Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar




Продукти

- 50 г шунка, нарязана на ситно
- 1 средно голяма пуйка
- 7-8 листа кисело зеле
- 3 с.л. свинска мас
- 1 голяма ябълка
- 50 г краве масло
- 2 с.л. стафиди
- 1/2 ч.ч. вино
- 2 с.л. коняк
- черен пипер
- 1 глава лук
- 100 г бекон
- 3 ч.ч. вода
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. ориз
- 1 лимон
- сол

Начин на приготвяне

1. Измийте пуйката и я намажете отвътре и отвън със сол, масло и черен пипер, накрая я поръсете със сока от 1 лимон. Накиснете стафидите в коняка за 10 минути и нарежете на ситно лука. Запържете лука, ориза, стафидите и шунката в 2 с.л. олио и добавете 1 ч.ч. вода. Варете до набъбване на ориза, добавете настърганата ябълка, сол и черен пипер.
2. Напълвате пуйката с приготвената планка и зашийте отвора с конец. Отделете няколко големи листа зеле, а останалата част нарежете ситно и я запържете в тавата, в която ще печете пуйката в свинската мас. Поръсете със ситно нарязания бекон.
3. Поставете пуйката с корема нагоре в тавата върху подложката, която подготвихте и я покрийте със зелеви листа. Добавете 2 ч.ч. вода и започнете да печете на умерена фурна. Поливайте от време на време пуйката със соса. Обърнете я няколко пъти и добавете по малко топла вода, в случай, че е необходимо.
4. Пуйката е опечена, когато лесно се набожда с вилица и от мястото на пробождането, изтича светъл прозрачен сок. Извадете изпечената пуйка и поръсете зелето с малко вино, което сте приготвили и я запечете отново за около 10 минути.

Добави своя коментар:



Настроение: