Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

User Avatar

New baby LanaТерминът "преродени" се  използва, за да различи уникатите от масовото производство по фабриките,  казва Дебра Кинг, заела се с хобито преди три години. "Дъщеря ми искаше  братче или сестриче, а аз не исках повече деца и затова й направих  кукла", допълва 32-годишната майка на две хлапета. На сайта й се  предлагат за "осиновяване" момченца и момиченца в пелени и ританки,  спящи и ококорени, някои дори си имат имена като Ила или Абигейл. Част  от онлайн продажбите включват всевъзможни аксесоари - от гривнички и  шапчици до перуки и окабеляване. Цените са от 250 до 1600 паунда и Кинг  твърди, че получава по 10-15 запитвания на седмица.Колегите й казват, че огромната част от купувачите са  колекционери. "За мен това е произведение на изкуството - все пак няма  да тръгна да я разхождам с количка", обяснява Гил. Но според Нюкомб  10-15 процента от клиентките й наистина са жени, изгубили дете. Други  пък си имат емоционални причини - една жена поръчала куклата за майка  си, страдаща от Алцхаймер, след като забелязала, че тя дълго разглежда  снимки на бебета. Д-р Йън Джеймс от Центъра за здраве на възрастни хора в  Нюкясъл добавя, че използването на такива кукли в домовете за възрастни  може да отпусне опънатите им нерви и да ги разсее от тежки мисли. Той  обаче посочва, че няма значение колко голяма е приликата с истински  деца.

User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

Терминът "преродени" се използва, за да различи уникатите от масовото производство по фабриките, казва Дебра Кинг, заела се с хобито преди три години. "Дъщеря ми искаше братче или сестриче, а аз не исках повече деца и затова й направих кукла", допълва 32-годишната майка на две хлапета. На сайта й се предлагат за "осиновяване" момченца и момиченца в пелени и ританки, спящи и ококорени, някои дори си имат имена като Ила или Абигейл. Част от онлайн продажбите включват всевъзможни аксесоари - от гривнички и шапчици до перуки и окабеляване. Цените са от 250 до 1600 паунда и Кинг твърди, че получава по 10-15 запитвания на седмица.

 

Колегите й казват, че огромната част от купувачите са колекционери. "За мен това е произведение на изкуството - все пак няма да тръгна да я разхождам с количка", обяснява Гил. Но според Нюкомб 10-15 процента от клиентките й наистина са жени, изгубили дете. Други пък си имат емоционални причини - една жена поръчала куклата за майка си, страдаща от Алцхаймер, след като забелязала, че тя дълго разглежда снимки на бебета. Д-р Йън Джеймс от Центъра за здраве на възрастни хора в Нюкясъл добавя, че използването на такива кукли в домовете за възрастни може да отпусне опънатите им нерви и да ги разсее от тежки мисли. Той обаче посочва, че няма значение колко голяма е приликата с истински деца.

 

User Avatar

"Като я взема и започна да я преобличам и да я държа като истинско бебе, тя ми действа отпускащо", обяснява една от собственичките на кукла - 50-годишна баба, пожелала анонимност заради начина, по който медиите описват продукта.

 

Хобито се ражда в САЩ в началото на 90-те години и с течение на времето куклите стават все по-реалистични. Благодарение на публикациите и репортажите по медиите идеята се разпространява и в други държави, предимно във Великобритания и Австралия.

 

Кати Нюкомб, създател на "бебета" и ръководител на интернет сайта Reborn Babies UK, твърди, че психолози все по-често се интересуват от терапевтичния ефект от гушкането на такива кукли. Според нея заниманието предизвиква отделяне на "хормон на доброто настроение".

 

Но не всички мислят като нея. "Може да действат и отблъскващо, защото са толкова реалистични, че сякаш държиш мъртво бебе", разказва 56-годишната Сю, която си купила първата кукла през юни. Други пък казват, че нямат такова усещане, понеже цветовете са твърде живи, за да ти дойде наум нещо подобно.
12>>
Визитна картичка

Име:Реалистични кукли - бебета

Създаден: вторник, 06 април 2010

Членове: 21

Описание: Glenda Ewart от Ирландия е авторката на тези невероятен арт проект-реалистични бебета, които наистина е трудно да се повярва, че са кукли, а не истински спящи новородени! Детайлите по лицата им са толкова автентични и достоверни, че на човек не би му било никак трудно да се обърка:)

Модератор(и): Стелинце

Галерия
Членове