Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
здравей-българия
Здравей България,

Честита пролет !

Най – сетне грейна слънце и на нашата улица, казано в буквалния смисъл.

Тревичката позеленя, дърветата напъпиха, пиленцата запяха....

Започна пролетно почистване. Излязоха едни хора с кофи и четки, и започнаха да мият пластмасовите контейнери, улиците се премитат редовно, на гражданите също ще бъдат раздадени кофи и метли, и столицата ни ще светне. Така и трябва да бъде в една Европейска столица. Е, в другите си мият постоянно и без да има прах. А при нас е малко е прашничко, ама ако трябва пак ще ги измием, ще ги лъснем тези чудесно надраскани и изпочупени контейнери. Важното е да има действие. Действие, действие и пак действие......

И как ще блесне тогава нашият град с цялото си великолепие, което очевидно се накърнява „ единствено и само” или може би „ най- вече” от ............... кабелите на далекосъобщителните оператори. Нещо, което вече няколко пъти ни напомня доблестната журналистика на в- к Телеграф.

Интересното е, че темата се появява повторно на страниците на вестника в рамките на по- малко от седмица. Един и същи човек вече за втори път пише на тази тема, и подхожда към проблема все едно е под негов патронаж, и непременно трябва да напомня на гражданите, и на различните институции за будната журналистическа съвест.

Ако и други проблеми се радваха на такова внимание, щеше да е чудесно. Ама с някои е по- добре да не се занимаваме, че не се знае какво ще се случи.

Така че, всеки се фокусира върху определена област и пише,......

А в момента се разгаря дискусия как да се реши казуса с висящите кабели, защото проблемът е многопластов и не е само в кабелните оператори. И при всички случай трябва да има твърда концепция по въпроса как да се процедира. Да се предложат решения и срокове за изпълнение.

Същевременно гражданите не могат да останат без телевизия, интернет и телефон. И не са длъжни поради липса на друга алтернатива отчаяно да се вкопчат в единственото, което им се предлага - БТК.

И докато едни се борят за правото на свободния избор на българина, срещу монопола, който иска да се наложи и в тази сфера, някои журналисти вървейки по улицата с високо вдигната глава, виждат само кабели, и милеят за „фасадата”.

Това ли е истинската България?

Това ли е нейната будна съвест?

Или говорим за нещо друго ...........

P. S. И докато „Телеграф” следи и отразява какво се случва с кабелите, ние пък ще следим и отразяваме колко пъти ще повдигне тази тема. Все пак трябва да има прозрачност.

Добави своя коментар:Настроение: