Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: Медотерапия

Масажистката Дани
User Avatar
масажни-терапиимасажни-терапии
Предлагам масажи на достъпни цени за записване се обръщаите към мен Масажистката тел за контакти 0893838257 Дани Бонзова. Може и карти за процедури на достъпни цени за 10 процедури от който и да е масаж по избор на клиента.

 

 

Масажи

Relax масаж 45мин-20лв

Класически масаж 60мин-25лв

Лечебен масаж 45мин-15лв

Масаж на Лице 20мин-8лв

Антистрес масаж 45мин-15лв

Спортен Масаж 60мин-25лв

Рефлексо Масаж 30мин-10лв

Аромо Масаж 45мин-15лв

Частичен Масаж 30мин-15лв

    Спа Терапии

Пилинг със  кафе 35мин-18лв

Антицелулитна терапия-45мин-25лв

Шоколадова Терапия 45мин-15лв

Медова Терапия 45мин-20лв
User Avatar
масажимасажи
Има хора, които дават с радост,

И тази радост е тяхната награда.

Има други, които дават с болка,

и тази болка е тяхното кръщение.

А има и такива, които дават, и нито чувстват болка,

нито търсят радост, нито дават с мисъл, че правят благодеяние;

Те дават така, както отвъд, в долината,

смирната изпълва въздуха с благоухание.

Чрез ръцете на такива Бог говори

и през техните очи Той се усмихва на земята.

 

     Пророкът

     Халил Джубран

 

 

 

 

 

 

Масажът и аромотерапията имат изключително важна роля за намаляване на натрупания стрес от ежедневието и този, който сме  насъбрали от дългото подлагане на напрежение и отрицателни емоции. При използването на масла под формата на ароматичен масаж, настрана от факта, че есенциите проникват в кожата, има допълнителна полза от самия масаж, както и психологически ефект от присъствието на масажа; това е един от най-добрите начини за облекчаване на стреса и напрежението, от които страдат повечето хора в наши дни.

 

Масажа е древна терапия. Той е продължение на инстинктивната нужда да докосваме болезнената част на тялото и често да го разтриваме.

 

Масажът е средство за осъществяване на връзката пациент-лечител, която е много важен фактор при лечението, и е лесна и директна форма на комуникация. Ръцете ни са изключително чувствителни, но освен инструменти за усещане, те са и инструмент за общуване.

 

Благотворното влияние на масажа носи славата си от дълбока древност. Причината за това е удивителната хармония на духа и тялото, която е в състояние да се постигне при правилно подбраните техники и изкуството на масажиста. Усещането за отпускаща наслада или прилив на енергия се постигат по един наистина приятен за вас начин.

 

Масажът има и доказани лечебни свойства при простуда, мускулни болки, плексит, радикулит, схващане на шията, плешките и кръста (често в следствие на подтиснати емоции или дълго седене в неудобна поза пред компютър), упорито главоболие и проблеми с лимфния дренаж и кръвообращението. Масажът  стимулира обмяната на веществата и укрепва имунната система.

 

Лечебен масаж с мокса и вендузи – с прилагането на мокса се осигурява топлина за тялото и се изкарват студът и влагата, които са причина за настинки, схващания и възпаления. Вендузите подобряват периферната циркулация на кръвта, лимфата и междутъканата течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишават се техния тонус и еластичност.

 

Гуаша масаж – предоставя немедикаментозно лечение на болки и схващания в гърба, врата, раменете и краката, както и на треска, кашлица, повдигане, умора, физически и емоционален стрес. Този метод е ефикасен и при някои женски оплаквания, като болезнен или нередовен цикъл, недостатъчна кърма и симптоми през менопаузата. Гуаша е добър избор и за предпазване и лечение на остри инфекциозни заболявания, дихателни и храносмилателни проблеми и други остри и хронични болести. Можем да прилагаме гуаша  масажа при настинка и умора. Във всичките случаи това дава невероятен резултат като премахва неразположението бързо и без лекарства. В Китай гуаша масажът се препоръчва официално като средство за предпазване от заболявания.

 

Масаж с антистрес-топки, които при движението си през съответните енергийни зони издават звук концентриращ позитивната енергия. Гладката повърхност на антистрес топките, удоволствието от тяхното движение по тялото както и уникалния звук, който те издават, подсилват релаксиращия ефект и освобождават натрупаното напрежение по един незабравим за вас начин.

 

Класически масаж – при него се използват специални масажни масла, кремове и лосиони с цел подхранване на кожата. Този масаж се препоръчва за профилактика и лечение на някои заболявания, за корекция на фигурата, отстраняване на умората и мускулното напрежение, подобряване общия тонус на организма и др.  

 

Рефлексотерапия – един от най-древните методи на лечение. Основава се на принципа, че върху човешкото тяло има особени биологично активни точки, свързани с вътрешните органи. Когато се въздейства на точно определени точки, може да се възстановят нарушените функции на съответния вътрешен орган. Според източната медицина този масаж нормализира регулаторните процеси в организма и спомага за лечението на редица заболявания. Изхожда се от схващането, че жизнената енергия тече по т.нар. меридиани - невидими енергийни канали, които са непосредствено свързани с определени органи, когато тези канали са блокирани поради някакви причини, пътят на енергията се нарушава и се появяват различни болестни отклонения. В резултат на точковия масаж се възстановяват засегнатите структури и функции на човешкия организъм.

 

Масаж с мед - този метод е бил известен още в древен Тибет. Той е основан на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества в състава на меда, включвайки стандартните механизми на действие на другите видове масаж. Той комбинира изумителното съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа. Рязкото подобрение на кръвообращението в дълбоките слоеве на кожата и мускулните влакна, способства за подобряване подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът, чрез биологично активните вещества, абсорбира токсините и способства за бързото им изхвърляне от организма. Такъв вид масаж се прави за увеличаване на лимфотока и прочистване на кожата, която след прилагането на медения масаж става мека, копринена, стегната и с разградени подкожни уплътнения. Подобрява се и общото състояние на организма. За дълбоко очистване е хубаво курсът на меден масаж да се проведе на 15 сеанса, които се през ден.

 

Антицелулитен масаж - целулитът е сериозно явление, което за съжаление обхваща все повече жени. Използването на козметични процедури против целулит в повечето случаи не е достатъчно за трайно изглаждане на ,,портокаловата кожа”. Както е известно, основната причина за появата му са отпадъчни продукти и мазнина в подкожния клетъчен слой.  За добрия ефект на масажите по време на терапията е необходимо приемането на много вода в комбинация с детоксикация и подходяща очистваща програма. Антицелулитния масаж включва  стимулация на биоенергетичните зони , съчетана с техники от лимфодренажния масаж, за да се стимулират лимфо и кръвообращението. По този начин се подпомага изгарянето на мазнините и разнасянето на лимфните задържания. При масажа се използват специални масла, които разграждат мазнините и подобряват микроциркулацията.

 

  
Визитна картичка

Име:Медотерапия

Създаден: вторник, 03 август 2010

Членове: 3

Описание: Лечебен масаж с мед. Всички са запознати с благотворните лечебни свойства на пчелния мед върху организма на човека. Медотерапията, като масажна процедура представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло. Лечебната сила на меда е известна още от древността. През вековете пчелният мед е намирал приложение при лечение на много различни заболявания под една или друга форма. Днес съдържанието му е добре известно, което напълно обяснява и силно изразените му лечебни свойства. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат и важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими както и антибиотични вещества. При приемането на мед с храната голяма част от полезните вещества съдържащи се в него частично или пълно се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват. Медният масаж в днешния му вид представлява цялостен природен метод на лечение, при който си взаимодействат няколко различни лечебни подхода. Третирането на кожата с ръце и насоченото стимулиране на отделни зони от гърба в съчетание с изключителните лечебни качества на пчелния мед взаимно се допълват и засилват действието си.rnЕфетът от масажирането с ръце на намазания с пчелен мед гръб е "изсмукване" и "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните с години токсини. Пчелният масаж въздейства лечебно на организма директно през кожата и прилаган като терапия, възстановява естествената способност на организма да се самопрочиства от отровите.rnМасажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при: артроза (коксартроза, спондилартроза и др.); белодробни заболявания ; чернодробни болести; главоболие; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; бавно възстановяване след тежки заболявания и бременност, др.

Модератор(и): danitu86

Галерия
Членове