Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Виртуални видео пътешествия

Членове на този клуб, имам молба към всички Вас - моля, слагайте заглавия на темите. И ПОЯСНИТЕЛЕН ТЕКСТ(05.05.2010). ИНФОРМАЦИЯ!
User Avatar

Offering the most exclusive island accommodations in the region, this sprawling 44-acre resort matches blissful Polynesian paradise with flawless signature service. The St. Regis Bora Bora 13,000 square foot world-class spa and fitness center is located on its own private island in the lagoon. and features Tahitian and Pacific Rim treatments in 7 luxurious spa treatment rooms. ST. REGIS RESORT BORA BORA РАЗПОЛОЖЕНИЕ: : Бора Бора би могъл да се нарече най-романтичният остров в света, заради заобикалящата среда от лагуна, палми, тропическа растителност, но всичко това не може да се опише с думи – просто трябва да се види. В ХОТЕЛА: На разположение е басейн, с кабани и бар край него, откъдето се откриват страхотни гледки по време на залез. Извън резорта може да практикувате любими водни спортове. Комплексът предлага общо 4 бара и ресторанта, в които може да се насладите на истинско кулинарно изживяване. В СТАИТЕ: Настаяването е във вили, комфортно и луксозно обзаведени.


 


User Avatar

10 МАРТ 2012 


На границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана има няколко десетки планински върхове, наричани Рорайма Тенуи. На езика на индианците „Тенуи” означава „дом на Боговете”. Изградени са от изключително твърд пясъчник и имат вертикални склонове с около 400 м височина. плато. Издигат се сякаш от нищото и образуват странни и неземни форми. 

Най-високата Тенуи се намира във Венецуела и също се нарича Рорайма, а другото и име е „Голямата синьо-зелена планина”. На върха има площадка, която е около 30 квадратни километра. Местното население нарича Рорайма „майката на всички реки”, но в това има логика: от там тръгват много реки и рекички, които се вливат в най-големите реки на тази част на света-Ориноко, Амазонка и Есекибо.

Попадналият там турист има чувството, че се намира в една извънземна реалност – черни скали с неестествени форми, черни жаби, непознати растения, губеща се под земята вода и постоянна мъгла, обгръщаща този непознат свят... Но макар че всичко изглежда нереално, то омагьосва със своята красота....
  http://uchilishtezajeni.com

User Avatar

03 януари 2012Ако търсите начин начин да се измъкне от пипалата на мощния Париж, за да видите другото лице на Франция, значи имате нужда от посещение в Château de Chantilly.

Тихо уединение и шепот на стара приказка, малка скъпоценна кутийка, от която излизат спомени, картини и звуци от миналото…
Струва ни се, че това е подходящо определение за замъка Шантили.

Казват, че посещението на място като Шато де Шантили е като да отвориш прашния сандък от тавана на бабината къща. Прашен, скърцащ и стар той крие скъпи тайни и ценни съкровища.Замъкът се намира в градчето Шантили, на 50км от Париж. Постройката може да се раздели на две основни части – Гранд Шато (Grand Château), разрушен по време на Френската Революция и построен отново през 1870-та, и Пети Шато (Petit Château), построен около 1560-та от висшият сановник Ан дьо Монтморенси.По негово нареждане са вдигнати седем капели, които поръчва да бъдат украсени с витражи, разказващи за любовта между Психея и Купидон и с предмети от замъка Екоен, днешния Музей на Ренесанса, който също е бил негова собственост.


Преди 1900 г. е било почти невъзможно да се получи достъп до тази приказна земя, където само „синя кръв” била добре дошла. В продължение на векове, някои от най-видните семейства в историята на Франция правят Шантили своя резиденция. Монтморенси, Франсоа I, или Анри ІІ, всеки оставя отпечатък върху това известно владение и го обогатява с всяко поколение.Няколко интересни исторически събития са се запечатали в спомените на замъка от 17-ти век. През 1659-та година в Шантили била поставена пиесата на Люмиер "Смешните фантазьорки". През 1671-ва година Франсоа Вател, френски готвач и създател на прочутия крем Шантили, се самоубива, тъй като вследствие лошо време, доставчиците му не му донасят необходимата му риба и той не може да осигури храната за екстравагантния банкет в чест на френският крал Луи XIV.
Дворецът притежава една от най-богатите колекции от стара живопис след Лувъра, както и забележителна библиотека, съхраняващи се в постройката галерия Musée Condé. Това са 1000 живописни платна, 2500 рисунки, 30 000 книги, сред които 12 000 старопечатни и 1500 ръкописа.

Рецепта за крема Шантили

Необходими продукти:

250 гр. сметана

125 гр. пудра захар

100 мл. прясно мляко

2 пакетчета ванилия

150 гр. конфитюр от вишни

Начин на приготвяне:

Смесете сметаната и млякото и разбивайте продължително, докато сместа стане пухкава и гъста с плътност на крем. Важно е да я разбивате на студено, защото през летните жеги може да се превърне в масло от продължителното разбиване.

Прибавете към сметановата смес пудрата захар, ванилията и парче лед. Разбивайте бавно с бъркалка, за да поеме кремът колкото може повече въздух. Трябва да има гъстота така, че да се задържа по бъркалката.

След като прекратите биенето извадете парчето лед и се прибавя ванилията. Сложете крема на студено. Сервирайте с няколко лъжички конфитюр от вишни или поръсен с настърган шоколад.

Крем Шантили е подходящ за различни торти, плодове, еклери и др.http://showbg.blogspot.com


User Avatar

08.09.2011


Sigiriya или Скалата на лъва е древна скална крепост, разположена сред джунглата на остров Шри Ланка.


Sigiriya- Скалата на лъва


Скалата на лъва, издигаща се на 200 м. над околната равнина, е част от комплекс, включващ още два правоъгълни участъка на изток (90 хектара) и на запад (40 хектара), заобиколени от два рова и три крепостни вала, на територията на който имало великолепни градини с фонтани и басейни.
Крепостта е построена от крал Касапа през  477-495 г .от н.е.. След смъртта на Касапа, там функционира манастирски комплекс до 14 век.


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Сигирия е известен със скалните рисунки.
Уникална забележителност на Сигирия е така наречената „Огледална стена“, която била шлифована до такава степен, че действително служела като огледало и същевременно на нея били изобразени голи млади девойки.


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Градът е включен в Списъка на световното наследство през 1982 г.


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Sigiriya- Скалата на лъва


Видео по темата:http://www.lubopiten.com

User Avatar

16.08.2011


регион Тоскана, Италия


 


Питилиано е град в провинция Гросето.


Място, което е било населено още в праисторическата епоха. Етруските са оставили много паметници и некрополи, които са запазени до днес. Името на градчето датира от периода на Римската Империя. От две богати римски фамилии – Петилия и Чилиано се е родило името Питилиано преди повече от 2000 години.


Преди около 1000 години градчето е било една от основните крепости на република Сиена. След брака на Анастасия и Романо от двата най-големи рода в областта, и тяхното заселване в градчето, Питилиано се е превърнал в основен център на република Сиена от 1100 до 1400 година. Тези фамилии са известни също и със своята тиранична власт. През 1561 година жителите на града организирали бунт и убили своят владетел. Те поискали да преминат под покровителството на Косимо Медичи, владетелят на Флоренция. Така през 1604 година Питилиано губи завинаги своята независимост и влиза в границите на република Тоскана.


Питилиано, Италия


 


Евреите населяват Питилиано около 1500 година. В тези начални периоди често възникват недоразумения между двете религиозни общности. През 19-ти век когато броят на евреите достига 300 души, градчето бива наричано „Малкият Ерусалим“. След последвалото през годините разбирателство и многото смесени бракове, еврейската общност бива почти претопена. Останали са само няколко рода до днешно време. В градчето е отворена за посещение една синагога в стар еврейски стил. Има също и еврейски гробища. Питилиано е построен върху скала от материал – туфо, който е характерен само за тази област от Италия. Всички къщи са изградени от същия материал, от който са изсечени и тухлите, дялани на ръка през вековете. Основната забележителност в града е


храма на Свети Роко (St. Roch) – светец и защитник на града.


Жителите на Питилиано влагат много труд и средства за възраждането на своя град, който от средновековието до днес е претърпял много изменения и подобрения.


Питилиано, Италия


 


Е, бяхме и в Питилиано.


58017 Pitigliano Гросето, Италия


Пак градче величествено извисено върху скали и безумно красиво. Качихме се по стъпалата, обикалящи един аквадукт, строен през 15-ти век. Стъпалата си продължаваха към някаква панорамна уличка, въвеждаща в стария град и от която долу в ниското се виждаше поляна, на която пък с храсталаци беше изписано: „Добре сте дошли в Питилиано“. ..


Питилиано, Италия


 


Разказано на един дъх, защото оттук започва друга история, тази на панорамните снимки. Пристигнахме в града по обяд, оказа се, че


там има традиционна италианска сватба,


от онези, в които хората са облечени със странни ритуални дрехи, типични за местния фолклор: жените като одалистки, в роби, извезани с фолклорни мотиви, а мъжете- строго издокарани, като английски икономи. На другия край на площада- оркестър, пред огромна публика- изнася градски концерт. И не беше удобно да гоним като папараци сватбарите, отидохме на симфоничен концерт.


Питилиано, Италия


 


Сантяго реши да прави панорамна снимка на площада,


което си беше дива лудост, защото нямаше как. Хората се бяха се пръснали по малкото площадче, оградено от стените на градчето, на които ако се беше качил, за да снима панорами, рискуваше да се почувства наистина добре дошъл в храсталаците- надписи долу. Да се снима от пластмасов стол се оказа също невъзможно. И кофи за боклук, от онези удобните, върху които се катерехме в Рим- нямаше. И къде, къде…


Питилиано, Италия


 


Санти се покатери на фонтана. Аз стоя долу, асистирам панорамните снимки, подавам му фотоапарата и обективите един след друг, и гледам са си придавам сериозен вид, да не избухна в смях, че за срамотията хората от оркестъра биха се обидили, бяха на метър пред нас. Някакви дечурлига до нас се разхилиха, казахме им да млъкват. В същото време и аз замълчах, гледайки с тревога плетеницата от кабели, които опасваха фонтана, върху който панораммайсторът вече се беше извисил в целия си колорит. Въодушевен от идеята си и напълно изключил околния свят, Сантяго цопна във водата, дънките му прогизнаха, ама не се отказа. Пък и защо ли? Случва се из фонтаните тук- там да има рибки, ама да не са пирани я. И като се изправи на фонтана, изглеждаше досущ като статуя на фотограф- част от модерното изкуство на 21-ви век, монтирано на фонтана от 16-ти.


Питилиано, Италия


 


Оркестърът с гръб към нас въобще не ни виждаше, да ама публиката… И като заизбухнаха едни аплодисменти, онези свирят, ще се скъсат, защото си мислеха навярно, че аплаузите са за тях; публиката не спира да аплодира, а диригентът се смее, прави странни движения и физиономии, та нали е срещу нас и вижда всичко; аз вече вия от смях на две превита, а Сантяго съвсем сериозен, като издялан от черен мрамор- си снима. Панорами. Дори не знам забеляза ли еуфорията на околните от вглъбяването в панорамната си страст, а също и това, че оркестърът заряза класическата музика и засвири модерни парчета…


Питилиано, Италия


След концерта, цялата великолепна петорка приятели се смушихме в едно от претъпканите ресторантчета, точно под величествената снага на аквадукта, която в полумрака се извиваше страховито и заплашително над площада. Поръчахме пици и кафе. Общувахме жестомимично, защото беше невъзможно да надвикаме шумните италианци, които си допиваха след сватбата и като по поръчка бяха насядали в същото ресторантче, за да си продължат пировата нощ.


 


Акведукт – Питилиано, Италия


 


Ресторантът- нищо особено:


с бели дълги покривки по масите, в средата на които мъждукаше по една свещ. С музиканти, които обикаляха около пришълците и с две цигулки, и един акордеон радваха населението с песни и танци на народите. А в саксиите, които опасваха кръчмата от край до край- насадени люти чушки. Червени, малки, симпатични и подли чушлета, които надничаха иззад фините си зелени листенца, приканвайки апетитно да си ги хапнеш с пицата.


Люти чушлета – Питилиано, Италия


 


Е… хапнах.


Груба грешка. В гърлото ми изригна вулкан.


Или може би няколко. Текнаха секрети от всичките ми отверстия, загубих и картина, и говор. И Питилиано от този миг за нашите спомени стана град ПатиЛиЯно, разбира се, по идея на приятелите ми и разбира се- в моя чест. Че как бих пропуснала да разкажа?


Питилиано, Италия


http://patepis.com 

User Avatar

16.08.2011


Пещерата "Hang Son Doong" във Виетнам е класифицирана от BCRA (British Cave Research Association) като най-голямата пещера в света.
На места тя е повече от 200 м широка, 150 м висока, а дължината и е около 9 км.
Има галерии, достатъчно големи за да се побере цяла улица с небостъргачи в тях.


Най-голямата пещера на Земята


Разположена е в Анамитските планини, край границата с Лаос.
Името "Hang Son Doong" означава “Пещерата на планинската река”.


Най-голямата пещера на Земята


Пещерата е открита от местен човек на име Хо-Кхан през 1991 г. Местните се страхували да влязат в нея, защото звуците от реката в ней се чували на входа й, поради което било доста шумно и плашещо.


alt


Британски изследователи провеждат експедиция до пещерата през 2009г. Те не успяват да стигнат до края, тъй като попадат на огромно препятствие- 60-метрова стена от скали, която кръщават Великата виетнамска стена.
При втората експедиция, една година по-късно, те преминават стената и стъпват там, където никой друг не е бил преди.


Най-голямата пещера на Земята


Най-голямата пещера на Земята


Най-голямата пещера на Земята


Най-голямата пещера на Земята


alt


Най-голямата пещера на Земята


Освен характерните карстови образувания (има сталагмити високи по 70 метра), в пещерата има цели райони приличащи на джунгла, с дървета, растения и животни.


Най-голямата пещера на Земята


Тук се срещат и рядко откриваните пещерни перли. Образуват се от капките вода, които падат от тавана върху варовиковите скали. В продължение на хиляди години този процес извайва перлите. Истински късмет е да се открият такива перли, а и обикновено са много малки. А в Hang Son Doong те са в изобилие, като някои достигат големината на бейзболна топка.


Най-голямата пещера на Земята
http://www.lubopiten.com

User Avatar

21 май 2011lubЛюбляна е столицата на Словения. Разположена е в централната част на страната, близо до вливането на река Любляница в Сава. От 1278 до 1918 г. градът е в пределите на Хабсбургската империя. В този период името му е Лайбах (на немски: Laibach) и през 1821 там се провежда конгрес на Свещения съюз.


 


Любляна е развит промишлен град,с развита машиностроителна, химическа, хранително- вкусова, кожухаро- обувна и полиграфическа промишленост.  


lub1lub2lub3lub4lub5lub6lub7lub8lub9lub10lub11lub12

href="http://posveta.eu/">http://posveta.eu
User Avatar

15 май 2011


Най- красивите, най- луксозни, най- мечтани острови на света


Муша Кей- един от най-луксозните острови в света
Разположен е в южната част на Бахамите и е изцяло частна собственост, като негов притежател е известния маг Дейвид Копърфилд.
Острова разполага с 150 декара девствена тропическа гора, искрящи плажове и кристално чисти води. Пет суперлуксозни вили в тропически стил посрещат не повече от 24 гости едновременно, като всяка от тях разполага с отделен плаж.
До острова се стига единствено с частен самолет, което гарантира спокойствието на гостите.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни островиОстров Некер
Той е от групата на Вирджинските острови и принадлежи на британския предприемач Ричард Брандсън.
Тропически гори и плажове с най-фин пясък се простират върху 74 акра. Шестте уникални къщи са разположени из острова и са перфектни за тези, които търсят усамотение. Остров Некер обикновенно се наема от максимум 28 души.
Независимо дали вашата страст е да се наслаждавате на кристалната вода или да релаксирате на самотен плаж, за вас ще се организират казино нощи, коктейлни партита, барбекю на плажа, гала вечери и др.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
W Retreat and Spa, Малдивите
Островът е един частен тропически рай,  разположен на северния Ari Atoll, на около 25 минути с хидроплан от летище Мале.
Двуетажните вили, разположени над водата, дават възможност да се наслаждавате на престоя. Покривите предоставят гледка към небето, а  стъклените подове  разкриват фауната на лагуната.
Има четири нива на предлагане на свободни помещения- Beach Oasis, Ocean Oasis, Seascape Escape и Ocean Heaven.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
Turte Island
Островът на костенурките, е един от островите Фиджи.
Тропическото кътче, собственост на  Ричард Евансън, е снимачна площадка на легендарния филм от 80-те години „Синята лагуна” - с участието на Брук Шилдс.
Луксозният курорт посреща своите гости в 14 еко вили.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
Остров Барбадос- перлата в Карибския басейн
Барбадос е островна държава, част от групата на Малките Антили.
Пищната тропическа растителност, финият коралов пясък и лазурното море го превръщат в една от любимите дестинации на най-богатите и известни хора- Чърчил, Кенеди и Онасис. Особено предпочитан от туристите е луксозният спа и голф център Sandy Lane.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
Остров Антигуа
Антигуа е най-големият остров в държавата Антигуа и Барбуда, в Карибско море. Известен е със своите 365 плажа – всеки ден от годината може да бъдете на различен плаж. Антигуа има чудесни рифове и останки от разбити кораби, които се изследват чрез гмуркане.
Там е снимана екзотичната реклама на сладкото изкушение "Рафаело".


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
Бора Бора, Френска Полинезия
Това е най-бленуваният остров,  превърнал се в синоним на лукс и екзотика. Бора Бора е и любимо място на младоженци и романтици. Обгърнат е от риф и от най-невероятната лагуна в Тихия океан, чиито цветове варират от бледо тюркоазно до тъмно синьо. Белопясъчни плажове постепенно отстъпват територия на изумрудени води. Бора-Бора, без съмнение, се смята за най-романтичното и райско кътче в света.


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови


Най- красивите и луксозни острови
http://www.lubopiten.com

User Avatar

09.04.2011
Островите Занзибар и Пемба
Остров Занзибар


zanzЗанзибар е островна група и бивша държава в западната част на Индийския океан, част от територията на Танзания.


 


Включва 2 големи острова - Занзибар (Унгуджа) и Пемба. Историята Занзибар е в търговията с подправки, като на острова все още има износ на карамфил и кокосови продукти и голямо разнообразие от видове риба. Пазарите са прекрасни места с невероятните си ярко оцветени тропически плодове и зеленчуци, грижливо подредени от горди собственици на сергии, които предлагат всичко, което искате да опитате. Тук също са търговците,които продават ароматични семена, плюс канела на ленти.


Архипелагът е бил португалска, послебританска колония до 1963, когато получава независимост. Известна е и под името Занзибар и Пемба.


През 1964 Занзибар и освободилата се (1961) колония Танганика (известна и като Танганайка) се сливат в Обединена република Танзания. Названието на общата държава се образува от първите срички от названията на съставилите я бивши държави.


Повечето посетители на Занзибар се отправят към плажовете по източно крайбрежие, в близост до идеални участъци от бял пясък с палми,които се мият от нежните вълни на Индийския океан. На юг от Чака Бей са най-популярните плажове. На север от залива са новите курорти, които са се появили около Matemwe и Pwani Mchangani, осигуряващи превъзходни съоръжения заедно с прекрасни плажове.  


zanz1zanz2zanz3zanz4zanz5zanz6zanz7zanz8


 http://posveta.eu

User Avatar

09.04.2011


granГран Канария се намира югоизточно от Тенерифе и на запад от Фуертевентура . Островът е с вулканичен произход.Гран Канария е населена от Canarii (Guanches) , които може да са пристигнали още през 500 г. пр. Хр. След повече от век от европейски -френски, португалски набези и опити за завладяването на острова, е превзет на 29 април 1483 г. след кампания, която продължила 5 години от Кралство Кастилия, с подкрепата на кралица Изабела- едно завоевание, което се оказва важна стъпка към разширяването на единна Испания.


Столицата Лас Палмас де Гран Канария е основана на 24-ти юни 1478 г, под името "Реал де Лас Палмас", от Хуан Рейон, ръководител на нахлуването на кастилската армия. През 1492 г., Христофор Колумб закотвен в пристанището на Лас Палмас де Гран Канария,прекарва известно време на острова при първото си пътуване до Америка.  


gran1gran2gran3gran4gran5gran6gran7gran8gran9gran10gran11gran12


 http://posveta.eu
Визитна картичка

Име:Виртуални видео пътешествия

Създаден: събота, 24 април 2010

Членове: 103

Описание: Всеки познава по едно кътче от света, а ИНТЕРНЕТ познава целия свят. Да разгледаме заедно света, както си седим на диванчето. Да помечтаем заедно, а? И да научим по нещо!

Модератор(и): valq

Галерия
Членове