Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Фен-клуб: Amy Lee

User Avatar

Започна ли да пишеш нови песни за продължението на "The Open Door"?

 

Написах няколко неща, но наистина не знам къде им е точното място. Не искам да правя план, да си поставям крайна дата или да се тревожа за нещо. Просто искам да създавам музика и после да решавам какво да правя с нея, тъй като така нещата се случват по- естествено, а и се получават по-добре.

 

Знам, че е време да се отделя, да бъда солов изпълнител, да пиша и пея моята музика, това, което съм аз, но за всичко си има време.

 

Омъжи се през май за дългогодишния си приятел Джош Харцлер. В началото беше ли ти трудно да го наричаш "моят съпруг"?

 

Да, но вече започнах да свиквам с това. През първите няколко месеца не можех да го кажа без да се разсмея, сякаш е шега. Странно е, но пък е хубаво.

 

Какво представлява за теб семейният живот?

 

Хубаво е да имаш съпруг, а и прави много неща по-лесни. Ти си част от един екип, не разчиташ само на себе си. Можеш да разполагаш и със силата на другия човек, който работи заедно с теб. Не си сам, някой друг мисли и се грижи за теб.

 

С какво промени твоят съпруг живота ти до сега?

 

Той всъщност е съветник - нещо като психолог. Определено научих много от него освен всичко останало - например какво може да предложи като психологическа стабилност и рационализъм, може би не точно рационализъм, а анализиране на това, което става покрай мен и защо хората реагират по начина, по който го правят.

 

Когато хората се държат злобно или жестоко, а ти се питаш "Защо постъпват така?", това всъщност е отражение на тяхната собствена болка, но по различен начин. Всичко е по-лесно когато преобърнеш гневът и омразата в съжаление и любов към другите хора...

 

Новият сингъл на бандата "Good Enough" е писана за съпруга ти. Това за периода преди двамата да бъдете заедно ли е?

 

Ние се запознахме когато бях приблизително на 18 години, но не поддържахме връзка, въпреки че той все се опитваше да вземе номера ми от приятели.. Когато го срещнах за първи път бях доста хлътнала по него, но тогава имах връзка и се опитвах да не я разруша. Но ни е било писано!

 

Години по-късно тъкмо бях приключила трудна връзка и не бях готова за нова. Той ми се обади следващата седмица и аз му казах „Хей, аз съм в града и трябва да се видим" ( по това време живеехме далеч един от друг) Срещнах го на едно парти и две седмици по-късно написах песента. Изчаках докато връзката ни вече беше факт, изсвирих му я и той много я хареса.

 

Това, че си израстнала в малък град -Литъл Рок, Арканзас, как повлия на формирането на личността, която си сега?

 

С моето семейство се преместихме там когато бях на 13 години -точно в разгара на фазата "Мразя всичко". Местихме се доста често, тъй като баща ми работеше в радио. Бях доста по-различна - гледах на нещата по-негативно, обличах се доста странно...не че не го знаех. (смее се бел.р). За известен период от време бях малко самотна, не общувах много и мисля че точно това ми оказа силно влияние.

 

Започнах да се занимавам предимно с писане, превръщайки го в изход от всичките ми проблеми, начин да се отърва от лошите си чувства. Това продължи доста дълго време. Съвсем наскоро се превърнах в човек, който може да извлече от всички емоции, не само от болезнените, вдъхновение за музика.

 

Помниш ли първата песен, която написа?

 

Не съм сигурна кои точно се броят, тъй като в началото мислех, че искам да стана класически композитор, затова има една творба, която се казва "Eternity of the Remorse". Доста подтискаща и драматична песен (смее сe бел.р). Все още пазя листа, на който я написах когато бях едва 11-годишна.

 

Но истинската ми първа песен написах за час по английски в 8 клас. Трябваше да напишем кратък разказ или песен, но аз си казах, че трябва да направя нещо, което никой друг няма да го направи. И така се роди тази песен, която я записах на касета, свирейки на китара и пеейки с приятел от хора, който изпълняваше беквокалите.

 

Беше странно за мен. Възприемаха като сладкото момиченце в ъгъла, но след като чуха касетата всички започнаха да откачат. Учителката ми я пусна на всички класове, макар че песента не беше нищо особено. Бе озаглавена "A Single Tear" Наистина не беше хубава, но те решиха, че за човек , който завършва едва 8-ми клас, звучи доста впечатляващо.

 

Изглежда, че винаги е имало някакво съмнение у другите коя всъщност си ти?

 

Цялата слава, всичките знаменитости, те научават че трябва да се примиряваш и да не обръщаш голямо внимание на това какво хората мислят за теб. Трябва да спреш да се тревожиш за "Защо те си мислят така? Това не е истина. Те не ме познават". От значение са само твоите приятели, хората, които наистина те познават.

 

Не можеш да убедиш света в това кой си всъщност, когато те дори не са те срещали, а са те виждали примерно само по телевизията или във вестниците и списанията.
User Avatar

Ейми Лин Лий е родена на 13 декември 1981 година в Ривър Саид калифорния. Баща й се казва Джон Лий и е добре познат радио DJ и Сара Карджл. Ейми има един брат Роби Лий две сестри Кери и Лори и трета сестра, която почива през 1987 година. Това събитие оставя голям белег в живота на певицата, която пише за това две песни – Hello от албума Fallen и Like You от албума The Open Door, които и до днес не е изпълнила на живо. Семейство Лий се мести на няколко пъти в Уест Палм Бич, Флорида , Рокфорт щат Илиноис и накрая се спира в Литъл Рок, Арканзас. През 1994 година Бен Моди се запознава с Ейми на един летен лагер докато тя изпълнявала песента на Meatloaf "I'd Do Anything for Love (but I Won't Do That)". Двамата откриват че споделят еднакъв вкус към музиката. Около месец след това изпълняват акустични версии в кафенета и книжарници в Литъл Рок. През месец юни същата година създават групата Evanescence. Първите авторски песни на Ейми са "Solitude" и "Give Unto Me" които присъстват в албума Evanescence EP. Гласът, който покори милиони, покрива висок диапазон класически мецо – сопран, който заедно с музиката, завладява сърцето на всеки, който се заслуша за миг. не напразно феновете наричат Ейми кралицата на рока. Ейми взима уроци по пияно от деветгодишна, а за да развие невероятния глас се записва в хор.

 

Запазената марка на госпожица Лий е нео-готическият стил, използването на готически грим и викториански стил на обличане. Тя също така създава дизайна на дрехите, които облича включително тези които носи в клипа на Going Under. В личния си живот тя предпочита да бъде обикновено момиче и носи съвсем обикновени дрехи и грим.

 

Като малка Ейми няма много приятели. От това, което знаем е преживяла няколко романтични връзки с Бен Моди, като се предполага, че краят на връзката им е подтикнала неговото внезапно оттегляне от групата в Германия през октомври 2003 година. След това има връзка с вокала и водеща китара на групата Seether – Шон Моргън. В момента Ейми има връзка с дългогодишния си приятел Джош, който е на 25 години. По информация от самата певица, песента Bring Me To Life (от Fallen) и песента Good Enough (от The Open Door) са написани за него.

 

Други проекти и благотворителност

 

Ейми участва като гост вокал в песента на David Hodges – Breathe и в не издадената песен "Fall Into You" през 2000 година.

През 2003г. пее вокалите към саундтрака на филма Подземен свят (Under world), но по стечение на обстоятелствата нейният глас никога не бива използван в саундтрака.

През същата година изпълнява бек вокалите на песента 'Missing You'(от албума Believe) на групата Big Dismal.

През 2004 Ейми прави дует с група Seether. Песента Broken (от албума на Seether - Disclaimer II) е пусната като сингъл и може да бъде намерена към саундтрака на филма The Punisher.

През 2005 Ейми става лице на фондацията за епилепсия. Причините за нейното избиране е по-малкият й брат – Роби, който е болен от епилепсия. Фондацията стартира кампанията „Извън сенките”, която има за цел обикновените хора да осъзнаят последиците от тази зловеща болест и окуражаването на хората да не дискриминират болните от нея.

През същата година Ейми пише една песен за филма "Хрониките на Нарния – Лъвът, вещицата и гардеробът", но песента не е включена в филма, понеже според Уолт Дисни била прекалено мрачна.

През (2006г.) Ейми участва във видеоклипа на изпълнителя Джони Кеш - “God’s Gonna Cut You Down, където се появява само за малко и е облечена в черна рокля.

User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar
I tried to kill the painBut only brought more(So much more)I lay dyingAnd I'm pouringCrimson regret, and betrayalI'm dyingPrayingBleedingScrea­mingAm I too lost to be savedAm I too lostMy God, my TourniquetReturn to me salvationMy God, my TourniquetReturn to me salvationDo you remember meLost for so longWill you be on the other sideOr will you forget meI'm dyingPrayingBleedingScrea­mingAm I too lost to be savedAm I too lostMy God, my TourniquetReturn to me salvationMy God, my TourniquetReturn to me salvationReturn to me salvationI long to dieMy God, my TourniquetReturn to me salvationMy God, my TourniquetReturn to me salvationMy wounds cry for the graveMy soul cries for deliveranceWill I be denied ChristTourniquet, my suicideReturn to me salvationReturn to me salvation
User Avatar
Now I will tell you what I've done for you50,000 tears I've criedScreaming, deceiving, and bleeding for youAnd you still won't hear meGoing UnderDon't want your hand this time, I'll save myselfMaybe I'll wake up for once, wake up for onceNot tormented daily, defeated by youJust when I thought I'd reach the bottomI'm dying againI'm going underDrowning in youI'm falling foreverI've got to break through, I'mGoing underBlurring and stirring the truth and the liesSo I don't know what's real and what's notAlways confusing the thoughts in my headSo I can't trust myself anymoreI'm dying againI'm going underDrowning in youI'm falling foreverI've got to break through, I'mSo go on and screamScream at me, I'm so far awayI won't be broken againI've got to breatheI can't keep going underI'm dying againI'm going underDrowning in youI'm falling foreverI've got to break through, I'mGoing underGoing underI'm going under