Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на МИШ7 към Фен-клуб: _^METAL^ROCK^HARD_TECHNO^-_

User Avatar
25 октомври 2014 


Cream (отляво надясно): Ерик Клептън, Джинджър Бейкър, Джак Брус Снимка: Polydor


Басистът Джак Брус от великата група Cream е починал на 71-годишна възраст, предаде Rolling Stone. Смъртта е била потвърдена от семейството на гениалния музикант в личната му фейсбук страница.


"С голяма тъга ние, семейството на Джак, съобщаваме за смъртта на нашия обичан съпруг, баща, дядо и световна легенда. Светът на музиката ще бъде по-беден без него, но той живее чрез своята музика и в нашите сърца", написа семейството на Брус.


Най-емблематичният басист за всички времена е починал в дома си в Съфолк, заобиколен от неговото семейство. Според  Press Association Брус е починал от чернодробнo заболяване.


Джак Брус е басист на Cream, първата супергрупа в историята на музиката. Наречена е така, защото в нея свирят безусловно най-добрите музиканти за времето си. На китарата е Ерик Клептън, на барабаните Джинджър Бейкър, а на баса - Джак Брус. Макар и само трима Cream стават легендарни с наситения си звук, излизащ сякаш от цял оркестър. Смята се, че Cream са групата, която тласка тогавашната музика към саунда на рока, изваждайки от инструментите звук, който дотогава никой не е смятал за възможен.


Cream са първата в историята на музиката група, която радикално променя представите за концерт. В противовес на популярните тогава Бийтълс и Ролинг Стоунс, чиито песни са по 3-4 минути, Крийм удължават песните си по над 30 минути, преливайки до безкрайност от тема в тема, един от най-известните им концерти всъщност се състои само от 3 песни, продължаващи близо 2 часа.


Роджър Уотърс от Pink Floyd нарича Джак Брус най-талантливият басист, който е съществувал някога.


Въпреки че в България Ерик Клептън е несъизмеримо по-популярен от Джак Брус, всъщност Крийм нямат изявен лидер. почти всички песни са написани съвместно от Клептън и Брус, двамата се редуват и като вокали.


Най-известната композиция на Cream е White Room. Ето живото й изпълнение от 1968 г.User Avatar
User Avatar
User Avatar
User Avatar
User Avatar
Визитна картичка

Име:_^METAL^ROCK^HARD_TECHNO^-_

Създаден: вторник, 19 февруари 2008

Членове: 41

Описание: В клуба се допускат само хора, слушащи метал, рок и хард техно. Не се допускат фенове на поп-фолк музиката!!!!!!

Модератор(и): DEATH_GIRL

Галерия
Членове