Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar

Страдате ли от психични отклонения?


 


В днешно време забързания начин на живот изисква от нас все повече и повече, затова е логично, че още преди един съвременен човек да навърши 30, в неговия характер се образуват странни черти и отклонения. Психолозите не могат да насмогват на всяка нова чудатост, която се появява при малки и големи и затова още не са класифицирали тези неща, но аз мога! Или поне така твърдя...Влезте в кабинета ми за преглед. Не, не се събличайте, днес ще изследваме душата, не тялото.
1. Представете си следното: въпрос на живот и смърт е да успеете да си закупите дъвки без захар, които са полезни за зъбите и отбраняват срещу кариес. Единственият магазин наоколо има дълга опашка (защото е единствен), хората, които пазаруват са кой от кой по-бавен и изобщо така като го гледате, не му се вижда края. Какво ще направите?


 • А) За мен културата и доброто възпитание трябва да са водещото нещо във всяка една ситуация от живота. Това е така, защото съм изключително добре възпитан/а джентълмен/дама, образован/а, начетен/а, въобще, аз съм човек от висш клас и околните винаги виждат това...Така че вадя телескопична сгъваема палка с метално топче на върха й (по виковете на жертвите ми съм преценил/а, че от топчето боли най-много), а със свободната ръка вадя електрошоков фазер от джоба си и нека културните преговори за първата позиция в образувалата се опашка да започнат... СЕГА!
 • Б) Ами няма как, след като има опашка ще чакам спокойно да дойде моят ред. Чакам... Още чакам... Продължавам да чакам... НЕЕЕЕЕЕ!!! ПОМОЩ!!! ДЪВКИ!!! НЕЕ!!!След като дойдат линейката и полицейската патрулка, които магазинерката е извикала по телефона по повод на моя внезапен и неочакван невротичен изблик, аз спокойно обяснявам на добрия чичко доктор, че всичко е наред и моята реакция е съвсем нормална, защото вижте сега: аз стоя и чакам на опашка, и изглежда, че ще мога да закупя важна за моя живот стока чак след 15-тина минути. Ами няма как, зъбите ми може и да не оцелеят цели 15 минути без нужното им за деня количество калций, който да заздрави емайла на венците ми и да ме предпази от кариеси, за които съм чувал, че са смъртоносни и не могат да се лекуват. Всеки на мое място би изпаднал в истерия!
 • В) След като търпеливо изчаквате реда си без особени притеснения, жената културно ви пита: „Какво ще желаете?“ „- Едно пакетче дъвки, моля.“ „-Имаме само от тази марка, която е с много захар, причинява кариеси и вероятно пречи на имунната система да се развива, такива ли искате?“„Не, не искам такива! За пореден път този жесток свят предаде доверието ми във всичко що е светло, чисто и добро! Не издържам повече! Моля ви, напуснете магазина веднага. Какво като е ваш?! АЗ ИСКАМ ДА ОСТАНА САМ/А, НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ!?!?“ След тези думи се разплаквате и лягате на пода на магазина.
 • Г) Аз съм изключително скромен/скромна и срамежлив/а, така че когато редът ми най-накрая идва и ме питат какво ще желая, аз се изчервявам от този въпрос и губя ума и дума от невероятното напрежение, което усещам.„Амммм... Бих искал/а... Нали, ако може... Така, ако не ви е проблем... Мммм... Само ако не представлява трудност... Мммммм... Едно. Пакетче. Дъв... ки. Ммм...“„Разбира се,“ отговаря жената, „какви да бъдат те?“„Ммммм... Ами, от тези, които ви е най-удобно да ги вземете и да ми ги подадете.“„Всички са ми на една ръка разстояние.“„Ами тогава по ваш избор.“„Заповядайте. Нещо друго?“„Мммм, не. Всъщност, знаете ли, аз и дъвките не ги искам. Приятен ден.“
 • Д) Този въпрос е ненужен и много глупав – аз съм олицетворение на съвършенството, както психически, така и физически. Следователно моите зъби са иключително изящни, прави и бели, те не могат да се развалят никога, ако искам ще ям само шоколад и зрънчо по цял ден – зъбите ми ще бъдат все така перфектни, а фигурата ми все така ще кара статуята на Давид да рони сълзи от печал. Въобще, този тест като го гледам как започва, е недостоен за мен.

2. Рано сутрин. Вие вървите по тротоара на път за работа, замислени по някакви ваши въпроси, когато изведнъж някой леко се блъска във вас и ви казва „Извинете.“ Вие?


 • А) Истинският джентълмен/дама има толкова много начини да разреши всяка една конфузна ситуация, така че само трябва да се подбере най-изискания и правилен подход.Така, сгъваемата палка днес не я нося, електрошока оставих вкъщи да се зарежда батерията, това означава, че трябва да ползвам пистолета, за да го сплаша.
 • Б) Съвсем спокойно отговарям:„Няма проблем, случва се. Приятен ден ви пожелавам. Е, тротоарът е достатъчно широк... Можеше да се разминем спокойно... Има място и за двама ни... НО НЕ!!! Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ТУКА НЯМА ЗАЩО ДА ГЛЕДА КЪДЕ ВЪРВИ, НАЛИ ТРОТОАРА Е НЕГОВ!!! ЗАЩО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ДРУГИТЕ!!! НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ МУ ДЛЪЖНИ!!! АААААААА!!! КАК СМЕЕШ!!! КАК СИ ПОЗВОЛЯВАШ!!?!? КАКВО СИ ВЪОБРАЗЯВАШ!?!?!? Хей, накъде се разтича тоя?“
 • В) Извиняваш се, значи? Е, какво да ти кажа... За всички съм невидим/а, не само за теб. В този груб, жесток, нечувствителен свят аз съм като лятна маргаритка, която е заобградена отвсякъде от тръни и бодли... Мечтая си да съм като другите маргаритки, обградени от зелена трева и утринна роса, обаче... Обаче виж как ме натъжи сега, за теб това е само неволно бутане, обаче аз ще плача на пода вкъщи три дена заради тебе! ОСТАВИ МЕ САМ/А!!!
 • Г) Изчервявам се, става ми много напрегнато, но някак събирам смелост и сила да отговоря: „Не, аз се извинявам за неудобството, което ви причиних... Мммм... стоейки тук, където на преча на вашата траектория. Мммм... Съжалявам, изключително много съжалявам и ви обещавам, че оттук нататък ще се поправя и повече няма да допусна тази грешка, която със сигурност беше изцяло моя и по никакъв начин ваша. Недейте да ми се извинявате и ви моля да ми простите. Мммм...“ След това избягвам нанякъде.
 • Д) Още веднъж, абсолютно нелогичен въпрос, който просто не е на място. Аз съм една завършна ода на перфектността, която ходи на два крака и следователно мен ме забелязват много преди да се разминат с мен, а ако случайно някой е с гръб към мен, те усещат топлина от светлината, която пръска аурата ми и се обръщат, за да ме видят и по този начин поне малко да се приближат духовно до моето ниво. Абсолютно невъзможно е да ме блъснат на тротоара, защото всички, с които се разминавам падат автоматично на колене.Наистина мисля, че този тест не е достатъчно възвишен за човек като мен.

3. Нещата се развиват така, че единствената ви опция за обяд е да си закупите сандвич от близката сандвичария. Недейте да спорите с мен, казва се точно сандвичария, аз съм доктор и професор, за бога. Та, влизате в сандвичарията. Няма други клиенти освен вас, така че директно пристъпвате към сандвичо-производителя. Недейте да спорите, така се казват хората, които правят сандвичи.


 • А) Поръчвам си сандвича, който искам (с културен и любезен тон, разбира се). Питам колко време ще отнеме приготвянето му. После вадя джобния си часовник на златна верижка, както и впечатляващ с размерите си револвер и го поставям така, че човека да го види добре. И почвам да засичам. Да посмее да се забави.
 • Б) „Добър ден, искам сандвич със... Защо ме гледате? Какво, интересен/а ли съм ви? КАК СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ, КАК СМЕЕТЕ, КАКВО СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ, ЗАЩО МЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ, КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО АЗ ДА ВИ ГОВОРЯ, А ВИЕ ДА МЕ ГЛЕДАТЕ ДИРЕКТНО В ОЧИТЕ!!!! АААААААА!!! ААААААА!!!“
 • В) Замислям се колко е мазен сандвича, който ми дават и си правя следната сметка: Значи, цял живот съм ял/а само органична храна и съм броял/а калориите както си му е реда. Сега, изяждайки този сандвич, това ще заличи всички мои досегашни усилия, освен това душата ми ще е покварена, вероятно и ще ида в ада.След това се разплаквам и казвам на човека със сандвичите, че искам да остана сам/а.
 • Г) След като момчето е готово със сандвича ми ми задава въпрос, от който винаги ми е ставало изключително неудобно и който предизвиква в мен много напрежение и ме кара да се изчервявам: „Кетчуп, майонеза, горчица ще слагаме ли?“„Мммм... Всъщност, може кетчуп и горчица. Не, всъщност само кетчуп, не искам горчица. Всъщност, знаете ли, не искам кетчуп. Всъщност, изобщо не искам сандвич. Приятен ден.“
 • Д) Авторът на този тест отново си позволява тотално нехайство относно качеството на това, което пише, задавайки ми поредния въпрос, с който не съм съгласен. Първо, аз не ям човешка храна, тъй като тя не е достатъчно качествена. Аз консумирам само изпарения от диаманти, за да поддържам и без друго божествения си външен вид. Така че не влизам в никаква сандвичария, или както там твърдите, че се казва. Второ, моето съществуване е единственото доказателство, че вселената твори изкуство, следователно, дори и да реша да вляза някъде за да ям това, което ядат простосмъртните, то аз ще получа всичко, което имат, при това безплатно. Няма нужда да си поръчвам нищо, те сами ще ми дадат всичко, което имат от благодарност, че съм озарил жалките им животи с моето присъствие.

4. Довършете поговорката: Който гроб копае...


 • А) ... аз го следя как копае и само да си позволи да не го изкопае като хората...
 • Б) ... гроб копае той. Ако не съм познал/а правилния отговор, ще изпадна в истерия.
 • В) ... прави поредното безсмислено нещо, което не води до нищо добро, а само ще усложни живота му. Оххх...
 • Г) ... сам пада в не... Знаете ли, срам ме е да отговоря на въпроса ви, защото това може да ви създаде неудобство. Няма да отговоря. Освен ако липсата на отговор не представлява неудобство за вас, за което предварително се извинявам много.
 • Д) Искам да се оплача от човекът, който продължава с нечувана наглост да ми задава въпроси, които нямат никакъв смисъл и вече си мисля, че го прави нарочно, защото ми завижда и знае, че ако задава нормални въпроси, моите отговори ще са толкова добри и правилни, че няма да може да напише нищо повече през целия си живот.

5. Как ще се маскирате, ако ви поканят на бал с маски?


 • А) Ще се маскирам само с костюми, които подобават на джентълмен/дама като мен. Например, такъв костюм би бил на пират. Само че пищовите и сабята ще са истински, в случай, че около себе си забележа нещо, което не е джентълменско.
 • Б) Ще се маскирам с възможно най-забавния и будещ смях костюм. Де да знам, Пинко розовата пантера, 101-вия далматинец или просто клоун. И САМО НЯКОЙ ДА СЕ ЗАСМЕЕ, ДАЖЕ ДА СЕ УСМИХНЕ, ПРОСТО НЯМА ТАКЪВ CAPS LOCK НА КЛАВИАТУРАТА, КОЙТО ДА ПРЕДАДЕ ПИСМЕНО КАК ЩЕ ИМ СЕ РАЗКРЕЩЯ НА ВСИЧКИ ТАМ!!!
 • В) Мисля, че би било интересно да се маскирам на някакво нацупено, вечно депресирано същество, което се разплаква и иска да бъде оставено само каквото и да се случи, дори и да е нещо хубаво, защото във всяка хубава случка има нещо, което да те натъжи. Така ще си спестя пари за костюм, защото няма да имам нужда от такъв, и съответно ще мога да заделя средства за допълнителни анти-депресанти, с които аз в никакъв случай няма проблем.
 • Г) На каквото и да се маскирам, пак ще ми стане срамно. Нека приемем фактите – ако се затворя сам/а в стая, в която няма нищо освен под, таван и стени, аз пак ще намеря нещо, което да ми създаде напрежение и заради което да ми стане супер неудобно и да се изчервя.
 • Д) Пак не съм съгласен/съгласна с въпроса. Какво значение има как ще се маскирам, като нито един костюм не може да скрие бляскавата натура под маската? Напомням, че аз съм практическо доказателство за съществуването на бог, защото нито една случайност не може да създаде такава епифания на съвършенството, такава палитра на красотата, такъв колос на невероятността като мен.
Добави своя коментар:Настроение: