Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Добави своя коментар:Настроение:
петък, 23 април 2021
Брой потребители, харесали този коментар

Какви любови пък ви тресат вас на стари годиниSmile


Хайде едно поздравче от мен и наздраве


"за старата любов докрай,


за миналите дни,


ти чаша нежност ми подай


за миналите дни..."❤


 


сряда, 14 април 2021
Брой потребители, харесали този коментар
Според уикипедия,"любовта е чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия (симпатията е благосклонност и насърчителност в отношението към другия), в някои случаи произлизащо или съпътствано и от сексуалното привличане. Най-общо това е потребността човек да бъде всеотдаен към друг човек. Любовта е дълбоко чувство, което се споделя от близки, влюбени и такива, които имат интимни отношения." Въпросът е, как ще определите кое или коя е истинска любов и откъде ще сте сигурни, че не се лъжете! Ако "истинската" ви любов просто ви сиктироса, колкото и тъп да сте ще разберете, че сте се лъгали. Относно израза "ай сиктир", ако не знаете какво означа, може да прочетете тук:

https://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%B0%D­0%B9%20%D1%81%D0%B8%D0%BA­%D1%82%D0%B8%D1%80


http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2086510
сряда, 25 ноември 2020
Брой потребители, харесали този коментар
Човек не трябва да си прави планове за в бъдеще. Аз си бях планувала оставащите няколко дни от месеца и целия декември, кои плетки да довърша, а имах и на едно бебе елеченце да изплета. Тамън бях изплела синьо елеченце за правнука на брат ми. Оставаше да го оплета на една игла и да зашия копчетата. Но се случи с мен белята. Бях си в спалнята на компютъра и тръгнах заднишком и какво стана не знам, бутнах стола и се приземих с гръм и трясък на лявата ръка. Тя отече веднага и много ме болеше. Вчера внука ми и жена ну ме закараха на клинката, а после и в болницата и ме гипсираха за 35 дни!!! Болеше ми докато я наместваха, но когато не ме болеше аз им говорех и им разказвах за предишните ми падания и счупвания и успях да ги усмихна, а това ме радва много!!! Докторът ми казва:- Е, сега скоро няма да плетеш, а аз им казах, че за сег спирам с втората си любов- плетките и се отдавам на първата си любов-книгите!!! Хубав ден на всички!!!
неделя, 22 ноември 2020
Брой потребители, харесали този коментар
Сетих се още нещо да напиша. Щом обичаш себе си и другите ще те обичат!!! Аз имам много приятелки от цяла България, които ме обичат и аз тях!!! Моята душа избира тяхната душа за приятел. Ние сме виртуални приятелки, но приятелството ни е напълно реално!!! След първата ми любов-книгите...Втората ми любов са плетките. И аз плета едни чорапи с плетка и бебешки елеченца и с някое дребно подаръче изпращам на приятелките ми!!! Аз не искам нищо в замяна, но те ми пращат и те хубави неща, но най-радостни за мен са думите, които ми пишат!!! Най-се радвам, когато получа подарък книга. Въпреки, че не ми е голяма пенсията, аз всеки месец отделям и си купувам някоя книга и съм много радостна и щастлива!!! И докато плета, радостта все едно извира от мен и като завърша плетката с радост я целувам и така моята радост отива при приятелките ми!!!
неделя, 22 ноември 2020 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
Благодаря!!! Ами да ви кажа честно, аз не обичах себе си, все си намирах кусури, а и се обвинявах за много неща, които съм решила, когато съм била на кръстопът и имах дилема за разрешаване. И имаше един период в който бях зациклила и все едно бях във водовъртеж и се повтаряха циклично едни и същи неща, а болестите ме обгръщаха като октопод с много пипала!!! И тогава прочетох книгата на Луиз Хей "Силата е в теб". Все са ме променяли с нещо книгите, които четях, но тази коренно ме промени. До тогава аз се бях забутала в един кът на съзнанието си и там си седях кротко свряла се в един ъгъл и с паяжини обградена... И тази книга все едно ме събуди от дълбок сън и моята душа изправи снага и се огледа наоколо и видя красотата на природата и на живота. Казах си:- Щом тази жена се е излекувала от рак в последен стадий, мога и аз да се променя и излекувам. И сега наистина обичам себе си и детето в мен и съм простила на себе си и другите. Аз не си купувах нищо лично за мен и ходех с една рокля повече от 7 години и тогава за пръв път си купих едно сребърно колие!!! И после събирах от две пенсии и си купих 3 красиви рокли, като първата рокля беше тъмно червена и беше мечтата на моята баба Гена!!! Аз се радвам като я облека, а и баба ми Гена ме гледа от небето и тя ми се радва, че изпълних нейната мечта. Започнах да посрещам изгрева на слънцето от моята тераса и си записвах какви фигури от облаците виждах в небето!!! А моята приятелка Рай ме кръсти "Посрещачката на изгреви." Мисля, че не съм егоист, защото освен себе си, обичам децата, внуците си, правнука ми, близки и приятели, природата, цялата вселена и живота и всичко в него ме радва и ми пълни сърцето и душата с красота и морално удовлетворение от това, което виждам и чувствам!!!
неделя, 22 ноември 2020 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
И аз съм на много години и всичко това го знам и съм, ама напълно съгласен с Вас. Но много хора са против това някой първо да обича себе си, а искат първо тях да обичат (нормално за тях) и ако първо обичаш себе си значи си егоист. Лично аз от нищо не се оплаквам. Доволен съм от живота си до този момент и съм в пълна хармония със себе си. Нямам претенции към никого и към нищо. Но ми е полезно да общувам и да видя как разсъждават хората по различни въпроси и ето затова се стремя да се запозная с повече хора и да участвам във форумите.
сряда, 18 ноември 2020
Брой потребители, харесали този коментар
Аз съм на много години и не мога да ви съветвам, защото младите сега са с други разбирания за любовта!!! Но мога да ви кажа някои неща, до които съм стигнала със съветите, които съм получила от книгите, които чета и от самият живот, който съм живяла до сега!!! За да сте добре първо обичайте себе си, после и другите, първо простете на себе си, после и на другите!!! Ако нямате от някъде радост, самички си я създайте с разходка, кино, риболов, рисуване, писане или някое любимо хоби, правете това, което ви носи радост!!! А радостта е най-мощната енергия след любовта. Тя премахва пречки и постига желания!!! И не търсете щастието някъде далеч, а погледнете вътре в себе си, щастието е състояние на Духа и бъдете в хармония с вътрешното си Аз!!! Когато упорито търсим нещо и го преследваме, то бяга от нас, поспрете и се порадвайте на изгрева на слънцето, на някое облаче в небето, на луната и звездите, на цъфнало цвете или на усмивката на дете!!! И любовта ще дойде при вас!!! Когато срещнете истинската любов ще я познаете със сърцето и душата си!!!