Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Клуб: ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Великото изкуство внедрява в хората прекрасни идеи, които го учат да жертва всичко за щастието на човешкия род. Стендал Животът е кратък, изкуството — вечно Хипократ
User Avatar

Днес е Денят на българския художник. Отбелязва се в деня на църковния празник в почит на Св. Пимен Зографски. За покровител на българските художници е обявен през ноември 1993 г. по идея на сдружението за възраждане на Софийското Светогорие "Св. Пимен Зографски". Празнува се от художниците иконописци и реставратори. Православната църква е обявила Пимен Зограф за светец и чества паметта му на 3 ноември. Според легендата, рожденото му име е Павел и след като разпродал имуществото си се замонашил на Атон. Там е получил името Пимен, но когато станал 55-годишен Св. Георги му се явява и му поръчва да се върне при народа си като духовен водач. Св. Пимен Зографски е български монах от манастира "Св. Георги Зограф" на Атон, зограф и книжовник, живял в края на ХVI век. Рисувал е стенописи и икони.

User Avatar

Те създава красиви картини с цветя. Традиционната живопис ..

User Avatar

Винсент Ван Гог е холандски художник, живял от 1853 г. до 1890 г. Той прекратява живота си със самоубийство, след като безумно се влюбва в една проститутка. Големият художник написва над 800 писма на брат си Тео и на Пол Гоген, в които разкрива своите душевни и физически терзания. През 1882 г. той се влюбва в проститутка, която използва за модел.

Визитна картичка

Име:ИЗКУСТВОТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

Създаден: понеделник, 08 юни 2015

Членове: 38

Описание: Изкуството в най-общ смисъл представлява използване на впечатления, знания и умения за творческа изява на субективните представи на твореца за себе си и за света.

Модератор(и): Меги

Галерия
Членове