Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
в-света-на-„-вещиците”-и-опасните-кабелив-света-на-„-вещиците”-и-опасните-кабели
В какво време живеем? Би могло да се нарече интересно, ако не беше толкова отчайващо гротескно.

Вървим към Европа с бързи крачки, ама май към Средновековния и вариант.

Говорим за модерна инфраструктура, за модерни технологии и ловим „вещици”. Как пък нямаме и някой Джордано Бруно да го изгорим на клада за назидание. Ето това сигурно би впечатлило целия съвременен свят.

Бедни, гладни, нещастни, забравени от Бога и от неговите наместници на Земята, подвили глави и опашки като уличните псета, това ли сме ние съвременните българи ?Нищо ли не остана от гордия дух на българина? Това ли са потомците на Дякона?

Щом като и радиацията не е в състояние да уплаши повече от това, което се случва в дъражавата, нашите сънародници в Япония, за какво да говорим.

Някои даже са готови и да ги разстрелят в Либия, но да не потърсят убежище в Родината си?

Как ли би могло да се изтълкува това?

За страничните наблюдатели би изглеждало странно и любопитно, а за нас е повече от разбираемо.

Май е по- добре да си умреш като човек между хора, а не като псе на улицата.


Иначе държавата се грижи за нас: да си плащаме редовно сметките, да си връщаме кредитите, да си втълпяваме, че ставаме все- подобре и сме на европейско ниво, и почти вече са ни вкарали в Шенген и ............

Ето като свалим и „ опасните кабели” от фасадите и градовете ни ще грейнат с цялото си великолепие. Малко са ни олющени фасадите, прашни и надупчени улиците, опърпани хорицата, ама все пак ще сме горди, че сме почти пионери в тази област.

Ония с готините фасади, прекрасните инфраструктури и уреден живот не се впечатляват от кабелите, не им пука. А и като се замислят как да оправят проблема, все измислят нещо иновативно, хем удобно, хем полезно.

При нас е друго, действието е важно. По- точно важното е развиването на дейност. Какво като ще спрат телефоните, телевизията, интернета? Нашите дядовци и баби да не би да са имали? И не са се оплаквали, намирали си собствени забавления.

Ето едно шоу с някоя вещица например, би свършило работа.

Или с някой пиян свещеник с развяно расо, проповядващ мир и любов, анатемосващ извънземните...

Или с участието на някой политик, който приятелски ти напомня, че си гражданин на Европа и трябва да се гордееш с това. И най- важното - какви по- лоши неща се случват по света, и това не е ли утешително, и не трябва ли да ни изпълва с оптимизъм?

Добави своя коментар:Настроение: