Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Новините на деня с Бис.БГ

Бъди репортер. Направи статия. Нека новостите първи идват в Бис.БГ. Опиши проблемите такива, каквито са. Опиши радостите такива, каквито ги знаеш.
User Avatar

22 СЕПТЕМВРИ
ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

На този ден през 1908 г. при изключително тържествена обстановка в историческата Иван-Асенова църква “Св.Четиридесет мъченици” на старопрестолния Царевец с Манифест към българския народ, подписан от Фердинанд І е обявена независимостта на България.
С обяваването на Прокламацията за българската независимост се отхвърлят всякакви ограничения на международния статут на българската държава и в крайна сметка Европа е принудена да признае пълноправното членство на нашата страна в голямото семейство на тогавашните европейски държави.

Да отдадем почит на онези,които през 1908 година ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти. Да бъдем обединени и днес, когато утвърждаваме мястото на страната ни в в семейството на европейските народи.

Нека и ние, подобно на строителите на съвременна България, да развиваме страната си по европейски, но свободна и независима, каквито са били и ще бъдат изконните идеали на бъллгарския народ!

User Avatar

Това може да се случи само в САЩ- истински случай!

 Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина. Адвокат си поръчва кутия пури (24 броя). Много рядък вид и много скъпи ($15,000 кутията). След като кутията пристига, адвокатът бърза да ги застрахова. Направил застраховка на пурите против кражба, всякакъв вид природни бедствия включително пожар. За около месец време, преди още да е направил и първата вноска към застрахователната полица, адвокатът изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В иска, той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени в серия от малки пожари???!!! и настоява застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания отказва да плати, основавайки се на очевидните причини, че адвоката е изконсумирал пурите по най-популярния начин- изпушил ги е. Адвоката ги съди ... и спечелва делото! Произнасяйки се, съдията се съгласява със застрахователната компания, че иска е маловажен и безмислен. Въпреки това, съдията казва, че адвоката държи полица от застрахователната компания, която застрахова пурите против пожар, без да се казва в полицата точно какъв пожар не е приемлив. Следователно застрахователната компания е длъжна да изплати застраховката. Вместо да губи време и пари в дълги процедури и апели, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката $15,000 за да покрие загубата на толкова ценните пури в серията от „малки пожари”. Сега, дръжте се за стола, защото идва най-готината част. След като адвоката осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване в полицията, искайки ареста на адвоката. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвоката бива обвинен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество и бива осъден на 24 месеца затвор и $24,000 глоба. САМО В АМЕРИКА!

 User Avatar

:)

TRANSPORTA V STOLICATA E OTVRATITELEN! BROIA NA 4ASOVETE SE SAKRA6TAVAT 6TOT SE OKAZALO 4E SOFIISKIA NE MOJEL DA ZAPLA6TA ZA TOLKOVA MN BROI 4ASAVE. NAKRATKO I PICATA NA SOFIISKIA E MALKA I POSTNA...
User Avatar
User Avatar

Визитна картичка

Име:Новините на деня с Бис.БГ

Създаден: сряда, 18 ноември 2009

Членове: 42

Описание: Напиши новините на деня, станали около теб.

Модератор(и): Geri

Галерия
Членове