Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

User Avatar
моето-писмо-до-дядо-коледа
Мили дядо Коледа,

не съм ти писала отдавна, но не мисли, че съм те забравила. Знам, че ти седиш в своето меко кресло пред камината там, на Северния полюс, и четеш писмата на всички деца. Пиша ти и аз, макар да ми казват, че вече съм прекалено голяма, за да вярвам в теб. Детето в мен наистина вярва и всяка Коледа се взира в нощното небе с надеждата да те зърне поне за миг. Досега не съм успявала, но винаги на следващата сутрин се събуждам щастлива и знам, че си минал през моя дом, посявайки в сърцето ми мъничко любов и топлина.

Дали съм била послушна? Не знам. Дадох всичко от себе си, за да не разочаровам никого. Може би не съм най-добрата, но се опитвам. Опитвам да бъда силна, смела, устремена и винаги готова да подам ръка. Ти реши дали съм успяла поне мъничко.

Ако все пак мислиш, че съм била послушна, ето какво искам да си пожелая тази година. Искам да срещам само усмивки по пътя си, защото това ще значи, че всички, които обичам са щастливи. Дай на всички хора надежда и изтрий от сърцата им тъгата, болката и страха. Направи света едно по-хубаво място, в което всеки да се чувства нужен. Подари на изгубилите вяра по късче от звездите. Подари на падналите силата да се изправят отново и да продължат напред. Подари на самотните сърца мъничко огънче, което да ги топли.  Моля те, направи така, че всеки да успее да хване шанса на живота си и да постигне това, за което е мечтал. Нека доброто расте и цъфти във всяка душа!

Знам, че искам много. Затова тази година няма да поискам нищо за себе си. Освен може би онази дарба от детството ми - да грея с отразената светлина на чуждото щастие.

Благодаря ти, че те има, мили дядо Коледа! Надявам се в празничната вечер и ти да си щастлив и никой никога да не губи вяра в теб, за да те има вечно.

С обич,

едно вярващо дете

 

P.S. Да знаеш, че под елхата винаги има курабийки за теб. А ако поискаш, може да поспреш за миг, за да те зърна.
User Avatar

МОЕТО ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА

Дядо Коледа, аз не искам нищо за себе си, аз имам много. Нямам всичко, но имам достатъчно. Затова те моля, дай на тези дето нямат това, което имам аз.

 

Имам най-важното – ЗДРАВЕ! Дай го на болните от тежки и по-леки болести, особено на децата. Дай го на познатите и на непознатите ми и ги дари също така с дълголетие. Пази здравите от болести, защото болестта е най-коварното нещо. Аз я познавам, виждала съм я и продължавам да я виждам. Тя не прощава на никого – нито на послушен, нито на непослушен. Тя отнема животи, погубва младост и усмивки. Усмири я и я изгони, моля те!!!

 

Имам Семейство! Дари самотните с другари, вдовците и вдовиците със спътници в живота, но най-вече дари изоставените деца и децата без родители с майчина ласка и бащина подкрепа! Аз ги познавам, виждала съм ги и продължавам да ги виждам. Те са плахи, с тъжни очи и празни сърца. Те протягат ръце към всеки непознат с едничката надежда да ги гушне и да ги задържи в прегръдката си завинаги! Изпрати на всяко детенце по един такъв „непознат”, моля те!!!

User Avatar

blagodarq ti za pokanata! i ... prosto nqmam dumi. suvur6enno pismo
User Avatar
моето-писмо-до-дядо-коледа


 

Скъпи Дядо Коледа,

 

Пиша ти за пръв път, въпреки че те познавам тоооолкова отдавна. Помня те от времето, когато използваше псевдоним Дядо Мраз. Обичала съм те винаги.Обичам те и днес.

Не спрях да те обичам дори тогава, когато трябваше самата аз да оставям подаръците под елхата. За моите деца. Не се притеснявай, знаех, че си зает. И че неизбежно идва моментът, в които ние, родителите, трябва да поемем част от твоята работа.

 

Вече съм едно поостаряло момиче, с улегнал характер,но продължавам по-детски да се радвам на празниците. ИМАМ НУЖДА ОТ НОВА ПЕРАЛНЯ, А И КОЛАТА МИ Е СТАРИЧКА ВЕЧЕ. МОМИЧЕТАТА ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ГОЛЕМИТЕ ОТСТЪПКИ В ТЪРГОВСКИЯ ЦЕНТЪР – „КОЛЕДНО НАМАЛЕНИЕ” МУ КАЗВАТ, В ТВОЯ ЧЕСТ. А СЪПРУГЪТ МИ Е НАЙ-СКРОМЕН – МЕЧТАЕ ЗА СОБСТВЕН МАЛЪК АВТОСЕРВИЗ. Но тъй като вече не сме деца, Дядо Коледа, знаем, че някои неща не могат да се оставят под елхата. Затова тази година не си губи времето да се отбиваш у нас. Аз ще се погрижа за всичко.

 

Всъщност,лично на мен ми доставя по-голямо удоволствие да подарявам, отколкото да получавам подаръци,затова ще ти разкрия една тайна. Тази година няма да изхарча нито един лев и няма да посетя нито един търговски център. Но подаръците ми ще бъдат скъпи. Мнооого скъпи. Идеята ми е за всеки да има „символичен подарък със задължителна морална поука”. Ще ги изработя лично аз. Все още не съм измислила подробностите, но ще се справя навреме. Ще вложа цялата си нежност и обич. А подаръкът за мен ще са усмивките и просълзените от умиление очи на моите най-близки същества. Моите подаръци ще са по-хубави от твоите, защото аз знам по- добре от теб как да достигна до сърцата им.

 

Дядо Коледа,не претоварвай чувала си с тежки пакети! Раздай на хората доброта, обич и нежност. Това са подаръците, от които се нуждаем. Всичко останало е...излишна суета.

 

Лека работа и ... Весела Коледа!

Твоя дългогодишна почитателка
Визитна картичка

Име:Писмо до Дядо Коледа

Създаден: сряда, 16 декември 2009

Членове: 43

Описание: напиши писмо до Дядо Коледа - какво искаш ти,за какъв подарък си мечтаеш и не забравяй - на Коледа стават чудеса...

Модератор(и): Кери

Галерия
Членове