Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
Очите са прозорците на нашето тяло. Ирисодиагностиката е не напълно призната от официалната медицина, но този метод днес намира все повече привърженици.
Той се базира на тясната връзка между окото и тялото, като според него всеки орган има свой огледален образ в ириса и той е специфичен за всеки от нас. Оцветеното кръгче около зеницата носи генетичните следи и знае слабите точки на организма.
Специфичният анализ на тези следи - цвят, релеф, малките точици и петънца, могат да подскажат на специалиста кой орган е болен. Често чрез този метод в окото може да се види проектирана болест, която ще се развие след години. Но дали и кога ще се случи това – то това още не може да се определя с точност.
Наскоро учени от университета в Колорадо стигнаха до ново медицинско откритие - цветът на очите има пряка връзка с риска от развитие на рак на кожата и витилиго. Те са установили няколко константи.
Синеоките хора например са много по-малко предразположени към витилиго, при което пигментът, придаващ цвета на кожата и косата, постепенно изчезва. Хората с кафяви очи пък значително по-рядко заболяват от кожен рак.
Генетично ракът на кожата и витилигото са коренно противоположни като процеси на възникване. Поради това индивидите, страдащи от витилиго, изключително трудно биха се разболели от кожен рак и обратното.
Витилигото е автоимунно заболяване. При него организмът атакува здравите пигментни клетки на кожата, а заедно с тях и първоначално появилите се ракови кожни клетки.
В проведеното проучване участие са взели 3000 души. Мъжете и жените сини и сиви очи развивали два пъти по-рядко витилиго от тези с тъмен цвят на очите.
В САЩ например средно един на сто души страда от витилиго. Ракът на кожата от друга страна е най-разпространен сред хората с руса и червеникава коса, сини или зелени очи.
Ирисодиагностиката е ценен метод, който тепърва се развива. При него не се гледа на организма на порции и на парче - само сърце, само черен дроб или черва, а дава цялостна, пълна картина на състоянието на организма.
Поради това в най-скоро време методите му трябва да се признаят официално от традиционната медицина.

Добави своя коментар:Настроение:
вторник, 09 февруари 2016
Брой потребители, харесали този коментар
photo FotoFlexer_Photop_zpsa213f2a3.png
събота, 06 февруари 2016
Брой потребители, харесали този коментар
Image Hosted by UploadHouse.com