Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Фен-клуб: extreme XxX

User Avatar

♥☻♥WeLLCOME♥☻♥
Добре дошли
:-({|=:
User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

Какво е Фрийрън(Паркур)?Паркур е изкуството на движението където участниците (другояче известните като” свободни бегачи”) използуват обекти в рамките на градските им околности, за да създава нови и интересни начини на започване. То обхваща бягане, скачане през тези препятствия. За хора, непознати към Фрийрън, най-лесната за рисуване илюстрация е, че това, което ние правим е най-близкото до Ямакаши, SPIDERMAN и Хонг Конг филми за бойни изкуства в смисълът на движението, просто без нуждата от специален FX или жици.

Къде и кога то започна?

Много хора спорят, че движенията съществуваха от началото на човек, но актуалното изкуство беше родено и развит назад в 1980 те в LISSE, Франция. То започна от група на деца които се мотаеха, но от друга страна прие сериозен край, който беше нагласен към военно препятствие за стил течейки. Когато децата пораснаха, те продължиха да упражнят и развиват тяхното изкуство. Един от най-забележителните от онази група беше SEBASTIEN FOUCAN. Сред тези, които прибавиха тяхното влияние са - YAHN HNAUTRA, Дейвид MALGOGNE, FREDERIC HNAUTRA и KAZUMA. Друго влияние беше бащата на хубавицата на Дейвид, който имаше военен фон и насърчи начинът METHODE NATURELLE.Как аз мога да попадна в PARKOUR?

Красотата на PARKOUR е че някой може просто да го вдигне и играе. Няма правила за външен вид или нещо подобно. Просто са необходими много тренировки. Най-доброто нещо е преглеждате мястото в неговата цялост и да поемете колкото се може повече информация за терена. Гледайте клипчета или други хора и се опитвайте да направите някои по-елементарни движения. Когато вие сте готови, излезте и се пробвайте. В началото може и да се провалите , но човек се учи от грешките си. Виждате къде сте се издънили и повтаряте движението докато го запомните. Вие ще намирате много като вас и бързо ще създадете приятелска обстановка. Там вие можете да получите всякакви съвети и обща помощ. Най-лесно е ако намерите някой по-опитен от вас който да ви помага и показва. Правете движенията както него , пробвайте се! Когато не успете не се отчайвате питайте как точно трябва да направите движението и продължавайте да опитвате!Добре, аз съм готов, но каква екипировка имам нужда от?Друго много готино нещо около PARKOUR е че вие можете да започнете веднага За разлика от скейтбординг като пример, няма скъпа дъска, подплата, шлемове или различни аксесоари . Всичко от което вие имате нужда е чифт маратонки и да сте готови за нови знания. Останалата част е ваша работа. Аз видях тези реклами с всички скокове на голям покрив…трениране за да ставам скачач на покрив ли ?

Не не не!!!! Изгубете тези мисли сега! PARKOUR наистина има елементи на скачането на покриви и т.н но то е част от общата дисциплина. Това в отговор кара всеки да мисли, че изкуството е всичко около скачане близо до покриви. Ако вие обръщате допълнително внимание на основните движения - как да се приземявам от скокове на ниско ниво, как да се търкалям правилно, как да комбинирам две движения и след това как да правя основни движения като скокове, вие ще откриете напълно нов и вълнуващ начин за преместване. Да, скоковете на покрив са там, за да се справят, ако бъдат желани, но ние винаги съветваме хора да чакат докато те са от опитно ниво преди да вървят където и да е близо до покрив. Мислете разумно за вашият вход, останете фокусиран. Игнорирайте основите и концентрирайте се върху техниките на”факторът за впечатляване ” и вашата тренировка ще се превърне в игра.Обикновени термини : - Освободете - бегачът или TRACEUR - някой, който участва в PARKOUR. PK, FREERUN, FREERUNNING, други имена, използувани за PARKOUR.Сумтене, новак или ягода - термин използван за новаци. Не е означено като обида…. повече срок на ласката.Бягане, обикновено използувани да начертават връзка на PARKOUR техники. ЕГ :” той замина при бягане, което беше много техническо но пътува на неговите връзки за обувки и се приземи на неговият задник”.
Гаранция или SLAM - за да извършва техника неправилно което в повечето случаи свършва с грандиозен винт нагоре.Фамилия, екипаж или член на KREW използувани от групи на TRACEURS (обикновено приятели), които се упражняват заедно.Свещеният за поток Граал на PARKOUR. Нещо, което всеки цели на TRACEUR ще пленят, което се равнява на напълно флуидно движение над всеки вид на препятствието. Искайте почти воден течащ надолу поток и идване до валчест камък. Вместо да се разбива в него, водата просто го завърта и продължава неговото пътуване.
User Avatar

User Avatar

Какво е Freerun?

Отговорът на този въпрос не е чак толкова сложен , но не е и прост. Freerun или 3run, това е спорт, чиято основа е в движението главно в улична среда. Спортът Freerun е сравнително нов. Той е изграден главно от 2 основи:

1во Паркур – Каквото и да ви кажа тук няма да е достатъчно. В паркур-а се търси максимална ефективност и бързина на движението, с цел най-бързо предвижване от А до Б. В паркура важни са тишината и елегантноста. “Бащата на Паркур-а е Дейвид Бел. Практикуващите Паркур се стремят да преминат през заобикалящата ги среда максимално бързи , тихо , красиво , елегантно.

2ро Street tricking – Общо взето това са по – сложните трикове с тяло. Салта, стойки и всякакви такива. Целта на Street Tricking не е максимална ефективност, а по скоро да се предизвикаме към по – сложни номера. Към Street Tricking-a можем да включим Break Dance, Street Stuns, акробатика, и други такива спортове 
User Avatar

User Avatar

Parkour

Паркур е отклик на дълбоко внедреното чувство на човека: да се движи. Това е изкуство, което изисква истински дух на войн и предлага чист екшън на тези, които го практикуват.

По същество, паркур е ествествен метод за трениране на човешкото тяло да се движи по-бързо, използвайки заобикалящата го среда п овсяко едно време. Това “изкуство на движението” не изисква никакви специални аксесоари за да се практикува. Тялото е единственото, корто ви трябва. Това е атлетична дисциплина достъпна за всички, защото комбинира естествените умения на човешкото тяло: тичне, скачане, катерене... Това е спорт който позволява изучаването на потенциала на собственото ви тяло.

Всичко опира до това да се изправиш пред препядстията пред теб, независомо дали си в природата или в града, търсейки движение, което комбинира ефективност и контрол.

Небходимата екипировка е просто тениска, леки и удобни панталони и чифт маратонки.

"C'est comme si votre corps avait toujours ?t? en pilotage automatique et que vous d?couvriez soudain que vous ?tes capable de le piloter vous m?me." – или все едно тялото ви досега е било на автопилот и вие сте открили за пръв път, че сте способни да го контролирате! Бягане, клекнало ходене, скокове, претъркулване, висейки от нещо, балансиране са горивото на този спорт. И всичко това заради една единствена цел: да не бедете спряни от нито едно препядствие (дали ще е стена, решетка, издутина, парапет, дърво или друго разстение, скала, кола, дупка и т.н.) и винаги да се приспособявате. Начинът на движение съществива още от зората на времето, когато първите хора, трябвало да се научат да се движат умело за да ловуват, да нападат или да се защитават. По-късно специални групи като нинджите и по-късно командосите учели движения за да могат да изпълняват различни мисии. Днес огнеборците, войниците, и специални полицейски отряди още се учат как да се движат без да бъдат затруднявани от препядствия.

Един човек – Дейвид Бел – отдал живота си за развитието на това изкуство. Заобиколен от смейство състоящо се от спортни герои, Дейвид практикувал спортове, които му позволили да се движи с лекота (като гимнастика, атлетика, катерене и бойни изкуства). По този въпрос ,Дейвид Бел казал (превод от френски): “ Страст, начин на живот, а днес спорт – Паркур най-вече беше начин за развитие на качествата, които са в природата на човешкото тяло. Да повиша силата, издръжливостта и скоростта си бяха първите стъпки в моето търсене. Като практикуващ гимнастика, атлетика и бойни изкуства вече имах определени качества и възможности, които открих, че са ограничени от уредите изисквани за различните видове спортове, които тренирах. И така, реших да създам спорт в моя собствен стил, така да се каже без много материална ограниченост; удобни панталони, тениска, добри маратонки и мен самия. Бягайки, аз си избирах място, което да е моята цел и си казвах: “ Ще отида там; директно, отивам там; ще го стигна бързо и нищо няма да ме спре”. Трябва да собавя, че винаги съм се възхищавал на Деърдевил, Спайдърмен и други суперчовешки персонажи от комиксите, анимациите и екшъните. Всички великолепни воини и всички толкова свободни.”

Основната идея е чеовек, който тича, и който не може да спрян от нищо.

Паркур цели да бъде “цялостен” спорт заради начина на мислене който внушава на тези, които го практикуват, просто заради уменията, които развива. Това е труднва дисциплина, защото постоянно предлага на изпитание възможностите на всеки трениращ. Отнася се до това дали някой е готов да следва съществуващи граници, или е готов да разшири тези граници възможно най-много...

Възможно е за всеки над 15 годишна възраст (поради необходимото физическо развитие), Паркур позволява да се подобри физическото здраве, докато развива волята, решителността, мотивацията, силата, издръжливостта, подвижността и смелостта: жизненоважни качества и в живота! Паркур обучава младите, които са жадни за нови преживявания.

Паркур е повече от спорт. Това е начин на живот, начинът да “намериш себе си” дори; да се научиш как да контролираш тялото си. Практикуващият става по-силен и се научава как да преофолява както психически така и веществени препядствия.

Предупреждение: определени хора – безрасъдните такива – които надценяват своите способности и/или не обмислят рисковете достатъчно добре често биват изненадвани непреиятно – и дори получават сериозни травми. В света на Паркур, начина на мислене е правилен, когато комбинира тялото и духа, силата и контрола. Смешно е да “търсите свобода” и да се окажете в инвалидна количка – така че бъдете предпазливи! Може даже да се каже, че един Трасьор (трниращ паркур) ще се справя умело и с други спортове, които изискват трезво мислене, подвижност, сила, добър контрол, качеството да наблюдава околната среда и още много качества разививани от Трасьорите докато практикуват "L'Art du Deplacement".

Това е причината Паркур да е толквоа цялостен спорт. Той изисква и развива всички физически способности на човешкото тяло, като по същото време изисква постоянна концентрация и мислене в три измерения – преценяване на разстояния, преценяване на възможности и преценяване на риск. Днес, паркур се развива с регионални разлики тук-там. Медийте постепенно превземат тази възможност; трасьори биват използвани в музикални клипове, реклами и дори филми!
Визитна картичка

Име:extreme XxX

Създаден: петък, 27 юни 2008

Членове: 2

Описание: Ако искаш - се присъедини!

Модератор(и): HrIsiToo0

Галерия
Членове