Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
:):)
Маршрутът на цска с влак до Сандански за мача с Малеш Микрево на 11.12.2010:

София – Захарна фабрика – Горна Баня – Владая – Метал-сп. – Перник Разпределит. – Батановци – Радомир – Долни Раковец – Гълъбник – Делян – Дяково – Дупница – Бобошево – Мурсалево – Кочериново – Благоевград – Симитли – Черниче – Кресна – Струмяни - Сандански

---
А до Микрево с влак
и на връщане пеша
цска скрибуца
дайте им каруца
---
добавено на 12.12.10:
от Топспорт.бг
Неволите с придвижването на ЦСКА до Микрево и обратно завършиха по необичаен начин. Играчите на тима явно не са били възхитени от пътуването си с влак и взеха дружното решение да изминат пеша пропадналия участък на Е-79.

Футболистите се натовариха с целия багаж и изминаха около 500 метра по този начин. Така играчите си спестиха чакането от около 2 часа на гарата в Микрево.

След като "червената" група пристигна в Кресна, изморена от товара, там ги чакаше клубният автобус, който ги откара до София.
User Avatar

User Avatar
Назаем от: http://www.donbalon.eu/fenzone601.html

ЦСКА не може да избяга от комунистическата си същност!
Автор: анонимен

Желая да хвърля светлина върху създаването на ЦСКА. От разговорите ми с привърженици на различни отбори разбирам, че този въпрос е съвсем неясен. Най-заблудени са онези, които смятат ЦСКА за пряк наследник на АС-23. Това най-често са чорбари, осъзнаващи комунистическата същност на отбора си, но нямащи възможност да се отрекат от него. Какво казва историята по този въпрос?

След деветосептемврийският преврат през 1944 г. се премахват всички дотогавашни спортни структури. Още на 25.09.1944 г. е създаден Временен спортен съвет. Той отстранява не само ръководителите на спортните клубове, но и редица бивши и действащи треньори и футболисти. Причината за това са налудничaвите обвинения "за профашистка дейност". Нещо повече, последвалата реорганизация на клубовете довежда до ликвидирането на много от тях, а останалите са прекръстени с нови имена. Така Левски е обединен с Княз Кирил, който преди това е преименуван на Пощенски спортен клуб. Новото име на клуба е ПСК Левски. ЖСК става Локомотив, Славия е обединена с България и Бежанец и става Славия 45 и т.н. АС-23, Шипка и Цар Борис III са претопени в един клуб на армията, наречен Чавдар. През сезона 1946/47 г. Чавдар изпада от Първа дивизия, след което е преименуван на ЦДВ. Тъй като отборът на партията не може да играе във Втора дивизия, той е обединен със силният за времето си Септември от Първа дивизия. Това става в края на сезона 1947/48 г. като името на новият отбор е "Септември" при ЦДВ. Така без да е извоювал участие при най-добрите, ЦСКА започва съществуванието си.

За да не бъда голословен ще цитирам дословно извадка от "Задочни репортажи за България" (Георги Марков, 1990, София, 40): "... От друга страна, футболът беше добре прикрит повод човек да изрази своята ненавист към режима. Разполагайки с власт да правят каквото си искат, другарите създадоха отборът на ЦСКА, който трябваше да бъде символ на партийната непобедимост. Това естествено тласна огромната маса футболни зрители към "Левски", който логично се превърна в символ на стара България. Мачовете между двата отбора бяха истински войни. Спортът се командваше от военните и те взимаха мерки да подсигурят падането на "Левски". По игрищата често можеха да се видят сблъсквания, които в основата си бяха политически. И досега ми е пред очите един юначен хлапак от Коньовица, когото милицията се опита да измъкне от стадиона по време на мач и който просна на земята половин дузина милиционери. Преди друг мач на тези два отбора майорът от МВР, който ръководеше охраната на стадиона, събра всички, които трябваше да пазят реда, и им дръпна една реч, в която най-важен беше пасажът: "Днес играят нашите срещу буржоазно-капиталистическ­ата сбирщина на "Левски". Ние ще докараме цяло поделение. Ако някой от ония се надигне, то веднага го приберете." За еволюцията на стиловете може да се съди от факта, че години по-късно популярността на "Левски" бе ликвидирана по най-безобидния начин - направиха го отбор на Държавана сигурност..."

Феновете на разформированите отбори (които не са били малко) се насочват към останалите оцелели тимове. Една част от тях си избират новият отбор на ЦСКА, който ги привлича с победите си. Към тях трябва да прибавим комунистите и военните, които по "задължение" стават цесeкари. Появяват се и други поддържащи този комунистически отбор. Това най-често са хора, които страдат от липса на победи в личният си и служебен живот и търсят да избиват комплекси на друго място. Тъй като изборът не е бил голям, значителна част от тези хора се насочват към футбола. Там вече има един отбор победител, зад когото изцяло стои партията-държава, т.е. тук не можеш да бъдеш губещ. Така се създават привържениците на ЦСКА. Днес имаме прекрасната възможност да наблюдаваме колко несполучлива смес се оказват феновете на ЦСКА. Но най-любопитното е, че и новото поколение цесекари е наследило изцяло недъзите на предходното. Разбира се има и изключения. Аз самият познавам качествени хора, които са се заблудили, но според мен те не са повече от 20% от всички, които подкрепят ЦСКА.
В действителност привържениците на ЦСКА не обичат истински отбора си. Тяхната омраза към ЛЕВСКИ ги обединява. По този начин червените фенове признават категорично, че В БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДИН ОТБОР И ТОВА Е ЛЕВСКИ - огромна част от народа го обича, а останалата го мрази. Ще посоча няколко примера за казаното по-горе. Нека започнем с най-очевадното - песните "възхваляващи" армейския отбор. Феновете на комунистическият клуб имат около петнадесет най-популярни песни и забележете, че над десет от тях са насочени срещу отбора на ЛЕВСКИ. Тези антилевскарски измислици се пеят постоянно, независимо кой е моментният противник на ЦСКА. Друг е въпросът, че голяма част от споменатите песни са взаимствани от синята агитка. Всеки средно-интелигентен човек го разбира, ако внимателно следи текста. Една песен измислена за възхвала на даден отбор, е градивна. Когато позитивните пасажи са заменени от негативни, а името на Левски остава, е ясно кой е първоизточникът. Това от своя страна говори за липса на вдъхновение, което би трябвало да предизвиква всеки тим у феновете си. В чорбарските редици съществува практика да се слагат различни предмети пред "Българска армия" осмиващи отбора на Левски. Ако някой обича клуба си, то той би трябвало да поставя пред собствения си стадион символи въздигащи отбора му, а не такива, които хулят противника.

Има един неоспорим факт, потвърждаващ горните редове. Това e фактът, че привържениците на ЦСКА са единствените в България, които са се радвали неистово при загуба на "любимия си тим" (ЦСКА-Литекс, 1999). Този начин на мислене е напълно разбираем, защото запалянковците на ЦСКА са южняшки тип. Само по времето на моят недълъг живот си спомням, че неколкократно феновете на червените посягаха срещу своя клуб. Те оскверняваха собственият си стадион като чупеха седалките му и рязаха гредите му. Отнасяха се с омраза към футболистите на отбора си - многократно ги замеряха с домати и яйца, но най-фрапиращо беше желанието да ги пребиват.

... А какво да кажем за психиката им. Те, "родените да побеждават" имат психика на губещи. Конкретен пример ще ви посоча. Имам приятел цесекар, който ми е казвал - "Когато ви поведем с 2:0 в цялата агитка настъпва тягостно очакване. Отвсякъде се носи - "Говедата ще ни обърнат". В същото време отсреща се чува "Хей чуй ЦСКА 2:0, 3:2". Направо си умирам от яд човек!"...

Спомняте ли си многобройните мачове, когaто единствените цесекари на стадиона остават играчите на ЦСКА. Не ви ли се пълни душата като гледате как червените привърженици се блъскат да напуснат стадиона, далеч преди края на мача, защото не понасят загубите. Това последното ще го защитя с песента "Победа и пак победа, ние пеем само за победа!" Свещена глупост! Що за запалянковци са това?...
User Avatar
Назаем от: http://www.sportline.bg/news/Dutcheto-Naj-dobr­e-da-zapotchnem-ot-V-grup­a_11182

Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето е категоричен, че в името на честността и морала "армейците" трябва да започнат от "В" група сезон 2008/09. Дучето изрази и готовността на феновете да регистрират нов клуб с името ЦСКА, който да стартира от аматьорския футбол. Според председателя на фенклуба на "червените" лицензът на клуба за "А" група е неморален по своята същност, а реалната власт на "Армията" все още се държи от Александър Томов.

"В измисления лиценз за "А" група няма нищо морално. Нито дълговете са оправени, нито има някаква идея как ще се осигурява клубът в "А" група. Вчера Томов се е срещнал с Димитър Пенев и в присъствието на юристконсулт му е пълнил главата със схеми как да се прехвърли формалната власт на името на ветерана. Това обаче може да стане законно, само ако се свика Управителен съвет. Томов пък не иска такова заседание, тъй като УС ще гласува против самия него и ще му отнеме властта. А Томов иска да управлява и всъщност продължава да го прави. С очите си видях, че под договора за продажба на Петре стои неговият подпис. Излиза, че се въртим в омагьосан кръг и ние - феновете, няма да позволим това да продължава. Отнеха ни моралното право да играем в Шампионската лига, а сега ни пробутват неморално участие в "А" група. Не го искаме", заяви Дучето.

"Единственият изход е да започнем от "В" група. Тогава всичко ще е честно и ще можем да тръгнем на чисто. Няма да го има Томов, няма да ги има и негрите, които доказаха, че са чужди на "червената" идея. Ако се наложи, ще регистрираме и нов клуб с името ЦСКА, ако трябва. Така ще осъществим най-важното - да сме с гордо вдигнати глави, а не слуги на парите и задкулисните договорки", завърши в типичния си стил предсаделят на "червения" фенклуб.
User Avatar

4ервени педераси :yes:
User Avatar

abe da umirat tam vidqxme sme6noto im otbor4e kolko stryva i kolko sa im 4itavi 6efovete.ni6to de 6te gledat 6ampionska liga po televiziqta!mqstoto im ne e v v grupa a v aokrujna:ir:
User Avatar

идеята за В група е прекрасна, нека се види може ли отбор от зоните, да стигне до евротурнирите :)
User Avatar
от HiComm.bg:

Третият мобилен оператор у нас - Вивател, задълбочи кризата в ЦСКА. Той отказа да поднови рекламния си договор с "червените", след като над тях надвисна вероятността да отидат чак във В група. От Вивател дори обмислят варианта да поискат обезщетение за това, че вече изплатиха извънредни премии на "червените" за класирането им в най-комерсиалния футболен турнир на планетата.

Отказът на мобилния оператор е поредният жесток финансов удар срещу ЦСКА. На практика президентът Александър Томов е във финансова невъзможност да стартира шампионата и нищо чудно да приеме варианта В група като спасителен. Нищо чудно при тази криза ЦСКА да стартира експресна разпродажба на футболисти, за да изкара някой и друг лев.

Междувременно се разбра, че собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев е предложил на на колегата си от ЦСКА Александър Томов безлихвен заем от 2 милиона лева, за да покрият спешно "армейците" дълговете си и така да се спасят от изпадане.

От в. Класа
User Avatar

User Avatar
Защо за Бога, когато беше онзи дългоочакван мач между Левски и ЦСКА, "супер великите" фенове на Левски одюдюкаха и освиркаха, когато казаха да се запази минута мълчание в памет на починалото момче???Ако ще да е от най-селския отбор такова отношение към паметта на човек просто не може!
Дори ако беше най-големия селянин пак не е редно.Проблемът е, че той не беше...
Въпросът ми е кой сега и свинята???Кой е селянинът в случая???
Културата е голямо нещо.Неуважението към паметта на човек е признак за наличието или отсъствието и.
На първо място той беше човек!Да бъдем хора, моля Ви!
12>>
Визитна картичка

Име:ЦСКА във В група

Създаден: сряда, 04 юни 2008

Членове: 40

Описание: В група - най-подходящото място за армейците от София

Модератор(и): Павел

Галерия
Членове