Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
Любов от пръв поглед, любов завинаги, повторно влюбване, вечно влюбени .Стига сте се залъгвали – това са фалшиви понятия и не отговарят на истинската реалност.

Любовта е нетрайна, а влюбването се случва само веднъж в живота на човек (и то, ако имате този късмет). Това доказаха група учени, които години наред са изследвали фазите на любовта и физическото им отражение върху човека.Научно доказано е, че хората могат да се влюбят един-единствен път в живота си. Останалото не е влюбване, а сексуално привличане, обич или друг вид привързаност. Физически невъзможно е човек да изпита два пъти това чувства, но хората подсъзнателно се залъгват, че отново са влюбени. Парадоксът е в това, че ние не можем да живеем без любов и търсим постоянно тръпката от влюбването. Купидон обаче стрелял само по веднъж!


Не случайно е вярна поговорката „старата любов ръжда не хваща” – нашето подсъзнание винаги търси път към истинското влюбване.


Другото откритие, което направили учените, е още „по-скандално” за романтиците. Любовта трае само 4 години! Ужас – за едни, облекчение – за други, но това е самата истина! Анатомията на човека е устроена така, че да не можем да изпитваме чувството на любов повече от четири години. Химическото състояние, в което се намира организма ни тогава, не трае повече от този период. Останалото е заблуда на психиката на хората, които са устроени така, че винаги да търсят любов – не за друго, а защото трябва да продължат човешкия род.

Добави своя коментар:Настроение: