Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

“Анатомията на Грей” ми се стори страхотен сериал. В него гадните касапски гледки също не са спестени, но за сметка на това се акцентира върху човешките взаимоотношения. Има повече драми, сълзи, любов и секс. Може да се каже, че това е по-скоро романтична сапунка.

А, да за малко забравих да кажа, колко ме дразни актрисата с дръпнатите очи, която играе в ролята на Кристина. Ужасна е като излъчване. Не, че нещо имам против азиатците, но тази бие по всички точки. Е това е, давам си почивка от ядрено-магнитни резонатори, дефибрилатори и каквито и да е там медицински работи. Четвъртите сезони на “Доктор Хаус” и “Анатомията на Грей” ще почакам да ги завършат, за да ги гледам накуп, а не през седмица на по веднъж, както сега вървят. Не обичам формулата: на час по лъжичка!

За сериал “House MD”, мога да кажа, че в началото не ми допадаше. Дразнеше ме главния персонаж, които е прототип на Шерлок Холмс. Само, че с напредване на сериите установих, че този персонаж ми е много познат, даже понякога е част от мен. Уплаших се, дали не започвам да се превръщам в един бъдещ доктор Хаус, макар и без титлата и образованието на доктор. Разбира се отговора на въпроса ще дойде с течение на времето, но се замислих и осъзнах, че в света в които живеем, така както е пълен с глупаци и невежи хора, единствения начин човек да спаси чувството си за хумор, пък и достойнството си е да има характера на този прословут екранен доктор. Или поне част от него. Така, че донякъде съм за доктор Хаус рулз. Цялото нещо което за мен е интересно в сериала, е не стотиците рядко срещани болести и техните проявления, колкото личността на известният диагностицик и взаимоотношенията му с неговите колеги. А относно медицинските термини в филма съм чувал, че доста от тях били пълни измишльотини и лекарите, които гледат сериала са се били спуквали от смях на тях. Сега това дали е истина не знам, но ако някои е запознат с това нека прасне отдолу един, два коментара да поясни на мен и читателите на блога, дали сценаристите си измислят или не. Даже наскоро четох във пресата, че някаква американка написала книга с термини използвани в медицинските сериали за улеснение на зрителите им, да знаят коя манипулация какво означава и кое заболяване какво представлява. Хитра идея, макар, че въпросната американка едва ли ще забоганее с въпросната книга, защото се оказва, че зрителите не ги вълнуват много тези неща.
Повече се радват на интригите и човешките взаимоотношения в тези филми. Ако се интересуваха от терминологията, зрителите щяха да учат за лекари или така като мен да се ровят в медицинска литература само за отделни интересни болести.

“Анатомията на Грей” ми се стори по женски сериал. В него гадните касапски гледки също не са спестени, но за сметка на това се акцентира върху човешките взаимоотношения. Има повече драми, сълзи, любов и секс. Може да се каже, че това е по-скоро романтична сапунка.
User Avatar
здравейте
Аз харесвам филми с медицинска тематика - и сериали и документални филми!
User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

Визитна картичка

Име:Филми с медицинска тематика

Създаден: петък, 05 октомври 2007

Членове: 14

Описание:

Модератор(и):

Галерия
Членове