Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на брата към Клуб: Замъци и Крепости

User Avatar
замъкът-на-дракула-–-вторият-най-скъп-имот-в-света
Румънският замък Бран, по-известен като замъка Дракула, е второ място сред най-скъпите имоти в света според класация на списание Forbes.

 

Трансилванският замък Бран, оценен на около 140 млн. щатски долара, се свързва с името на румънския княз Влад Цепеш, управлявал през 15 век, който е вдъхновил писателя Брам Стокър за историята за граф Дракула.

 

Замъкът Дракула беше върнат на нюйоркския архитект Доминик фон Хабсбург през май миналата година. Комунистите конфискуваха замъка от неговата майка, принцеса Илияна, през 1948 г. - годината, в която кралското семейство бе принудено да напусне страната. Общината на Бран, където е построен замъкът през 14 век, е дарила имота на майката на Илияна - кралица Мария, през 1920 г. в знак на благодарност за нейните усилия за обединение на страната. През 1938 г. принцеса Илияна наследява имота.

 

При връщането на замъка Доминик фон Хабсбург обеща, че до 2009 година ще позволи замъкът да продължи да се посещава от туристи, защото е една от най-големите забележителности в Румъния.

 

После архитектът предложи да продаде замъка на местните румънски власти за 59 милиона евро, но офертата му беше отхвърлена, след което през юли тази година Доминик фон Хабсбург официално обяви замък Дракула за продажба.
Визитна картичка

Име:Замъци и Крепости

Създаден: събота, 22 май 2010

Членове: 41

Описание: Най-красивите замъци, крепости и дворци по света.Техните истории и любопитни факти.

Модератор(и): valq

Галерия
Членове