Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
интересни-факти-за-сърцето
Сърцето помпа 30 литра кръв в минута.

Сърцето на възрастния човек бие с честота от седемдесет и два удара в минута, което прави 3 600 000 пъти в годината и 2, 5 милиарда пъти по време на целия живот. Трябва да оставите крана в кухнята да тече четиридесет и пет години с пълна сила, за да се излее количество вода, равно на количеството кръв, която изпомпва сърцето за човешки живот със средна продължителност.

Обемът на кръв, който помпа сърцето, може да варира в много широк диапазон – от пет до тридесет литра на минута.
User Avatar
Да имат дълги и гъсти, блестящи коси, като героините на марки реклами на шампоан, е мечтата на много жени. Косата на жената е била определяна със всякакви епитети. Тя е сравнявана от много поети като коприна или морски вълни...

За да бъде обаче косата наистина красива, на първо място е ... - нужно да се храним правилно. Състоянието на нашите къдрици зависи от това, което ядем. Изключително важно е на трапезата ни да присъстват рибата, морските дарове, плодовете и зеленчуците при това всеки ден.
Растежът на косата се ускорява, ако на тялото бъдат предоставени достатъчно хранителни вещества, съдържащи основни микроелементи - "градивните елементи" за изграждането на косъма. Можете да вземете и специални препарати, включително и витаминни добавки. Те трябва да включват йод, цинк, магнезий и манган.

Стимулиращ ефект върху растежа на косата има и бирената мая.
Що се отнася до лекарствата, прилагани директно на скалпа, те трябва да се използват с повишено внимание. Обикновено те съдържат активни съставки, като черен пипер екстракт или ментол, които могат да изгорят кожата.
Особено важно е честото подрязване краищата на косата поне 2 пъти месечно.
За да бъде косата здрава и красива не трябва често да бъде третирана с преса било за изправяне и изтегляне или така наречените „вафлички”. Това изсушава косъма, което предизвиква разделяне, а също и накъсване.
Какво да правим, за да изглежда косата безупречно?

Пийте повече вода до 1-2 литра дневно, като в това число не влизат консумацията на чай, сок или кафе;
Употреба на минерали и витамини, а също и балансирана храна;
По-малко да се консумират сол, кофеин, захар и продукти с повече мазнини;

Различните коси изискват определена грижа. Продуктите за хубава коса да съотвестват на това дали косата е с по-дебел косъм или е по-тънка и рядка. След измиване на косата да се добавят в изплакването различни билки като лайка, чай, мед, а също и бира;
Визитна картичка

Име:Неща които не знаем

Създаден: четвъртък, 08 октомври 2015

Членове: 1

Описание: научете повече-трикове и неща които не знаем

Модератор(и): sladko_kote_22

Галерия
Членове