Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
http://novinarko.com/ShOK-Istinska-malka-r­usalka-oprovergava-naukat­a-VIDEO

„Синдром на русалката“ уж не бил съвместим с живота

За науката тежката диагноза „синдром на русалката“ е несъвместим с живота, но малката Шайло 10 години опровергава това.Момичето цели десет години опровергава мрачните прогнози с чаровна усмивка и изключителна воля. Никой не гледа на нея като на увредено дете. Родителите й с много любов осигуряват на жизнерадостната малка русалка живот като на всички нейни връстници.

Шайло Пепин от Портланд, САЩ, е едно от трите момичета, оцелели със сиреномелия, вродено заболяване известно като „синдрома на русалката“. За 10 години тя претърпява повече от 150 операции, включително и две трансплантации на бъбрек, като опроверга дори най-оптимистичните прогнози, че ще живее само няколко дни.

Малката русалка Шайло е родена само с един и то зле функциониращ бъбрек, няма важна част от дебелото черво и никакви репродуктивни органи. Родителите са уведомени веднага след раждането, но те не се отказват от своето дете.

Заедно с всички тя е в училище, плува в басейн, дори посещава уроци по танци и се забавлява с приятели. Изпълнена с неподправен оптимизъм и жажда за живот, Шайло три години живее на хемодиализа, докато очаква трансплантация на бъбреци. Историята й става известна за милиони хора по света, когато чаровната и вечно усмихната малка русалка се появява в шоуто на най-популярната ТВ водеща Опра Уинфри.

Случаите на вроденото заболяване сиреномелия са доста редки – според медицината вероятността е едно на 300 000 раждания. Синдромът на русалката се изразява в срастване по дължината на долните крайници, но е съпроводено с деформации, дори липса на някои вътрешни органи. Шансът за оцеляване е толкова малък, че досега са известни само три момиченца, които успяват да преживеят с тази диагноза.
User Avatar
Историята Типи и нейните снимки са толкова дълбоки и искрени, че ще ви се прииска да бъдете на нейно място. Кой не би искал да има такова страхотно детство?
Тя се е качвала на петтонен слон, за когото всъщност казвала, че е неин брат. Гушкала е леопард и е прегръщала гигантска жаба, сякаш е плюшено мече. Детството на френското момиче Типи Дегре звучи по-скоро като нова версия на Маугли, отколкото като нещо реално. Типи е родена в Намибия през 1990 година, когато родителите ѝ Алан Дегре и Силвия Робърт пристигат в Африка, за да заснемат дивите животни за различни френски издания. До 10-годишна възраст Типи израства в Африка и прекарва цялото си детство, играейки с диви животни. Нейните най-верни приятели са лъвче, мангуста, змия, леопард, зебра, жирафи и крокодили. Малкото момиченце не вижда нищо необичайно в нейната компания: „Аз нямах други приятели там, защото никога нямаше деца. Така че животните бяха моите приятели”, казва тя пред едно френско списание. След като навършва 10 години, нейните родители я връщат обратно в родната Франция. Започва да учи в държавно училище в Париж и бързо се превръща в местна знаменитост. Но за нея обстоятелствата в града не се стичат по най-добрия начин. Минава доста време, докато Типи се адаптира към цивилизования живот и родителите ѝ виждат, че за нея ще е много трудно да свикне с тази среда. В училище е много мъчително за нея, тъй като няма почти нищо общо с другите деца. Ходила е там в продължение на само две години, след което нейните родители ѝ преподавали у дома.Но въпреки всичко тя остава уникално човешко същество за цял живот. В момента е на 23 години и преди известно време родителите ѝ издават книга, наречена „Типи: Моята книга за Африка”, която бързо се превръща в бестселър. Като цяло се знае малко се за живота ѝ днес. Последните новини за нея са, че иска да получи намибийски паспорт, защото винаги е вярвала, че е африканка. Говори се, че тя може да се върне в Африка, за да възобнови приятелството си с дивите животни и природата.
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ
за нещо сиОт Бис.БГ


Източник: http://wonders.bg/