Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Фен-клуб: Бате Бойко

User Avatar
хахаха,-какво-ми-се-случи-преди-няколко-дена...

Ами не помня как се завъртя разговора в офиса...та намесихме и мутрите...реших да се поровя в нета и написах "мутра"...и какво си мислите излезе на първа страница... От Бис.БГ
User Avatar
Днес официално ще бъде открита новата линия на столичното метро, която ще свързва квартал "Младост" с центъра на града ("Стадион "Васил Левски"). Предвижването от първата до последната спирка на отсечката ще отнема само 12 минути до "Младост", преди това има три спирки - "Жолио Кюри", "Мусагеница" и "Ракова болница". Мотрисите ще се движат на 7 минути. Станцията на стадиона е най-дълбока, а крайната - в близост до пазара на "Младост" 1 е надземна.
Интервалът на движение на четирите композиции, които ще обслужват участъка, ще е 7,5 минути.метът Борисов и изпълнителният директор на “Метрополитен” Стоян Братоев обещаха вчера станциите “Стадион Васил Левски” и “Сердика” да бъдат свързани до месец октомври тази година.

Това би позволило на софиянци да стигат от кварталите “Младост” до “Обеля” за 20 минути.
По думите на кмета Бойко Борисов тогава по новата отсечка ще бъдат превозвани около 200 000 души дневно. Той добави, че заявената цел е в периода 2011-2014 г. е да има подземен релсов път и от квартал Надежда до булевард Черни връх. Кметът каза, че ще се търси възможност и за започване на строителството на отсечка на метрото до столичния квартал Дружба и летището.

User Avatar

User Avatar
Bulgarian Post
12.04.2009 г.
Кметът на София Бойко Борисов заяви, че кризата с боклука в София е инспирирана от БСП и ДПС, а истинският й режисьор по думите му е Станишев. “Работници на „Новера” протестираха в София. Виковете „Мафия” съвсем не са просто площаден лозунг, защото именно мафията действа по този начин – създава проблем и после отива да го решава», заяви Борисов.


В ефира на Дарик радио кметът на София заяви, че чрез действията на кризистния щаб за софийския боклук, създаден от министерски съвет миналата седмица, Сергей Станишев връща фирма Новера в почистването на столицата.

“Станишев трябва да види какъв е станал през четирите години на управление – ортак на Вълка. След като Общинският съвет изгони „Новера”, той ги върна. Сега ще плаща пари и цяла нощ наблюдаваме процесите, как те минават, вдигат празни кофи, замитат, мият, правят нещо, понеже кофите са изхвърлени от другите фирми.

С една дума – да им се плати за това, че те един месец държаха служителите си на работа. Ваши колеги снимаха нощес как колите на „Новера” вървят и вдигат празни кофи”.

„Виждате колко е послушна „Новера”, когато Сергей Станишев им дава командите. Той можеше още на втория ден, когато фирмата не се яви на работа, да създаде кризисен щаб, да ги принуди да излязат, за да няма криза в София. Това щеше да е перфектно доказателство в съда и да няма никакъв шанс „Новера” да ни осъди”, заяви Борисов Борисов.

Вчера министър-председателят Сергей Станишев направи среднощна обиколка на София, за да провери как се осъществява почистването на столичните улици.

Мисля, че всички виждат, че в София има проблем с почистването, заяви Станишев пред храма "Свети Георги" на бул. "Патриарх Евтимий". Той допълни, че проблемите на столицата нямат политически цвят, а е важно да се решават.

В 22 часа започна почистването и измиването на пространствата около големите столични храмове и началото на работата по измиването булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий", съобщиха от НКЩ. Мобилизирани са 400 машини и над 1000 души, поясниха от щаба.

Министър-председателят посочи, че до този момент не е забелязал съдействие от страна на кмета Борисов за дейността на кризисния щаб, и го призова да изпрати представители на Общината в него, за да се свърши по-добре работата.

Той добави, че НКЩ е поканил фирмите, с които са сключени договори на среща, но те не са се появили. Станишев увери, че техните договори действат и те трябва да продължат да си вършат работата, за която общината им плаща. Според него обаче техните сили са недостатъчни и за това са потърсени допълнителни ресурси на основата на информацията, която е подадена от СДВР.

По-късно премиерът се видя със съветниците на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които се бяха събрали пред храма и прие от тях декларация, в която те посочват, че "няма да допуснем връщането на фирми, рекетирали града и източвали финансовите ресурси на София" и "няма да позволим нито един лев от общинския бюджет да отиде за захранването на фирмите на БСП и ДПС".

Премиерът се запозна с работата на служителите около храма и продължи огледа по булевард "Патриарх Евтимий" и бул. "Прага", следван от съветници и активисти на ГЕРБ, СДС и ДСБ, които го освиркваха и скандираха "Новера", "оставка", "мафия", "служебен премиер" и "атеист".

“Не аз съм сключвал договор с "Новера", а столична община, общинските съветници от социалистическата партия бяха първите, които предложиха разваляне на договора с тази фирма още преди една година, тогава това искане беше отхвърлено от кмета”, коментира Станишев. Той увери, че работата по почистването на столицата ще продължи.

User Avatar
По мнение на Столичния инспекторат количеството паднал сняг не създава проблем за придвижването във вътрешнокварталните улици, тъй като скоростта на движение на автомобилите там е ниска. Парите, които ще бъдат спестени от непочистването им, ще бъдат използвани при следващите снеговалежи.
От Столичната община посочиха, че в момента е почистена
основната градска мрежа - улици на масовия градски транспорт и тези с обществена значимост. Ще се работи и на спирките на градския транспорт и останалите места, включени в годишната задача за зимно почистване.
От общината напомнят на гражданите и фирмите, че според нормативната уредба те са задължени да почистят прилежащите им тротоарни площи и пространства.
Междувременно от фирмата собственик на концесионерите по чистотата в столицата -"Новера", съобщиха, че продължава поддържането на вече почистената улична мрежа - на масовия градски транспорт и тази с обществена значимост. Главните улици ще се обработват с магнезиеви смеси, за да се предотврати заледяването им. Ще се чистят и спирките на градския транспорт, включени в годишната задача за зимно почистване, допълниха от "Новера".

Ама то и Централните нямат нужда от чистене! И без друго до десетина дни колите ще го разнесат снега сами, а и ще се стопли, все някога!
User Avatar

:ir:остана ли нещо неказано за него? някой да вземе, да сложи една снимка, че последно го даваха по телевизията преди 3 мин в новините и вече ми липсва:ir:
за тези, който помнят-някога се пишеха едни съчинения по "Война и мир"-Защо ми харесва Наташа Ростова?:ooi: и трябва да се пише! А ако не ми харесва???...
User Avatar
даже май има партия
Визитна картичка

Име:Бате Бойко

Създаден: вторник, 16 септември 2008

Членове: 19

Описание: Какъв ще го ядем с бате ви Бойко Борисов!

Модератор(и): Kalin

Галерия
Членове