Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
интернет-по-50-лв-на-месец?!
Едно от малкото неща, с които нашата страна може да се похвали пред света е достъпността на Интернет-услугите до масовото население. Докато цените на горивата, стоките, банковите и мобилните телефонни услуги галопират нагоре и хората все по-малко могат да си ги позволят, то цената на достъп до Интернет е една от най-ниските в света – от 5 до максимум 10 евро за високоскоростен абонамент.
Този фактор е изключително важен, тъй като Интернет помага за независимото информиране на нацията, както и за нейното културно и интелигентно израстване – нещо, от което Българският народ има крещяща нужда. Също така, българските алтернативни Интернет-доставчици може да не са от най-приятните на външен вид фирми, но все пак те извършват много от трудната и малко благодарна работа по осигуряване на ИТ услуги в по-малките населени места – нещо, за което в другите страни се харчат милиони. Така погледнато, именно те спестяват на Европейският съюз много пари за инфраструктурни проекти. Дотук добре….

Но всичко това е на път да се промени коренно.

Противно на това, което се показва по телевизията за изрязването на „грозните висящи кабели“, истината е малко по-друга. Това, което се случва в момента прилича много повече на прочистване на пазара и проправяне на път за нов монопол, отколкото на прочистване от висящи кабели. Наши колеги от София и Бургас съобщават за тактики, граничещи с репресия. Пример за това е обикалянето на инспектори по домовете на хората и съставянето на актове срещу доставчиците, грозящи ги с глоба от 10.000лв до 50.000лв, забележете, за всеки АБОНАТЕН кабел. А там, където кабелите са подземни (наример в Русе и Бургас), служителите се хващат за кутиите, закрепени на фасадата на сградите. С други думи, въздушно или под земята – няма значение. Всички трябва да бъдат глобени и премахнати. Тук можете да видите една малка статия по въпроса:
РУСЕ

В заключение – в България имаме достатъчно ниски и пазарни цени на Интернет услугите, за разлика от цените на мобилната телефония (където са налице едни от най-високите цени в Европа). Всеки трезво мислещ и анализиращ човек може да си отговори на въпроса защо това е така и какво ще се случи когато пазарът бъде „изчистен“ от алтернативните телекоми и попадне в ръцете на 3 фирми.
Държавата наистина е озверяла за пари. Положението е много сериозно, различните институции са вече извън контрол и за пари правят всичко.
По неофициална информация, БТК, Глобул и М-тел са се разбрали да унищожат всички доставчици в България и след това да си разпределят пазара на Интернет. Те знаят, че там има пари и че услугата Интернет е вече необходимост. Доколкото знам, те даже вече са се разбрали и за цена 50лв или повече. Да, толкова ще струва интернета след като убият алтернативните телекоми (ЛАН-овете). Съсипването на пазара трябва да стане за около 2 години. Странно, как също така този срок (2 години) съвпада с изтичането на мандата на ГЕРБ .
Това е по непотвърдена информация, но до тук версията се потвърждава на 100% – факт е, че тия 3 фирми са се разбрали за GSM пазара и е факт, че в България цените на мобилни услуги са най-високи, а работната ръка – най-евтина. По този начин, те негласно ни доказват, че са се картелирали. Факт е, че държавата има изгода да напише по 500-100 хиляди лева глоби на операторите. След като обявят фалит, тя ще си вземе своята част. Факт е, че М-тел имат много акумулирани пари. Доказаха го, след като 4 месеца не събираха никакви пари. Вие знаете ли колко милиони струват разходите на тази фирма за 4 месеца? Откъде взеха тия пари? Ха познайте …
Накратко – хората са се разбрали в рамките на 2-3 години да убият пазара и после полека да вдигнат цените на интернета до 50лв. Оправданието е стандартно – високи разходи, и това, че навсякъде в Европа е толкова.
Звучи ли ви познато? Да, така ще стане.
Една от най-важните цели на СИЛА е БОРБА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ.
Източник:

http://gorivo.net

Добави своя коментар:Настроение:
петък, 22 април 2011
Брой потребители, харесали този коментар
В това вълчо време изобщо няма да се учудя.Нали трябва да има от къде да грабят милионите?!
петък, 22 април 2011
Брой потребители, харесали този коментар
Ммм, не знам...не ми се вярва да стане...:think:
четвъртък, 21 април 2011 Настроение:  Ужасно
Брой потребители, харесали този коментар
"Интернет помага за независимото информиране на нацията..."

Ето тук е разковничето,за какво им е информирана нация,трябват им тъпи,озверели индивиди,които само да гласуват и плащат,докато могат,а като вече не могат - вземат ти всичко,продават го на себе си за жълти стотинки,ти отиваш при кофите да ти дойде акъла,а децата и внуците ти и техните внуци остават да плащат!Като искаш да си много информиран,така ти се пада!
четвъртък, 21 април 2011 Настроение:  Лошо
Брой потребители, харесали този коментар
А защо не стачкуваме и срещу Бойко Борисов.Да не би той да е света вода ненапита?При него много неща се объркаха.И има пръст в много далавери.
четвъртък, 21 април 2011 Настроение:  Ужасно
Брой потребители, харесали този коментар
на тях им трябват пари а господ им взима децата им