Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar
Име: Д-р Сара Танкреди
Доктор Сара Танкреди води живота си с една проста максима: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”
От ранна възраст Сара знае, че иска да бъде доктор. Израствайки в предградията на Чикаго, тя винаги се е надявала да работи в болница на частна практика, някое приятно и закътано място.
Много от желанията на Танкреди се променят през първата й година в Университета Нортуестърн, когато тя се запознава с писанията на Махатма Ганди. Нейният светоглед е незабавно и безвъзвратно изменен. Да бъде традиционен доктор вече не е достатъчно за нея и тя решава, че трябва да последва по-хуманитарен път.
Иронично, възгледите на Ганди за не-насилие убеждават Доктор Танкреди да преследва кариера в най-насилствената от всички среди: Изправителният Затвор Fox River.
Като един от няколкото доктори в състава, Сара е отговорна за всичко, от управление на медицински прегледи до изпълнение на непредвидима хирургия. И докато нейната работа е благородна (тя има спечелени множество хуманитарни награди), тя е също така и опасна. Всеки ден, тя взаимодейства с насилници и убийци които не са докосвали и няма да докосват друга жена с години.
Макар, че Сара не мисли два пъти относно рисковете тя самата установява ежедневно, че това е постоянен източник на стрес за нейния баща, Губернаторът на Илинойс „Гранична Справедливост” Франк Танкреди. Това, заедно с тяхното огромно различно политическо убеждение, с години охлажда значително техните взаимоотношения
User Avatar
Име: Sarah Wayne Callies (Сара Уейн Калийс)
(Д-р Сара Танкреди)
Израснала в Хонолулу, Калийс е дъщеря на двама университетски професори. След като завършва Колежа Дортмут през 1999, като студент от последен курс с Феминистически Занятия и Изследователски пост в Местна Теология, тя посещава Националната Театрална Консерватория в Денвър за да преследва своята любов към действието и да завърши овладяването на степените в Изящното Изкуство.
Веднъж завършила училище, тя се мести в Ню Йорк и осигурява своята първа роля пред камерата, повтаряйки роля с Оливър Плат в драматичният сериал “Върховни Кралици”. Допълнителните телевизионни роли на Калийс, като гостуваща звезда включват „Закон & Ред: SVU”, „Dragnet” и „Криминални уравнения”. Най-отличителната и запомняща се роля на Калийс е „Джейн” в краткият сериен филм „Тарзан”.
Съвсем неотдавна, Калийс завършва снимките по два игрални филма, “The Celestine Prophecy”, основан на един от най-продаваните романи от Джеймс Редфайлд, и трилъра „Whisper” с Джош Холоуей („Изгубени”).
User Avatar
Име: Майкъл Скофийлд
Затворнически номер: 94941
Местоположение: Общо отделение, Крило – А, Килия 40
Престъпление: Въоръжен обир
Присъда: Пет години затвор
Остващо време до края на присъдата: Пет години
Присъда при добро поведение: Две години и шест месеца
Бележки:
Миналото на Майкъл Скофийлд, неговото образование и възпитание водят до въпроса, защо такъв човек ще желае да извърши престъпление. Започва образованието си безупречно, като се записва в гимназията Мортън Ийст, той желае да учи и завърши с Magna Cum Laude с B.S., гражданско инженерство и M.S., гражданско инженерство, от Университета Лойола в Чикаго. Точно преди да бъде арестуван, той е служител с пост строителен инженер в престижна фирма на Мидълтън, Максуел и Шаум и местонахождение Чикаго, I1.
Затворникът Майкъл Скофийлд, без предишни провинения, е осъден за въоръжен грабеж, след като се опитва да открадне повече от половин милион долара от клона на Юнайтед Сейвингс Банк в даунтаун, Чикаго. В съда, Скофийлд не оспорва вината си и изразява желание да излежи присъдата си от първо ниво, в близост до своя роден град – Чикаго.
Допълнителни бележки:
Затворникът страда от установен Диабет Тип I, затворникът има чести и продължителни свиждания с Вероника Донован, неговата адвокатка. Скофийлд е одобрен за месечни посещения от Ника Волек, неговата жена. Този затворник е класифициран в степен C и е одобрен за работа в индустрията на затвора.
User Avatar
Рождено име: Wentworth Earl Miller III
Рождена дата и място на раждане: 2 Юни 1972, Chipping Norton, Оксфордшир, Великобритания, UK
Прякори: Стинки (Stinky), Уент, Милър
Височина: 6′ 1″ (1.85 м)
Роден в Обединеното Кралство, израснал в Бруклин, Ню Йорк, и завършил в Университета Принстън, Уентуърт Милър е непреодолим и критически аплодиран млад актьор с роли в телевизионни и игрални филми.
Сега играейки главна роля като брилянтния и безмилостен Майкъл Скофийлд в Prison Break, Милър започва своята кариера от другата страна на камерата. След като завършва университет със специалност Английска Литература, Милър заминава за Лос Анджелис през пролетта на 1995, където работи в Отдел на Развитието в малка прудуценска компания специализирана във филмите правени за телевизията.
В следващите няколко години, Милър изпълнява гостуващи роли в различни сериали като „Бъфи, Убиеца на Вампири”, „Спешно Отделение” и „Известен”. Той участва и в мега-сериала на Холмарк „Динотопия”.
Тогава Милър участва в „The Human Stain”, игрален филм режисиран от Робърт Бентън и с главната роля на Сър Антъни Хопкинс и Никол Кидман. Филма разглежда въпроси за раса, клас и идентичност, Хопкинс е в ролята на професор в колеж, борещ се да скрие невероятна тайна, Милър играе същия персонаж в младите му години.
Впоследствие Милър се появи във филма „Подземен Свят”, изпълни гостуваща роля в „Джоун” и “Ghost Whisperer” преди да се присъедини към екипа на Prison Break. Милър беше номиниран за награда Златен Глобус в категорията Най-добро Актьорско Изпълнение в телевизионни драма-сериали през 2006.
Други: Участва в клиповете на Марая Кери към песните “It’s Like That” и “We Belong Together” през 2005.
Още за Уентуърт Милър:
Завършил е Принстън със степен на английски език.
От страна на баща му във вените му тече африканска, ямайска, английска и немска кръв, а от страна на майка му – руска, френска, датска, сирийска и ливанска.
През 1990 година, Уентуърт Милър е възпитаник на Quaker Valley High, по-късно се мести в гимназията Sewickley Heights заедно с баща си, Уентуърт Ърл Милър II.
Неговата майка, Роксан, е специален образователен учител и възпитаник на Йейл.
Неговият баща, Уентуърт Ърл Милър II, е адвокат и възпитаник на Йейл.
Той има две по-млади сестри, Джилиан и Лейд, Джилиан е адвокат, а Лейд следва право.
Уентуърт е алергичен към котки и кучета, както и към определени храни.
Направата на татуировките по тялото му за снимките на Prison Break отнема по 4 часа дневно.
Бил е на прослушване за ролята на Кларк Кент в Супермен, когато проектът е бил все още в ръцете на Брет Ратнър.
User Avatar

User Avatar

User Avatar

12>>