Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Фен-клуб: ДА УКРАСИМ ДОМА

User Avatar

Красива и функционална кухня в червено

 

Вижте как тази скучна и стандартна кухня се превръща в ефектно помещение с ярък характер и акценти в огнено червено.

 1. Преди трансформацията: Стандартна кухня с безличен дизайн

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Интериорът включва красиви кухненски шкафове от лакирана дървесина, които притежават нескрит чар – като цяло обаче на дизайна му липсва характер и индивидуалност. Това може да се промени с малко боя, лепило, подходящ плат и бояджийска лента.

 2. След трансформацията: Ярък и ефектен огнен дизайн

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Няколко метра от избрания плат с красиви разноцветни щампи са достатъчни, за да се създадат ефектни акценти – завесите върху прозореца, овалният абажур и декоративната възглавничка за гърба върху стола. Щампите и цветовете на плата играят и друга роля – те поставят основата на цветовата палитра в помещението. На пръв поглед трансформацията в дизайна е огромна, но всъщност тя е претворена чрез няколко семпли проекта за повече индивидуалност.

 3. Огненочервен кухненски остров

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Този ефектен кухненски остров в огненочервено е фокусната точка в дизайна. Освен красив и практичен, той е и евтин за направа, тъй като е създаден от 2 кухненски бюфета или скрина (вижте целия проект тук). Двата мебела са долепени един до друг откъм гърбовете, а за плот е използвана обикновена врата със солидно ядро (или готова дървена плоскост). Тук използваната декорация с шаблон изобразява флорален мотив, но за целта може да се използва и всякакъв друг вид декорация. Готовият кухненски остров предлага работен плот за приготвяне на храната, както и няколко чекмеджета, в които могат да се съхраняват продукти и кухненски прибори. Ако пък плотът се оформи така, че да излиза напред с 20-ина сантиметра, мебелът може да се превърне в барплот за хранене.

 4. Лесно плисе за мивката

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Вместо вратичка, за шкафа под мивката е избрана друга декорация – красив и деликатен панел от раиран плат, оформен с ефектно плисе. Панелът е поставен върху шкафа с помощта на лента велкро, а като акцент са добавени няколко стъклени копчета в червено – основният цвят в интериора. Същата материя е използвана и за направата на калъфче за седалката на кухненските столчета.

 5. Красива декорация около мивката

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Бялата стена зад кухненския плот е трансформирана с ефектна декорация в яркочервено и маслинено. Ивиците са направени много лесно – с помощта на самозалепваща се бояджийска лента са обособени местата, които трябва да останат небоядисани, а останалите сектори са оцветени в съответния цвят. Ивиците в червено са по-широки в сравнение с тези в маслинен нюанс, като по този начин се създава визуален баланс между цветовете в палитрата на интериора.

 6. Нов дизайн за осветлението

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Стандартният абажур за полилея в кухнята е освежен с помощта на малко плат. Щампите и цветовете на плата са същите като тези на декоративната възглавничка и на щорите за прозореца, като нюансите са от вече зададената цветова палитра в интериора. За да се направи декорацията, абажурът е измерен по височина и по обиколка в горната и долната му част. Платът, срязан до съответните размери, е поставен върху повърхността му с помощта на спрей-лепило. Горният и долният край на плата са втъкнати по ръбовете на абажура и са залепени на място, като декорацията може да бъде допълнена с ширит в подходящ нюанс.

 7. Бърза декорация за стената

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Лъскавите метални формички за сладкиши могат да се превърнат в красиви рамки за любимите рецепти или за избрани от Вас снимки, картинки или рисунки. За целта изрежете избраното съдържание до необходимите размери и го залепете върху дъното на формичката (със силикон или с двойнозалепващо тиксо). За повече стабилност отгоре можете да нанесете слой полиуретанов лак. Закрепете така получените рамки за стената по желания от Вас начин – например с няколко ленти двойнозалепващо тиксо или велкро ивици.

 8. Ефектни римски щори

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Тези красиви и ефектни римски щори са направени от парче разноцветен плат с флорални мотиви. Те са лесни за употреба, тъй като се повдигат до желаната височина само с помощта на две широки панделки, които захващат панела в двата му края. Така набраната декорация за прозорците стои много ефектно, създавайки интересен акцент в интериора.

 9. Комфорни столчета

 

Красива и функционална кухня в червено

 

Двата вида плат – с разноцветни флорални мотиви и раиран, използвани при направата на щорите, са основата и на декорацията за кухненските столчета. Тук от ефектната материя в няколко цвята е направена обшивката на седалката, както и удобната декоративна възглавничка за гърба. От другия плат – този с черно-бели райета, са направени седалката и плисетата на столчетата.

User Avatar

User Avatar

User Avatar

User Avatar

12>>
Визитна картичка

Име:ДА УКРАСИМ ДОМА

Създаден: неделя, 01 март 2009

Членове: 46

Описание: Добре дошли в клуб “Да украсим дома”! Идеята на този клуб е да се съберат идеи, с помощта, на които домът ни да стане по-красив, уютен и приветлив. Тук можем да споделяме вижданията си относно украсата за Коледа, Великден, Св.Валентин и всички останали празници.

Модератор(и): cvete

Галерия
Членове