Бис.БГ

по темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
Мартин Карбовски

Това, което се случва в парламента, е саботаж.
Без да взимаме страна кой е причината, без да се обясняваме защо мислим така - време е да разберем - това е парламентарен саботаж с махленски пинизи.
Надкацване? Надхитряне? Процедурни хватки? Квестори броят депутати, защото те не искат да се регистрират, докато са седнали на банките? Стоят си по стаите и чакат някой да им каже "влез-излез"?! Не ви ли е жал поне мъничко за тая изчезваща нация и за децата й ? Какво работите вие, господа депутати ?!
С цялото си уважение към Бойко Борисов и магистралите му трябва някой да му каже, че прилича на човек който пада за дузпа и това донякъде е симпатично. Но преди да изпълниш дузпата, пак да паднеш в наказателното поле? Когато никой не те спъва? Г-н Борисов, в тази страна няма дясна партия, за която да гласуват десните избиратели - това което правите просто маха хора от вашата бюлетина. Какво ви става?
Тази нация някой трябва да я накара да работи. А колко да работи една нация, която вижда как едни други политиците се саботират в парламента, за да няма свършена работа, за да няма смисъл?
Та всички вие, политиците се кълнете да работите за тази нация, за хората навън - какви са тия номера, какви са тия акробатики?
Това което се случва компрометира не просто парламента - това компрометира партиите, демокрацията, изборите, начина по който искахме да работи една държава.
Не ви ли е жал за хората, които работят и плащат данъци и вашите заплати? Не ви ли е жал поне малко за децата, който растат наоколо и пишат себе си "бългЪри"? Не ви ли е жал за пътищата и недостроеното? Не ви ли е жал за разрушаващото се и за ограбените бабички по селата? Не ви ли е жал поне малко за бизнеса, който седи и чака "нещата да се успокоят"? Не ви ли е жал, не ви ли се плаче, като излезете от парламента?! Като излезете и видите къде живеете, като видите грозния български свят - не ви ли се приисква да направите нещо свястно? Не ви ли е жал, че проблемите на българите гноясаха, че българите бягат, че ви се отвращават? Вече на българина му е все едно кой ще му помогне - той ще хване и червена, и синя, и всяка подадена му ръка. Но това, което подавате на българите в момента от парламента, не е ръка. Това е крив Космос.
А на българите им става ясно, че в България единствената олигархия са политиците, които могат да си позволят да не работят и да получават заплати. Които могат да си позволят да не правят нищо и пак да са важни и да им се покланяме?! Политиците рекетират всички с поведението си - от най-богатите хора в държавата до обикновения хонорар на стажанта по журналистика -
тези хора крадат от нас не просто пари - те крадат житейско време, всеки ден ни гепват смисъла и ни се усмихват от екрана. То бива политически стратегии и номера, но това вече е саботаж.
Не искам да съм част от котерийните журналистически битки, днес всеки политик си има лични журналисти, но искам да бъда разбран неправилно. Когато се правят магистрали, това е добре. Когато се правят номера, това не е добре. Губите ми времето на тази земя, какъв късмет си викат българите един на друг - какъв късмет е да се родим по това време и да живеем по този начин. Не ви ли е жал?


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-09-28&article=4667­66

Добави своя коментар:Настроение: