г.Удхаус

User Avatar
Сър Джордж бе така погълнат от преследването,че е съмнително дали тези прости,макар и изразителни слова можеха да го накарат да спре.Говорещият употреби две прилагателни и един глагол,които сър Джордж не беше чувал през Живота си,но не интересът към значението им го накара да застине на място.Спря го внезапната поява иззад храстите на втори мъж в панталон от рипсено кадифе,особено респектиращ с голямата застрашително изглеждаща вила в ръката си,и - сякаш това не стигаше - придружен от мършав пес с неспокоен характер,който се приближи и взе безшумно да души пищялите на сър Джордж.Сър Джордж погледна песа и песът погледна сър Джордж,използвайки за целта кръгло червено око.Дори в спящо състояние не би могъл да бъде наречен красив,а сега и изражението му бе определено отблъскващо с тази негова леко повдигната бърна,открила голям бял зъб.Колкото и спешни да бяха ангажиментите на сър Джордж,той реши да поостане........

 

П.Г.Удхаус
User Avatar
......"Точно както в мига,когато идваме на бял свят,така и когато умираме,ние се боим от неизвестното.Но страхът ни е нещо вътрешно,което няма нищо общо с действителността.Смъртта е като раждането - само една промяна..."

 

Исабел Алиенде

 

User Avatar
".........-Не бива да се гледа твърде далеч напред.В противен случай ще изгубиш от поглед онова,което вършиш,и ще сгрешиш.

Но обърни внимание,не казвам,че е добре да не виждаш по- далеч от носа си.Не гледаш ли какво има отпред,ще се блъснеш в нещо.Трябва да следваш подходящия ред и същевременно да поглеждаш напред......

 Харуки Мураками
User Avatar
"Понякога съдбата прилича на пясъчна буря,непрекъснато променяща посоката си.Искаш да избягаш от нея,свърваш по друг път,но и тя поема по него,следва те неотклонно.Същото се повтаря отново и отново,сякаш си се впуснал в зловещ танц със смъртта току преди разсъмване.Няма да се спасиш от нея.Защото тази буря не е нещо случайно,долетяло отдалеч.Тази буря си самият ти.Нещо вътре в теб.Единственото,което можеш да сториш,е да се примириш с нея,да стиснеш очи,да запушиш уши,за да не ти влиза пясък,да навлезеш в бурята и стъпка по стъпка да си проправяш път през нея.Няма нито слънце,нито луна,нито посока.Дори ходът на времето не се усеща.Само ситен бял пясък,подобен на стрити на прах кости,се завихря към небето.Ето каква пясъчна буря трябва да си представиш."

 

Харуки Мураками
Визитна картичка

Име:Интересни цитати

Създаден: неделя, 08 ноември 2009

Членове: 102

Описание: Мястото, където споделяме цитати, сторили ни се интересни.

Модератор(и): atom shake

Галерия
Членове