Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Записи на Надя към Клуб: ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Пресните плодове и зеленчуци са необходими през цялата година, през всички сезони и като вкус и като носители на полезни хранителни вещества (витамини, минерални вещества, биофлавоноиди). Естествените климатични условия в нашата страна предлагат изобилие на зеленчуци и плодове през лятото и есента. Това обуславя до известна степен наблюдаваното традиционно сезонно потребление на плодове и зеленчуци за българското население. Изобилието на предлаганите на пазара плодове и зеленчуци в тези два сезона позволява да се направят препоръки за краткотрайно приложение на разтоварващи диети (до два дни), в които плодовете и зеленчуците са основен елемент на диетичния режим. Органично свързаните в растителния сок ценни минерални вещества (калций, магнезий) са отговорни за правилната циркулация и навременно отделяне на течностите от организма. Не бива да се забравя и обикновената вода. Дори при наличие на достатъчно плодове и зеленчуци приемането на чаша топла вода (или чаша трапезна минерална вода) сутрин след ставане, е много добро средство за пречистване на организма.
User Avatar

Консумирането на пет порции плодове и зеленчуци на ден придава на кожата златист отблясък и прави хората по-привлекателни


User Avatar


Този плод, който играе ролята на зеленчук, съдържа дълъг списък с полезни вещества. В една чаша сурови домати има само 32 калории и 2,2 гр. фибри.
Витамин С, А и К, бета-каротин, калий, манган, хром и други минерали са само част от здравословното съдържание на доматите.
Топлината обработка отключва ликопена - каротиноиден пигмент с антиоксиданти и антиракови свойства. Скорошни изследвания показват и ползи за костите
User Avatar

Ябълки Една ябълка съдържа 80 калории. Този плод доставя на организма витамин С и много полезни фибри. Както разтворимите, така и неразтворимите фибри на ябълките помагат за правилното храносмилане и за поддържане на нормалните стойности на холестерола. Тъй като има много различни сортове ябълки – сладки, кисели, тръпчиви, няма да ви омръзне и винаги ще ви е вкусно да ядете по една на ден.


Визитна картичка

Име:ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Създаден: петък, 16 март 2012

Членове: 73

Описание: Картинки на всякакви плодове и зеленчуци,рецепти,напитки и т.н.

Модератор(и): Iveliq

Галерия
Членове