Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

 


Любопитни факти


 


 


В  езика на ескимосите  няма дума за война.

фЖена от Кения има  шест последователно родени двойки близнаци.

фСъхраняват се няколко оригинални подписи на Уилям Шекспир и всичките те са с правописни грешки.

фПрез 2006 г. в малко езерце е намерено  цяло яйце на патица. Когато го счупили, вътре  намерили три живи риби.

фКнигата "Алиса в страната на чудесата" е забранена  в една от провинциите на Китай. Нейните лидери решили, че "животните не трябва да  говорят  на човешки език" и че " сцена  с животните и човек е  богохулна".

фПрез 2013 г. Швеция планира да построи първата вила на Луната .

 
фСърцето на Колибри бие с честота от хиляда пъти в минута. Сърцето на слон - 30 пъти в минута. Морските звезди нямат сърце.

фМомчето Бенгалия е родено през 1783 г. с две глави, свързани в горната част, така че врата се намира само на  едната глава ,а другата  виси във въздуха. Функционирането на мозъка е и в двете. Детето живее в продължение на четири години, и умира от ухапване от змия.

фСпоред проучване, проведено от изследователи в Бостънския университет сред студенти, махмурлукът не засяга интелигентността. Във всеки случай, резултатите за тези студенти, които вземали изпитите след "запой" били  същите като на тези неупотребили преди това алкохол.

фПо време на ултразвуково изследване на тестисите на  мъж, лекарите открили тумор под формата на образ на  изкривено от  болка лице.

фПоследните думи на Уолт Дисни били "Кърт Ръсел" и никой, включително и самият  Кърт Ръсел нямал никаква представа защо.

ф


  


=========================­============= 


 

User Avatar

Какво означават


звездите на хотелите?


 


х


   Знаете ли с точност какво означават хотелските звезди? Сигурно не! Единственото, което знаем е, че колкото повече звезди има един хотел, толкова повече услуги и удобства можем да очакваме, както и по-висока цена. В тази статия ще рабереш какво можеш да очакваш от хотелите в България и света. Не е задължително квалифицирането на хотелите да бъде обозначавано със звезда. Има държави, в които се използват различни от звезда символи, като диаманти (САЩ), латински букви A-F (някои места в Азия, Северна Америка и Австралия) и “задовололителни” или “незадоволителни” за хотестели и мотели.


 


Budget / Economy:


Хостел –  минихотел (от англ. hostel – общежитие), публичен хотел, предоставящ на своите посетители за кратък или по-дълъг срок жилище, представляващо обикновено спално място с двуетажни легла без допълнителни удобства в стаята.


х


Мотел – крайпътен хотел (хан), с обикновени двойни стаи с баня и тоалетна.


  (Tourist) 


В хотел 1* трябва да има рецепция, достъп до телефон в общите помещения, факс, сейф на рецепция, закуска, напитки. Основните неща, който трябва да присъстват във всяка една стая – баня и тоалетна, ежедневно почистване, цветен телевизор с дистанционно, маса и стол,  сапун, шампоан.


 (Tourist Superior)  - дава се при отговаряне на всички изисквания за 1* и някои от тези за по-горните категории.


  (Standard) –  За да бъде един хотес с 2* трябва да има всички екстри предлагани от хотел с една звезда , но совен това тряб ва да разполага и със заведение за хранене, както и охрана  (Superior standard)- Предлага допълнителни услуги и удобства, но не са достатъчни за горна категория. Обикновено тази категория се дава на хотели, отговарящи на изискванията за три звезди, но с по-малки стаи и обзавеждане от по-евтини материали.. Задължително условие е в стаите да има, нощна лампа в стаята, хавлиени кърпи, резервен комплект чаршафи, комплект хигиенни принадлежности (четка, паста за зъби, гребен и др.), пост-терминал за плащания с кредитни карти.

 (Comfort) – всички изисквания към по-ниските категории плюс рецепция минимум 14 часа на ден с 24 часа достъп по телефон, персонал с минимум 2 говорими езика като единият задължително е английски, доставка на напитки в страята (минибар), телефон в стаята,  достъп до интернет в стаята или общите помещения, отопление и сешоар в банята, място за багаж, огледало, комплект за шиене, комплект за почистване на обувки, предлагане на пране и гладене, допълнително одеало и възглавници.


  (Superior comfort) – дава се на хотели отговарящи на изискванията за хотел 3* и част от тези на четири звездните хотели.


 х


  (First class) –  Към изискванията за по-долните категории се добавят рецепция минимум 18 часа на ден с 24 часа достъп по телефон, лоби с мека мебел и напитки,  закуска по рум-сервиз, минибар или 24 часа доставка на напитки по рум-сервиз, маса и мека мебел в стаята, халат и чехли за баня, различни козметични продукти и пособия (пила за нокти, памук и др.), достъп до интернет и интернет терминал,  a-la-carte (по меню) ресторантгорната категория, но с недостатъчно просторни стаи и стилно обзавеждане. Интериора трябва да е модерен и комфортен.


  (Superior first class) – често като добавка тук има сауна, спа център, фитнес или други подобни съоръжения, но като цяло хотелът не отговаря напълно на изискванията за 5 звезди. Качеството се проверява редовно с инспектори под прикритие


 (Luxury) – освен всичко до сега изброено, хотелът с категория 5 звезди трябва да предлага на своите гости 24-часова рецепция, портиер, пиколо, консиерж (иконом), просторна рецепционна зала, комплимент към всеки гост със свежи цветя, плодове или други подаръци, минибар с напитки и дребни лакомства, доставка на храна и напитки с рум-сервиз, компютър с интернет, сейф във всяка стая, услуги за гледне, лъскане на обувки… Качеството се проверява редовно с инспектори под прикритие.


 (Superior Luxury) – дава се при изпълнени всички по-горни изисквания и се набляга на персонално обслужване на всеки гост на хотела.


х   и  – някои представители на хотелиерската индустрия са самоопределили своите хотели с шест и дори седем звездна категория. Това е поради изключителния лукс и качество на индивидуално обслужване, които не се срещат дори и хотелите с 5 звезди, но това не е утвърден стандарт и се използва предимно с рекламна цел.


  Burj Al Arab в Дубай е обявен от британско туристическо списание за хотел над всички звезди през 2002 година, а собствениците на хотел Galeria в Милано го провъзгласяват за първия в света седем-звезден хотел.


    Интересен е факта, че има и един единствен хотел с 0 звезди, който се намира в Швейцария. 


=========================­==============


 


 

User Avatar

Машината на времето


е вече факт


 


В


   Руснаци потвърдиха теорията на учения Робърт Дойл отпреди 350 години, че има машина на времето и гости от бъдещето.
Дойл е съставил списък на всички гениални човешки открития като летенето със самолет,  присаждането на органи, излизането в Космоса и стотици други фантастични за онова време неща.

    Днес все още за фантастика се счита вярата на някои, че машина на времето съществува, а пришълци от бъдещето редовно посещават предците си от миналото и се връщат обратно.
    Руснаците веднага дават и своите доказателства, че това не е научна фантастика, а чистата истина. На снимка от средата на 20-и век при откриването на моста "Саут Форк",  отлично се вижда сред множеството на площада млад мъж, който очевидно е облечен като тийнейджър от 21-ви век.

   Младежът е с модерна прическа, с тъмни слънчеви очила и носи съвременен фотоапарат в ръцете си. Около него всички са със старовремски костюми и с бомбета на главите.
   Експертизата е показала, че снимката не е монтаж, а обяснения за фактите липсват. Освен едно – младежът е дошъл в миналото с машината на времето.


 


=========================­===========


 


 

User Avatar

Забавни факти за


алкохолните напитки


аАлкохолните напитки са известни на човечеството от древността. И те, както всичко в нашия живот, се видоизменят и за тях, както за всяко нещо, съществуват безброй митове, легенди и куриозни случки. Разбира се - и научни факти. От огромния брой слухове, факти и забавни моменти, свързани със спиртните напитки, сме подбрали само няколко, но пък интересни.


а
Много хора мислят, че алкохолът повишава температурата на тялото, но всъщност той я понижава.


Повечето зеленчуци и всички плодове съдържат в състава си малко алкохол.


Човешкото тяло също произвежда алкохол - 24 часа на ден, 7 дена в седмицата.


Уинстън Чърчил е известен като страстен почитател на чашката, докато Адолф Хитлер е бил абсолютен трезвеник.


Ейбрахам Линкълн е имал лиценз за производство на ликьор и е бил притежател на няколко бара.


 а


Думата „тост" произлиза, както се приема, от Древният Рим, където е имало обичай да се хвърля в празния бокал късче хляб.


Една от най-древните намерени рецепти описва процеса на приготвяне на напитка, наподобяваща бирата.
Почвата на едно от големите лозя на територията на Франция се счита за толкова ценна, че работниците са задължени да почистват обувките си, преди да си тръгнат от там, не дай си боже да не отнесат със себе си някоя драгоценна песъчинка.


 


а


Налягането вътре в затворената бутилка с шампанско превишава 3 пъти това в автомобилните гуми.


В една бутилка шампанско има около 49 милиона мехурчета.


Химнът на САЩ е написан по мотиви от старинна песен за маса (и у нас подобни преработени песни и пародии стават хитове, но не чак в такива мащаби).


Ако живеете в щата Мисури и просто сложите в коша за боклук празна бутилка от алкохол, излизайки на улицата, рискувате да бъдете глобен за употреба на спиртни напитки - ако нямате навършени 21 години.


В Аляска е забранено да се дава алкохол на лосовете, а на територията на щата Охайо - на рибите.


Първият сборен пункт при набора на военнослужещи в Морския флот на САЩ е  обикновено в бар.


В Тексас е разрешено да изпиете, ако стоите прав, само до три глътки бира.


В САЩ е най-високата възрастова граница за забрана на употребата на алкохол - 21 години. При това Щатите се явяват една от най-пиещите нации в света, а повечето престъпления се извършват под въздействието на алкохола.


Карането на автомобил в нетрезво състояние се наказва сурово в много страни по света. Но в Уругвай, напротив, при нарушение на правилата на движението по пътищата пиянството може да послужи като смекчаващо вината обстоятелство.


Английската фраза "The quick brown fox jumps over the lazy dog" се счита за най-кратката английска фраза, съдържащата всички букви от азбуката. Феновете на чашката имат своя версия - "Pack my box with five dozen liquor jugs".
Шеговито с по три думи за различните спиртните напитки:
Текила: Облизах - Изпих - Отрязах се

Мартини: Поръчаха ми - Изпих - Съгласна съм

Евтин коняк: Отворих - Затворих - Изхвърлих

Евтино неизвестно вино: Изпих - Скочих - Побягнах - Не успях

Скъпо френско вино: Купих - Поставих - Гледам

Руска водка: Изпих - Поиска ми се - Съблазних - Изложих се - Заспах

Турска водка: Купих - Отворих - Пробвах - Подарих

Бира: Изпих - WC - Изпих - WC - Изпих - Доспа ми се - Разсъних се - WC...:)


 =========================­=============


 


 

User Avatar

Кои зодии лъжат най-


много 

з
     Още от деца ни учат, че да казваме истината е редно. Но какво се случва на практика- ние всички лъжем, защото не всеки път истината е лесна за казване. 

з
Едни от изкусните лъжци се оказват представителите на зодия Телец. Те винаги имат нужда от внимание и да им се доказва, че са значими. Тази, които са тази зодия най-често прибягват до лъжата, за да избегнат проблемите с противоположния пол. Интересно е , че при тях всичко минава безнаказано, тъй като партньорите им са замаяни от чара им и са склонни да повярват на всичко. 


з
Лъвовете имат способността да лъжат и то без никой да разбере и репутацията им да се срине. Трудно бихте могли да разкриете лъжата на лъвовете, тъй като те помнят до най-малката подробност. Добри разказвачи са и без проблем могат да ви оплетат в лъжите си. Целта на лъжите на представителите от тази зодия не е, за да ви преметнат, а за да ви убедят в тяхната правота. 


з
Девите също обичат често да послъгват. За разлика от мъжете, жените деви лъжат, само когато им се налага и няма до какво друго средство да прибегнат. Докато мъжете лъжат дори тогава, когато не са притиснати да дават обяснения или извинения. За да се опитат да ви убедят, че те не са такива хора и дори е недопустимо да си помислите, че могат да ви излъжат са склони да ви се обидят, ако кажете, че ви лъжат. 


 з

Стрелците лъжат изключително често. С причина или не, те винаги казват нещо, което не е вярно. Те са като лъвовете, обичат да преувеличават и да си украсяват всичко. Представителите на тази зодия се опитват да убедят всички, че те са прави и да настояват за своето. Случва се хората, които са около тази зодия да ги приемат за лъжливото овчарче. 

з
Козирозите са изкусни лъжци. Те са способни да лъжат, когато трябва да пробият в лична или в професионална посока. Никой не може да разбере, кога козирогът лъже, защото той освен, че го прави добре той си вярва на всяка изречена дума. Мъжете от тази зодия са склонни по-често да казват неверни неща, само за да благоразположат жената на своя страна. Но за съжаление не изпитват капка срам от лъжите си. 

=========================­=========================­====

 

User Avatar

23 факта, които


можеби  не


знаехте


 


   Фактите са си факти, а когато са непознати, са особено интересни. Ние непрекъснато откриваме неща, които не знаем, но не защото много се ровим, а защото всъщност знаем доста малко. 
1. 28 ЮНИ Е МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА CAPS LOCK-A.


2. Британците са пияни на 76% от снимките си във Facebook.


3. Средностатистическият мобилен телефон има по себе си повече бактерии от средностатистическата тоалетна чиния.


4. За един много кратък период от време, когато сте се родили, вие сте били най-младият човек на планетата.


5. В началото компанията Sony се е казвала Totsuken.


6. Водородната бомба е най-"безкръвното" оръжие. След употребата ѝ не остават кървави следи, само радиоактивен прах на радиус от 20 км.


7. В САЩ живеят 84 човека, които носят името LOL.


8. Всъщност виждаме носа си през цялото време, мозъкът ни просто решава да го игнорира.


9. Една капка моторно масло е в състояние да замърси 25 литра вода.


10. Ще са ви нужни около 1000 години, за да изгледате всяко видео, качено в YouTube.


11. Когато човек заплаче, ако първата сълза потече от дясното му око, е от щастие; ако потече от лявото, е от мъка.


12. Дъвките Wrigley's Spearmint стават популярни в САЩ по време на Сухия режим, защото добре прикриват дъха на алкохол в устата.


13. Езикът е най-силният мускул в човешкото тяло.


14. 99% от хората изтриват цялата си парола, когато при написването ѝ усетят, че са сбъркали буква.


15. 90% от хората намокрят четката си за зъби преди да сложат паста върху нея.


16. В американските супермаркети клиентите прекарват средно по 15 минути преди да купят каквото и да било.


17. До момента, в който тръгнат на училище, децата разпознават средно по 200 лога на компании.


18. През целия си живот един алигатор сменя средно по около 3000 зъби.


19. Ако човек изпуска газове без да спре в продължение на шест години и девет месеца, ще произведе енергия, равна на тази на атомната бомба.


20. Първата работа на Брад Пит е била да танцува в костюм на пиле на клиентите в заведението El Pollo Loco.


21. Разтворимото кафе всъщност е кафе на прах, което няма аромат. Към него се добавят изкуствени аромати.


22. Трите най-често срещани лъжи в интернет са: "Прочетох и съм съгласен с условията за ползване", "Статус: Offline" и "Да, имам навършени 18 години".


23. От 1898 до 1910 г. хероинът е бил предписван като заместител на морфина, към който не се наблюдава пристрастяване и като лекарство за кашлица при деца.


 


=========================­========


 


 


 

User Avatar

СПИСЪК С НАЙ-


ОПАСНИТЕ ХРАНИ НА


БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР


 


м


   Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. Чиновниците, които разрешават продажбата им, отдавна са купени и вербувани. Затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме гадостите в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха  апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.


 


    Ние се опитахме да включим в този списък повечето продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!


 


  Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621!


 


    Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.


 


   Бял шлифован ориз


 


    Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог  Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г.  бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.


 


        Захарозаместители


 


    Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…


Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.


Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.


Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.


Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.


Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.


 


               Трансмазнините


 


   Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.


   Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.


   Не употребявайте масло с масленост под 82,5%!.


    В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:


  1. Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.
  2. Раждане на деца с патологично ниско тегло.
  3. Увеличаване риска от диабет.
  4. Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.
  5. Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.
  6. Отслабване на имунитета.
  7. Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.
  8. Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.

    Употребата на хидрогенизирани мазнини  намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.


 


    Продукти, които съдържат трансмазнини


 


Маргарин


Меките масла, миксовете от краве и растителни масла


Рафинирано растително масло


Майонезите


Кетчупите


Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини


Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити


Снаксове, чипсове, пуканки


Замразени полуфабрикати


 


     В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.


    Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.


 


       Продукти, които съдържат генномодифицирани организми


 


                        Какао


    Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.


Вносните картофи


Зеленият консервиран грах


Консервираната царевица


Царевичните пръчици


Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.


 


                Храни, пълни с химия


 


   Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.


   Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.


     Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.


    Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.


    Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.


    Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се  добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!


     Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.


    Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда!


    Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.


    Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!


    В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.


 


    Гъбите  от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.


    Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.


    Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.


    Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.


    Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата  получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо,  спада тестостеронът под въздействието на  женските полови хормони.


   Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.


      Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.


     Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса,  ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.


    Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!


     Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!


    През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!


  


   Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!


     Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите.


   Засега и Министерството на земеделието,  и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина! Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация!


 


=========================­==========


 


 


 

User Avatar

САЩ ПРИЗНА!


Пилешкото месо


причинява РАК!


 


   Всеки е чувал конспиративната теория, че месото, което ядем, всъщност не е толкова “органично” и здравословно. Най-накрая, след години на укриване и заобикаляне на истината, Агенцията по храните и лекарствата в Америка (FDA) призна, че пилешкото месо в САЩ съдържа опасното и причиняващо рак вещество арсен. Във високи дози арсенът е смъртоносен. А ние го ядем в продължение на повече от 60 години. И така, въпросът за 1 милион долара е: Защо и от къде идва този арсен в месото, което ядем? 
Оказва се, че той се дава пилетата във фермите. Този факт беше съобщен на масовия потребител отдавна, но Агенцията по храните и лекарствата отказваше да признае, че химикалът не се изхвърля с изпражненията на птиците, а остава в месото им. Тази теория, че месото е чисто, се подкрепяше от FDA и, естествено, птицевъдите в продължение на повече от половин век. Тъжният факт обаче е, че арсенът се прехвърля в месото, а от него – и в нас. 
    Но защо им е на птицевъдите да тровят пилетата? Тази „практика” се прави, естествено, за повече пари и заради масовото производство. Давайки им арсен, птиците се развиват по-бързо и стават по-големи за по-кратко време. Тъжната истина на пазара и икономиката е, че в крайна сметка това е крайната цел – повече печалба, за по-малко време и с по-малко усилия и ресурси. 
    Другата “полза” от даването на арсен на пилетата е, че той помага за контролирането на чревно заболяване, което се казва кокцидиоза. 
Но конспиративната теория не свършва до тук. Името на компанията, която е виновна за даването на арсен на пилетата, е Roxarsone. Но Roxarsone всъщност е дъщерно дружество на Pfizer. И ако това не ви говори нищо, ще напомним, че същата фирма (Pfizer) прави ваксини за деца и за различни видове болести. Сега Roxarsone ще изтегли от пазара арсеновите пилета, но само в САЩ. От компанията са заявили, че няма да изтеглят своите продукти от другите държави, освен, ако от регулаторните органи в отделните страни не ги принудят да направят това. 

П.П. 
==== 
" Няма ги вече българските плодове и зеленчуци, а млякото и млечните продукти са жалка имитация. В последните години дори и хлябът вече няма онзи вкус и мирис, който имаше преди. 
А за пилетата - нищо чудно. Няма как едно пиле за 40 дни да наддаде до 1,5-2 кг! Така че пилешкото месо бъка от всевъзможни химикали, само че не знаехме кои са точно те. Това, което посочвате в статията, е тревожно, защото вероятно и у нас ядем точно такова пилешко месо. Само че никой от множеството контролни органи няма да го каже на висок глас. Остава всеки да има възможността да се информира и да преценява дали да храни децата си /и не само тях/ с иначе полезното пилешко месо. 
То и останалите видове меса са вносни с незнаен произход и качество, да не говорим за дълбокото им замразяване и срок на годност. Безотговорно е да купуват пък месни произведения като консерви и колбаси. Пълен и отвратителен на вкус боклук, че на всичкото отгоре и с висока цена. 
Дотук изброих някои от храните, но същото може да се каже и за варивата, олиото, солта и захарта. 
Е, питам се - какво да ядем? Искаме или не, не можем без храна. Гадното е, че вече консумираме храна с ясното чувство, че поглъщаме купища химикали, пък...който оцелее." 
=========================­=========================­=
 

User Avatar

15 тъпи мита за секса,


на които хората още


вярват


 


с


    От както човекът се е появил на света, респективно, от както е започнал да се съвкупява, за секса се смята какво ли не. Като се замислим, забавно е, че за този биологичен акт все още битуват някои вярвания, който, колкото и нелепо да звучат, продължават да се носят от уста на уста. Решихме да подберем 15-те най-разпространени от тях, които чисто и просто не са верни. Така че, ако все още робувате на някое от тях, по-добре престанете – то не отговаря на истината.


    И така, най-глупавите митове за секса, на които хората още вярват....


Мит номер 1: Мъжете обичат секса повече от жените.


Истина: Ако сте мъж и ако вярвате на това, то най-добре попитайте която и да е жена какво е отношението й към секса. Ако казва, че той не й харесва, то болезнената истина е, че не й харесва да го прави с вас.


Мит номер 2: Можеш да съдиш за размера на пениса по палеца на мъжа.


Истина: Няма абсолютно никаква връзка между параметрите на мъжките гениталии и който и да е било друг анатомичен орган от тялото – нито палци, нито носове, нито уши.


Мит номер 3: Мастурбацията причинява слепота.


Истина: Ако това беше вярно, то 99% от световното население щеше да е незрящо.


Мит номер 4: Можеш да забременееш от целувка.


Може би е допустимо да вярвате на този мит, ако сте на пет и родителите ви все още не са ви обяснили ситуацията с птичките и пчеличките. Ако сте възрастен обаче, единственото, което можем да ви предложим е да поставите кондом на езика си.


Мит номер 5: Можеш да пипнеш болест, предавана по полов път от тоалетната.


Истина: Болестите, предавани по полов път изискват влажна среда, в която да се развиват. Единственото, което може да пипнете от тоалетната чиния е маркировката, оставена от някой мърливец преди вас.


Мит номер 6: Мъжете мислят за секс на всеки седем секунди.


Истина: Ако мъжете мислеха за секс всяка минута по време на футболен мач, то тази игра отдавна щеше да бъде забравена.


Мит номер 7: Жените не са способни да правят неангажиращ секс, защото са емоционални.


Истина: Много дами биха били щастливи да ви докажат обратното.


Мит номер 8: Възможно е пенисът да бъде счупен.


Истина: Всъщност, в този орган няма кости (въпреки английския израз "boner”, обуславящ възбудения пенис). Най-лошото, което бихте могли да му направите е да го раздерете. Истина е, не е наложително да пробвате.


Мит номер 9: Средният размер на пениса е 20 см.


Истина: Средният размер е около 15 см, така че вече спокойно може да се гордеете със себе си.


Мит номер 10: Някои бонбони са способни да възбуждат.


Истина: Да, единствено ако на тях е изписано "Виагра".


Мит номер 11: Стинг е правил тантричен секс в продължение на осем часа без прекъсване.


Истина: Това е градска легенда. Тантричният секс би могъл да трае часове, но това е по-скоро психическо състояние на съзнанието, а не физически акт. Средната продължителност на половия акт е 3 до 7 минути.


Мит номер 12: Горещата вода може да предотврати бременност.


Истина: Горещите вани биха могли единствено да засилят шансовете за забременяване, особено ако са част от романтична ваканция.


Мит номер 13: От брака между родственици се раждат увредени бебета.


Истина: Всъщност, обръщайки поглед към световната история, ако това беше вярно, то светът щеше да бъде пренаселен с мутанти.


Мит номер 14: Аспиринът или мушкатото (!) могат да предотвратят бременност.


Истина: Успехът на аналгина и домашния кактус би бил същия, но горещо ви съветваме да се ориентирате към традиционната контрацепция.


Мит номер 15: Липсата на оргазъм може да бъде фатална за мъжете.


Истина: Факт е, че мъжете могат да изпитат болка, ако пенисът им е бил във възбудено състояние, без да стигнат до кулминация, но ако това беше истина, подир секси мадамите на улицата наистина щеше да има трупове.


 


=========================­===========


 

User Avatar

"СПАХТЕ ЛИ ДОБРЕ


ГОСПОДИН ДЯНКОВ”   ''Спахте ли добре господин Дянков?????
  Защото АЗ не спах добре. Не спах добре поради една причина. Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува,но МЕН ме ужили, ужили ме все едно пчела или оса, фрасна ме по главата все едно, че Кубрат Пулев ми е забил един в лицето.
    Причината е толкова неинтересна за вас, че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия. Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата, че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.


     Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
- Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
   Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също си тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
    Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
    Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
      Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
    Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
     Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
    Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
     Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
     Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.

СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ

 


=========================­================


 


 


 

Визитна картичка

Име:Любопитно, хоби, изкуство

Създаден: събота, 07 януари 2012

Членове: 3

Описание:

Модератор(и): tonibg

Галерия
Членове