Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Добави своя коментар:



Настроение:
петък, 17 декември 2010
Брой потребители, харесали този коментар

Тиквеник с готови кори



Продукти:

500 г готови кори за баница (фини)
1 кг настъргана тиква
150 мл олио или масло
200 г смлени орехови ядки
1 пакетче канела
1 ч. ч. захар
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:


  1. В половината олио задушаваме тиквата заедно с орехите и канелата.
  2. Върху всяка кора поръсваме препържено олио, слагаме от плънката, поръсваме със захар и навиваме на руло.
  3. Нареждаме рулата в намазана с олио тавичка.
  4. Опичаме тиквеника в умерена фурна и след като изстине, го поръсваме с пудра захар.
петък, 17 декември 2010
Брой потребители, харесали този коментар
Сухи чушки с боб

Продукти:

12бр. сухи чушки
250г сварен зрял боб
2 глави лук
чубрица
дивисил
магданоз
50мл олио

Начин на приготвяне:
Почистете чушките и ги залейте с хладка вода, докато омекнат.
Почистете и нарежете лука на ситно.
Объркайте го заедно със подправките и фасула.
С приготвената смес напълнете чушките.
Наредете ги в тавичка или подходящ глинен съд.
Залейте с олиото и печете в умерена фурна.