Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
сочно-изпечено-свинско
Продукти

1 кг свинско месо
ронена чубрица, сол
2-3 с.л. горчица
1 ч.л. соев сос
1-2 с.л. червен пипер

Приготвяне
Месото се нарязва на желана едрина, подрежда се в тава и се покрива с вода, поръсва се ронената чубрица и малко сол. Пече се, докато водата изври наполовина, като през това време месото може да се обърне веднъж. Месото вече се е посвило, сбутва се в единия край на тавата и там, където е свободно и е бульона се прибавят горчицата, червения пипер и соевия сос, разбърква се, за да се слее с целия бульон. Така в получения сос се доизпича месото, като се обръща поне веднъж, хубаво да се напои с подправките и да ги поеме, до мазнина. Подправеният бульон, когато изври, се сгъстява и полепва по месото и тогава вече е готово.

* Внимава се със солта, защото и соевият сос е солен.


www.receptite.com/ястия-с-месо/свинско
User Avatar
ястие-с-картофи
Запеканка с картофи

Продукти за ястието:

1 кг картофи
100 г краве масло
2 броя яйца
1 чаена чаша прясно мляко
150 г сирене
150 г кашкавал
магданоз и сол на вкус

Приготвяне на ястието:

Измиваме картофите, сваряваме и обелваме. След като изстинат, настъргваме на ренде и посоляваме.

В намазана с масло тавичка разстиламе половината от картофите и поръсваме с настърганото сирене и масло.

Отгоре разстиламе останалите картофи и изсипваме млякото, смесено с разбитите яйца.

Ястието запичаме в умерена фурна, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до порозовяване.

Поднасяме ястието поръсено с магданоз


svejo.net/881220-tradicii-prazn­ici-i-qstiq-qstie-s-ka
User Avatar
печено-агнешко-бутче-на-фурнапечено-агнешко-бутче-на-фурна
Необходими продукти

агнешко месо - 1 бутче
чесън - 1 - 2 глави, скилидки
домати - 2 с.л. доматено пюре
горчица - 1 с.л.
захар - 1 ч.л. кафява
вино - 2 - 3 с.л. бяло
мащерка - прясна
сол
черен пипер
червен пипер
зехтин - 1 к.ч.

Приготвяне на Печено агнешко бутче на фурна

Вземете агнешкото бутче с и с помощта на нож, направете по цялата му повърхност малки прорези. Във всеки пъхнете по скилидка чесън. Натъркайте го обилно със сол, черен и червен пипер.

Загрейте 1/2 к.ч. зехтин на котлона и добавете кафявата захар. Разбъркайте и сипете доматеното пюре, горчицата и виното. Оставете да къкри, докато течността се изпари, като равномерно разбърквайте. С тази смес намажете изцяло агнешкото бутче от всички страни.

Печете го в намазнена тава, в която сте добавили около чаша гореща вода, покрито внимателно с фолио в предварително загряна фурна на 200 градуса. Пече се за около час и половина, след което се маха фолиото и се доизпича до апетитна коричка.


recepti.gotvach.bg/r-4313
User Avatar
ярешко-месо-с-картофи-на-фурна
Продукти за Ярешко месо с картофи на фурна

ярешко месо - около 1 кг
картофи - 1 кг
вино - 1 чаша или бира
нишесте - 2-3 с.л. пшеничено
червен пипер - 1 ч.л.
джоджен
черен пипер
сол
мазнина-3-4 с.л.

Приготвяне на Ярешко месо с картофи на фурна

Направете каша от виното или бирата, нишестето и всички останали подправки. Оваляйте в тази смес нарязаното ярешко месо. Картофите обелете и ги нарежете.

Изсипете ги в намазнена тава и разпределете ярешкото равномерно. Долейте гореща вода (около 1-2 ч.ч.), покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност. Накрая махнете фолиото и оставете да хване лек загар.


recepti.ezine.bg/r-3967
User Avatar
натурален-шницел
Необходими продукти
свинско месо – филе 200 гр.
брашно – 20 гр.
черен пипер
червен пипер
сол


Приготвяне
Св­инското филе се начуква и се набраздява с остър нож леко, без да се нарязва.

Овалва се в брашно и се пържи в малко мазнина.

Сервира се с гъбен сос и гарнитура пържени или варени картофи. http://recepti.gotvach.bg/
User Avatar
грах-с-картофи
Необходими продукти
грах - 1 кг
картофи - 600 г малки пресни картофчета
моркови - 4-5 млади
масло - 5-6 с.л.
брашно - 1 с.л.
домати - 3 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
червен пипер
копър - 1/2 връзка, наситнен

Приготвяне
Свар­ете граха в подсолена вода заедно с младите моркови, нарязани на едри кръгчета. След омекване ги отцедете, но запазете бульона. Отделно сварете картофите, които при нужда са разполовени, и също ги отцедете.

В тенджера загрейте маслото и запържете брашното. Добавете граха, морковите и картофите, разбъркайте леко и долейте от размитото в зеленчуковия бульон доматено пюре.

Оставете да заври и прибавете подправките на вкус. Поднесете грахът с картофи с наситнен копър. http://recepti.gotvach.bg/
User Avatar
лесни-картофени-палачинки
Необходими продукти
картофи - 4 броя
яйца - 4 броя
прясно мляко -250 мл
брашно - за сгъстяване
лук - 4 стръка зелен
чубрица - 1/2 ч.л.
мащерка - 1/2 ч.л.
сол - на вкус
олио


Приготвяне
Из­мийте картофите и ги сложете да се сварят. Обелете ги и ги настържете на едро ренде. Разбийте в купа яйцата, добавете млякото и толкова брашно, колкото е необходимо да се получи гъстота на тесто за палачинки.

Нарежете зеления лук и заедно с подправките ги добавете към рендосаните картофи. Изсипете и палачинковото тесто и разбъркайте. Гъстотата трябва да е като на кексово тесто и при нужда добавете още мляко или брашно.

Загрейте леко намазнен тефлонов тиган и с помощта на черпак изсипете част от сместа. Изпечете палачинките от двете страни. Поднесете ги с плънка и гарнитура по избор. http://recepti.gotvach.bg/
User Avatar
ароматни-кюфтета-от-тиквички
Необходими продукти
тиквички - 1 кг
копър - 1 връзка
сирене - 250-300 г
яйца - 2 броя
сол
червен пипер
черен пипер
къри - 1 ч.л.
куркума - 1/2 ч.л.
индийско орехче - 1/2 ч.л.
карамфил - 3 счукани
сухар - около 3 броя счукан

Приготвяне
Настър­жете тиквичките на едро и ги оставете да престоят около половин час, след което ги отцедете максимално от водата. Добавете яйцата, натрошеното сирене, накълцания копър и всички останали подправки. Омесете добре сместа за кюфтетата, като добавите натрошения сухар.

Загрейте около пръст олио в тиган, загребете от сместа с лъжица, оформете леко кюфте и го пуснете в горещата мазнина. Готовите кюфтета от тиквички отцедете върху кухненска хартия. http://recepti.gotvach.bg/
User Avatar
крем-брюле
Необходими продукти
7 жълтъка
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. течна сметана
1 ч.л. ванилия
1/2 к.ч. кафява захар за коричката отгоре

Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват заедно със захарта. Междувременно се загрява течната сметана на котлона и се маха точно преди момента на завиране. Прибавя се бавно към разбитите жълтъци и захар, като непрекъснато се бърка. Добавя се и ванилията.

Готовата смес се разпределя в купички, като не бива да се препълват , а да има поне един пръст разтояние до ръба.

Крема се пече на водна баня в предварително загрята фурна. Когато кремът е готов се слага да изстине на стайна температура. Когато се изстуди, формичките се увиват в найлоново фолио и се оставят в хладилник.

Преди да се сервира, се поръсва с кафява захар, слага се лед около купичките и се поставят под грила, докато захарта карамелизира. Сервира се веднага. Повърхността трябва да е топла, а кремът студен.
User Avatar
пиле-на-сач
Пилешки сач

Необходими продукти
500 гр. пилешко филе
300 гр. пушени гърди
200 гр. кашкавал
3 чушки
3 гл. лук
3 моркова
1-2 домата
Сол
Олио
Начин на приготвяне
Сача се загрява предварително на котлон или жарава. Слага се мазнина и се прибавя пилешкото месо нарязано на кубчета.
Чушките се нарязват на колелца. Морковите се почистват добре и се нарязват по дължината. Лука се обелват и нарязва на филийки, а доматите – на полумесеци.
Когато месото се запържи леко от двете страни, се слага сол и едно по едно се добавят останалите продукти.
Готви се до пълно омекване на продуктите. Прибавят се пушените гърди нарязани на ленти.
Сервира се веднага, докато е още горещо и се настъргва кашкавал.
Визитна картичка

Име:Любимите ми ястия

Създаден: сряда, 21 януари 2009

Членове: 244

Описание: Тук може да пишете рецепти, да качвате снимки и клипчета, и всичко, за което се сетите.

Модератор(и): RoShAvAtA`GaRgA

Галерия
Членове