Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

User Avatar

User Avatar
картинки 97От Бис.БГ Първият демократично избран президент на България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев беше изпратен с военна церемония с участието на Националната гвардейска част.

Поклонението започна в 12 часа в Патриаршеския храм „Св. Александър Невски”. Опелото беше отслужено лично от българския патриарх Неофит.

"В трудното време на тоталитаризма, при неспокойния период на прехода към демокрация, д-р Желю Желев остана непроменен човеколюбец, понесъл идеала за доброто и съхранил чувството за доблест. Вечна памет пред личността и достойнството на незабравимия държавник, потрудил се много за отечеството за демократичното устройство и благоденствието на народа", каза българският патриарх.

На церемонията в храм-паметника присъстваха наследниците на Желев – Петър Стоянов, Георги Първанов и настоящият държавен глава Росен Плевнелиев. Там беше и бившият служебен премиер Ренета Инджова.

"Сякаш символично, това се случи в навечерието на деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Ще помним д-р Желев като един от най-смелите и сърцати дейци за свобода и демокрация, като символ на мирния преход, толерантността и търсенето на национално съгласие”, каза президентът Плевнелиев.

В храма бяха и държавният глави на Македония- Георге Иванов, този на Албания - Буяр Нишани, и на Косово - Атифете Яхяга.

На поклонението присъстваха и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, премиерът Бойко Борисов, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, лидерът на БСП Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, Красимир Велчев и други депутати.

„Начинът, по който го изпраща народът - така както го обича, е пример на начина, по който всички трябва да живеем. Историята е тази, която ни показва първият демократично избран президент на България”, каза премиерът Борисов.

Стотици граждани дойдоха за да кажат последно сбогом на първият демократично избран президент. Поклонението ще продължи докато има желаещи.

Днес е обявен ден на национален траур в памет на д-р Желю Желев.
User Avatar

User Avatar

САЩ ВКАРАХА В БЪЛГАРИЯ РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ И ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА! ОПИТИТЕ ИМ ДАТИРАТ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СТУДЕНАТА ВОЙНА! ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ ЕДИН НАШ ВОЕНЕН РАЗУЗНАВАЧ! ИМЕННО БЪЛГАРИЯ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ РАЗДРОБЕНА И УДАВЕНА В КРЪВ, ЗАЩОТО Е БИЛА ПРАВОСЛАВНА СТРАНА БЛИЗКА НА СССР. САЩ НЕ СА ОЧАКВАЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕДАДАТ БЕЗ БОЙ, ЗАТОВА ГОДИНИ НАРЕД ВНЕДРЯВАТ У НАС ТЕРОРИСТИ, А ТЕРОРИСТИЧНИТЕ КЛЕТКИ И ТРЕНИРОВЪЧНИ ЛАГЕРИ ИЗ РОДОПИТЕ НЕ СА ЕДИН И ДВА. САЩ НИКОГА НЕ СА ГЛЕДАЛИ С ДОВЕРИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ. САЩ ЗНАЯТ, ЧЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ВЪЗСТАНЕ ИМЕННО СРЕЩУ СЛУГИТЕ НА САЩ У НАС. ТОГАВА, САЩ ЩЕ ЗАПАЛЯТ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ. ПОДОБНА СТРАТЕГИЯ САЩ ИЗПОЛЗВАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. ПРИМЕРИТЕ СА НАВСЯКЪДЕТ ОКОЛО НАС - ИМА ЛИ НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ВОЙНА НА РЕЛИГИОЗНА ИЛИ ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА - ТЪРСЕТЕ В ДЪНОТО НА КАСАПНИЦАТА САЩ! БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ, ПОЛИЦИЯ И АРМИЯ НЕ МОГАТ САМИ ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СИТУАЦИЯТА, ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ. ЗАТОВА, ПЪРВА ЗАДАЧА НА САЩ БЕШЕ УНИЩОЖАВАНЕТО НА РАЗУЗНАВАНЕТО НИ, РАЗКРИВАНЕ НА АГЕНТУРНАТА НИ МРЕЖА И ЗАТРИВАНЕТО НА АРМИЯТА НИ. http://pressadaily.bg/…/59127-%D0%94%D0%B5%D1%86­%D0%B0-%D0Р3

User Avatar

User Avatar

User Avatar

Визитна картичка

Име:ИНФОРМАЦИОНЕН КЛУБ

Създаден: събота, 05 януари 2013

Членове: 97

Описание: Интересни здравни,социални,икономически,политически и всякакви други статии на различни теми,снимкови материали и т.н.

Модератор(и): Iveliq

Галерия
Членове