Бис.БГ

по имената
| Вход | Влез чрез Фейсбук

Запис към желание

User Avatar

победата-е-всичко!
Всички искат да бъдат победители. Всички искат да са първи. Когато сме първи в дадено състезание или даже на работното място се чувстваме добре. За един спортист например, да спечели награда за първо място е момент на огромна наслада. Да се говори, че той е станал първи и е спечелил наградата му е най-страхотното нещо в живота му.

Не е лесно да си победител. Можеш да си мечтаеш да спечелиш състезанието, но без нужните усилия няма да се докопаш до първите места. Как можеш да бъдеш много по-напред от останалите в дадена ситуация?
Решителност – Решителността е изключително необходима. Трябва да решиш предварително, че си по-напред от останалите, и че ще си първи. Това ще запали искрата за победата.

Мотивация – Трябва да си мотивиран. Трябва да вярваш, че си победител. Когато си успяващ, а не губещ, имаш по-голям шанс да постигнеш целите си.

Воля – Трябва да имаш воля. Трябва да си готов да изтърпиш всички трудности, и да минеш през всички препятствия, за да бъдеш победител.

победител, победа, победители, побеждаваУвереност – Това е много важно. Човек със слаб характер никога не може да бъде победител. Само човек, който се смята за стойностен, има нужните качества да минава през пречките, които живота му поставя.

Самочувствие – Самочувствието е задължително. Трябва да знаеш, че си стойностен човек. Подценяването на собствените ти възможности няма да ти помогне да бъдеш победител.

Практика – Ако си спортист, трябва да тренираш всеки божи ден и да даваш 100% от себе си във всяка тренировка. Качествената подготовка ще ти помогне да си доста по-напред от другите.

Пъргавина – Трябва да си физически и умствено пъргав. Острият ум е ключово качество за надделяване над останалите.

Позитивност – Трябва да си положително настроен във всяка ситуация, с която се сблъскаш. Трябва да вярваш, че ще излезеш победител във всяка ситуация. Негативността е огромна пречка.
Стратегия – Трябва да имаш ефективна стратегия, за да печелиш. Да залагаш на случайността не е добра идея. Нещата трябва да се планират предварително.

Усвояване на нужните умения – Трябва да си опитен, в сферата, в която работиш. Усвояването на необходимите умения е от съществено значение за успеха ти.

победител, победа, победители, побеждаваКакво е победителят?
1. Победителят е човек, който дава всичко от себе си, без да жертва собствените си ценности.
2. Победителите са герои.
3. Победителят приема мечтите си на сериозно.
4. Победителят никога не се предава.
5. Победителят работи и насън.
6. Победителят вижда доброто и в най-лошите ситуации.
7. Победителят винаги очаква най-доброто.
8. Победителят е вдъхновение за останалите.
9. Победителят следва сърцето и мечтите си.
10. Победителят няма извинения

Добави своя коментар:Настроение:
четвъртък, 02 август 2012 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
Успехът е резултат на осъзнаването с какво разполагаш, за да постигнеш нужното
сряда, 01 август 2012 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
сряда, 01 август 2012 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
сряда, 01 август 2012 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
Има победители, има губещи, има и хора, които не са открили как да побеждават!!!

Да бъдеш победител! Всички искаме да побеждаваме. Но, за да получаваш резултатите, които победителите получават, първо трябва да мислиш като победител.
Това е списъкът на десетте убеждения, които победителите имат. Разгледай ги внимателно и си помисли как ще изглежда светът, ако вярваш в същите неща, и те станат част от живота и ежедневието ти.

- Победителите не се раждат победители, те стават такива.
- Доминиращата сила в съществуването ти се крие в мисълта ти.
- Имаш правото и възможността сам да определяш реалността си.
- Всяко нещастие носи нещо полезно.
- Всяко едно твое вярване е избор.
- Не си победен, докато не приемеш загубата като твоя реалност, и не решиш да спреш да се опитваш.
- Имаш поне една дарба и талант, с които превъзхождаш останалите.
- Единствените ограничения, които имаш, относно това, което можеш да постигнеш, са тези, които си поставяш сам.
- Не можеш да постигнеш успех, без да се отдадеш напълно на целта си.
- Нужна ти е подкрепа от близките ти, за да постигнеш каквото и да е.
сряда, 01 август 2012
Брой потребители, харесали този коментар
Всичко това е присъщо на хора силни и способни да погледнат на нещата от всеки ъгъл и да вземат само най- доброто. Не всеки може да погледне в себе си и да се анализира за да е наясно със себе си. Иначе как щеше да има победители-всички щяхме да сме такива-всъщност изобщо нямаше да съществува тази дума.
сряда, 01 август 2012
Брой потребители, харесали този коментар
AGLAQ-много искаш(шегичка),отговорих и на това твое искане но в друга твоя тема.надявам се да си ме разбрала
слъчев ден ви желая!!!
сряда, 01 август 2012 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
Страхът от загуба – материална, социална, професионална, междуличностна и най-вече на любим човек ,е много силна. Някои хора просто трябва да са зависими по един или друг начин или да са победители, властващи, контролиращи и естествено се вкопчват в това или в тези,над които властват и контролират. Според мен опира до освободеността и увереността и вярата в себе си. Не само във външен план. Когато се самоопознавам в дълбочина, познавам добре себе си и ресурсите, емоциите, чувствата и мислите си; когато ги улавям в зародиш и добре знам как действам в дадени ситуации, с различните хора и имам желание нещо да променя и подобря, тогава знам как да действам, без притеснения, със загриженост за моите потребности, желания и граници без да нарушавам и наранявам или презирам чуждите, а ги уважавам, тогава няма нужда да се вкопчвам в никого и нищо. Всяка среща ми носи нещо ново – от човека и като знание за мен; всяка ситуация също си носи своя урок, дори и да е гадна! Просто съм свободна – сама се освобождавам! – да действам по различни начини – според ситуацията и хората. Имам богат арсенал от чувства, емоции, поведения, които ми помагат да запазя самоуважението и достойнството си, да пазя личните си граници и свобода, интересите и потребностите си. Ако реагирам монотонно, почти еднакво в различни ситуации и хора, ще съм постоянно неудовлетворена и ще се вкопчвам във всяко нещо или човек, защото ще съм постоянно в неизвестност и същевременно ще се боря за запазване на статуквото. Затова наистина невкочването е свързано с вътрешната емоционална свобода.