Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

User Avatar

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !       ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ХУБАВ,  УСМИХНАТ ГЕРГЬОВДЕН!       А ЗА ВСЕКИ ИМЕННИК   НЕКА БЪДЕ ПОЗДРАВ СЛЕДНИЯ КЛИП:    User Avatar

User Avatar

User Avatar

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕНUser Avatar

МИЛА НАДЯ...ПОЖЕЛАХ ДА ВИДЯ КАРТИЧКАТА ЗА ГЕРГЬОВ ДЕН,КОЯТО СИ ПУБЛИКУВАЛА ТЪЙ КЪАТО НЕ СЕ Е ПРОЯВИЛА.КОГАТО ЧУКНАХ С МИШКАТА ДА Я ОТВОРЯ С ИЗНЕНАДА ВИДЯХ ВСИЧКИТЕ СИ АЛБУМИ ОТ САЙТА МЕЖДУ КОИТО И ТОЗИ ЗА ГЕРГЬОВ ДЕН.НЯМАМ НИЩО НАПРОТИВ ДА ПОЛЗВАШ КАРТИЧКИТЕ,ЗАТОВА СЪМ ГИ НАПРАВИЛА ДА ГИ ПОЛЗВАМ НЕ САМО АЗ , А И ТОЗИ,КОЙТО ЖЕЛАЕ...НО КОРЕКТНО БИ БИЛО...ДА СЕ ПОСТЪПИ ПО ДРУГИЯ НАЧИН...ТИ ЗНАЕШ КАК... С УВАЖЕНИЕ КЪМ ТЕБ СМАЙЛИКИБис.БГ

User Avatar

 

Този велик Христов мъченик  живял и пострадал по времето на римския император Диоклетиан (284-305  г.). Още юноша, Георги постъпил на служба в императорската войска и едва  20-годишен достигнал до чин военен трибун (началник на легион). Бил  красив, умен и способен младеж и императорът го направил и член на  държавния съвет, без да подозира, че той бил християнин. По това време  срещу тях били повдигнати люти гонения: залавяли ги, затваряли ги в  тъмница и ги подлагали на страшни мъчения. Понеже младият Георги бил  наследил от покойната си майка голямо богатство, наредил робите да бъдат  освободени, а имотът и парите раздадени на бедните. Така той се  подготвил за велик подвиг в името на Господ Иисус Христос.
 

Явил се в двореца в Никомидия, столицата на  тогавашна Витиния, и смело защитил християнската вяра. Напразно бил  съветван и увещаван от императора да се откаже от Христа. Заради  твърдата му вяра бил подложен на различни мъчения, от тежки по-тежки:  слагали огромен камък върху гърдите му; връзвали го гол на дървено  колело с набити пирони; държали го три дни в яма с негасена вар; обували  му железни нагорещени обуща и го карали да тича с тях; давали му да пие  силни отрови. Благодарение на силната си вяра в Христос Георги понесъл  стоически всички мъчения. Сам Господ Бог му се явил и само с допира на  ръката Си излекувал раните му. На новите мъчения, измисляни от страна на  императора, Георги смело отговарял: "По-скоро ти ще се умориш да ме  мъчиш, отколкото аз – да понасям мъченията."


 Мнозина, като видели твърдостта на Георги, веднага  повярвали в Христа. Повярвала и Александра, съпругата на императора.  Диоклетиан наредил и двамата да бъдат посечени с меч. По пътя към  мястото на наказанието Александра припаднала и предала Богу дух. При  вида на такава блажена смърт Георги прославил Бога и бодро продължил към  своята Голгота. Когато стигнали на определеното място, мъченикът  спокойно навел глава под меча на палача и бил обезглавен на 23 април 306  година.


 Източник - pravoslavieto.com

User Avatar

Визитна картичка

Име:Гергьовден

Създаден: петък, 09 април 2010

Членове: 21

Описание:

Модератор(и): lepa77

Галерия
Членове