Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

"НА ИЗТОК ОТ РАЯ"-СТАЙНБЕК

"МАЛКИЯТ ПРИНЦ"-ЕКЗЮПЕРИ
User Avatar

"Тайния дневник на Лора Палмар" тази книга определено ме разтърси,про4етох я за един ден беше ми страшно интересна,наистина си заслужава!
User Avatar
Ana

Любима книга, по-скоро бих казала често препрочитана книга. В различните етапи от живота си съм имала различни книги, които са ми допадали особено.
Напоследък ми допада по-сериозно четиво- Езерни молитви на Николай Велимирович; На изток от рая на Джон Стайнбег
User Avatar

Мога да чета "Кръстникът" всеки ден :S:
User Avatar

Моята любима е Хари Потър.Втората част съм я чела 5-6 пъти :D
User Avatar

Книгата, която чета в последните години е "Параграф 22" на Хелър

Понятието „Параграф 22" е създадено от Джоузеф Хелър в този роман. Най-общо означава парадокс в закона, правилата или действителността, който прави човека жертва на собствените му действия, независимо какви са те. В произведението става дума за обикновен наглед абсурд. Ако един летец е луд, той може да престане да лети. Трябва само да откаже. Но ако откаже, значи е нормален и трябва да продължи да лети. Това префинено и ужасно определение е употребявано много след излизането на романа. С него е и злоупотребявано много. То се е превърнало в символ на противоречията в „развитото общество".
И далеч не е единственото в творбата, което се цитира във всеки момент някъде на планетата по някакъв повод. Интересно, всички книги на Джоузеф Хелър след „Параграф 22" неизбежно са съпоставяни с него. Ала когато му казват, че после не е написал нищо по-добро, той отговаря просто:

- Защо, кой друг го е направил?


User Avatar

Зависи от жанрът й - "Ръкописът на Чансълър", "Цветя на злото"
User Avatar
През лятото на 1798 г. френските войски акостират на египетския бряг, предвождани от генерал Бонапарт. В разгара на своята военна кампания по завладяването на Египет и Палестина, Наполеон неочаквано се запътва към Назарет. Не по-малко учудване буди фактът, че прекарва една нощ сам в Голямата пирамида в Гиза. Какво се опитва да открие Наполеон на тези свещени места? Защо орденът на масоните и мистични ислямски секти следят всяка негова стъпка?
Според небесните знаци, както и според тайното евангелие на Марко, дошло е Времето, когато тайната формула на безсмъртието, завещана от Изида, ще се появи на бял свят. Наполеон ли е избраникът на съдбата, предопределен да научи хилядолетната тайна? Дори да е така, той не е единственият, стремящ се към вечен живот. Към него се домогват и последователите на древните секти на Хор и Сет, на Светлината и Мрака. Ще успее ли Наполеон, с помощта на екзотичната красавица Надия, да достигне заветната цел? Кой ще получи тайната на безсмъртието?
User Avatar

Любимата ми книга е "Мартин Идън" на Джек Лондон. Харесвам всички негови произведения. От българските автори - Елин Пелин и Йордан Йовков. От поетите - Ботев. От съвременните творци - Дамян Дамянов, Надежда Захариева, Петя Дубарова, Евтим Евтимов, Станка Пенчева.
User Avatar
Malkiqt princ
ANTOAN DE SENT EQZIUPERI
12>>
Визитна картичка

Име:Коя е любимата ти книга?

Създаден: четвъртък, 22 януари 2009

Членове: 81

Описание: Коя е любимата ти книга?

Модератор(и): KuChKa_BeZ_SaRcE

Галерия
Членове