Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на Захир (ظاهر) към Клуб: Интересни цитати

User Avatar

"...Обичам я тая проклета чорла, но не ми се иска да го призная. Глория е капан. Знам, че е капан..."
Педро Хуан Гутиерес
User Avatar

"Човек може да носи голям огън в душата си и никой да не идва да се сгрее на него.Минаващите не виждат нищо освен малко дим, който излиза горе от комина, и отминават всеки по своя път.
Какво да се прави тогава?Да поддържаш огъня в душата си, да носиш солта на земята в себе си, търпеливо - ала и с какво нетърпение! - да чакаш, да чака...ш часа, когато някой ще дойда да поседне - и да остане, знам ли?
Дано всеки, който вярва дочака този час...."

"Из писмата на художника до брат му Тео" Винсент Ван Гог
User Avatar

"Всеки от нас се ражда на този свят един път, със свой единствен и неповторим живот. Всеки стиска този живот в дланта си – както се стиска в шепа една монета. Медна, сребърна, понякога златна. Но винаги единствена. Какво да купим с нея? Радост? Слава? Наслада? Монетата е една – няма да стигне за всичко. Или да я изхарч...им на дребно?" Антон Дончев, „Николай Рьорих. Ярило слънчицето и бога Агни”
User Avatar

„Девойки, вам съвет ще дам:
плач нива не полива.
Сега са тук, а утре там —
мъжете са такива!

..."Много шум за нищо"Шекспир
User Avatar

"Два галона са много вино....
В духовно отношение шишетата биха могли да се градуират така: под гърлото на първото шише - сериозен и съсредоточен разговор. Пет сантиметра по-долу - сладостни и тъжни спомени. Осем сантиметра по-долу - мисли за някогашни щастливи любови. 15 сантиметра по-долу - мисли за някогашни нещастни любови. Дъното... на първото шише - всеобща и неопределена скръб. Под гърлото на второто шише - черна, мъчителна потиснатост. Два пръста по-долу - песни за смъртта или за напразните копнежи. Един пръст по- долу - каквато и да е друга песен, стига човек да я знае. Тук градуирането спира, защото след това следите се губят и няма сигурност. От тази точка нататък всичко може да се случи...."

"Тортила Флет" Джон Стайнбек.
User Avatar

„Аз ще те бия“ — каза той, като я погледна. „А как иначе ще разбера, че ме обичаш“ — отвърна му тя.

"Луна и грош°
User Avatar

Понякога ми се струва, че има хора, които не се раждат там, където е трябвало да се родят. Случайността ги е захвърлила тук или там, ала тях ги тегли другаде, мъчи ги носталгия по дом, който никога не са видели."Луна и грош"Съмърсет Моъм

User Avatar

"Жалко, че природата е направила от теб само един човек, а е имала материал и за праведник, и за подлец."
Гьоте
User Avatar

"Аз съм повече себе си, когато живеем здраво притиснати: самотата и аз. Обожаваме се...."

"Тропическо животно" Педро Х. Гутиерес
User Avatar

‎''Но плътта е слаба.Във всеки случай моята е слаба и греховна.Предполагам,че на всички им се случва същото,но хората се притесняват да вникнат в това и дори са си измислили понятия,като приличие и неприличие.Само ,че никой не знае къде е границата,която дели приличието от неприличието.''
Мръсна хаванска трилогия-Педро Хуан ...Гутиерес
12>>
Визитна картичка

Име:Интересни цитати

Създаден: неделя, 08 ноември 2009

Членове: 102

Описание: Мястото, където споделяме цитати, сторили ни се интересни.

Модератор(и): atom shake

Галерия
Членове