петък, 17 декември 2010
петък, 17 декември 2010

+
Тиквеник с готови кори
Продукти: 500 г готови кори за баница (фини)
1 кг настъргана тиква
150 мл олио или масло
200 г смлени орехови ядки
1 пакетче канела
1 ч. ч. захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
- Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
- Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка.
- Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.
петък, 17 декември 2010
Продукти:
12бр. сухи чушки
250г сварен зрял боб
2 глави лук
чубрица
дивисил
магданоз
50мл олио
Начин на приготвяне:
Почистете чушките и ги залейте с хладка вода, докато омекнат.
Почистете и нарежете лука на ситно.
Объркайте го заедно със подправките и фасула.
С приготвената смес напълнете чушките.
Наредете ги в тавичка или подходящ глинен съд.
Залейте с олиото и печете в умерена фурна.