Бис.БГ

по блог-темите тук
| Вход | Влез чрез Фейсбук
User Avatar
TNT
"Сънувам, че живея в един тъп виц. Този път с американеца и шведа. Американецът пасе крави, шведът строи парламент, а аз строя ограда около къщичката си. Целта ми е да направя ограда по-висока от небостъргач, обаче не ми стига материал, затова разграждам по малко от къщичката си. Завалява дъжд, аз обличам черната си мушама, изкопавам тунел под оградата си и отивам да гледам американеца, който пее в дъжда. Запознаваме се. Оказва се, че той не бил забелязал нито мене, нито къщата ми, нито оградата ми. Разказвам на американеца за американското изкуство: Джон Хеселиус, Томас Сали, Уйлям Черит Чейз, Джордж Билоуз, Бенет Нюман, Ад Рейнхарт, Джордж Сегал, Сеул Стайнбърг… Американецът ми благодари и иска да ми плати за урока. Аз не позволявам и дума да се отвори за пари. Давам на американеца да разбере, че си имам един познат сервитьор, който винаги може да ме уреди с малко долари. Срещу месечната си заплата мога да си купя трийсет долара, казвам му. Американецът ме пита колко години съм живял в Америка. Отговарям му, че никога не съм бил в Америка и едва ли някога ще отида, тъй като моята мечта е да отида на зимен курорт в България. Пристъпвайки на пръсти, към нас приближава шведът. Интересува се дали ще наруши свободата ни, ако привечер между 17.10 и 17.45 часа се разхожда из вица. В същото време от Стокхолм се интересуват какво е мнението на шведа относно подготвящия се закон за декоративните рибки – трябва ли да се забрани отглеждането им в аквариуми по-малки от 90х50х40 см, или не трябва. Казвам на шведа и американеца, че имам познат пазач на язовир и мога да ловя риба и когато риболовът е забранен. Старая се, от една страна, да им покажа, че не съм кой да е, а, от друга страна, изпълнявам инструкцията си да избягвам политически разговори. А за да им взема ума съвсем, им заявявам, че имам и познат месар и мога винаги да си купувам месо. Американецът и шведът или не разбират какво говоря, или се правят, че не резбират. Казвам им и-иий, вижте там какво хвърчи, те вдигат глави, аз им отправям по един ритник отзад и хилейки се, се прибирам зад оградата си. Започвам да се ядосвам на съня си. Защо американецът пее в дъжда, а аз, който знам за американското изкуство повече от него, го гледам уплашен изпод черната си мушама? Защо шведът, който не знае ни какво е робство, ни какво е терор, ни какво е насилие, цени свободата повече от мене? Защо аз имам образование, а онези хора – култура? Защо живея в такъв тъп виц? Защо моят сън изобщо не зависи от мене? Не, така повече не се издържа! Заспивам отново…" Иван Кулеков
събота, 04 юни 2016
Брой потребители, харесали този коментар
Чета ви и виждам.че сте се изходили.Жалко,че не е по темата,но...за последен път се убеждавам,че в ТОЗИ сайт не може да се проведе нормален разговор-накрая или още отначало се стига до: "кой си ти, бе?" "ти знаеш ли кой съм Аз?","А знаеш ли оня/оная кой е?"-елементарно. Изхождайте се другаде, вече не сте ми забавни.Тъпо е,като в тъп виц.
събота, 04 юни 2016
Брой потребители, харесали този коментар
Чиче, обичам алегорията като литературен похват и когато някоя история ми хареса,не ме интересува дали автора има сестра или кой му плаща питието.
сряда, 01 юни 2016 Настроение:  Отлично
Брой потребители, харесали този коментар
мармозетке, колко пъти да ти се потретва, чеп за зелева каца не ставаш когато се пробваш да "присъстваш" "саркастично", или изобщо да "присъстваш" осезателно.
Забележи, не обиждам, не атакувам, не настъпвам, просто вадя наяве окончателната реалност. Но естествено отново няма да имаме Победител Разбирач, нищо ново под Слънцето.
Другия път да взаимстваш от някой наистина можещ. Ма едва ли.
Бухаха.
Сега толуола ще се разяри "справедливо" и "засегнато"( тип "ма тия КАК така си позволяват да се изхождат в МОЯТА, и то ТАКАВА ТОЧНО тема?!? А?!? Трияяяяя!), стой си на клона и трай само.
сряда, 01 юни 2016
Брой потребители, харесали този коментар
да си "ангажиран" "автор" на хранилка при полутъп господар, не е най-стимулиращата "професия"....., поне му позволяват да "има мнение".
сряда, 01 юни 2016
Брой потребители, харесали този коментар
...ако имаше и поне мааалко актьорски талант, ехееее.....
вторник, 31 май 2016
Брой потребители, харесали този коментар
Тъпия виц е бял кахър и става още по-тъп със самосъжалението.
На мен ми е по-скоро тъжен.
Kато се замисля как някой бива пребит за 5 лева,човек предпазил се от крадец и защитавайки личното си пространство ,влиза в затвора и казва че има само добри спомени от онова място.
Как баба ....М я изпохапаха до смърт глутница кучета.
Как бяха убити възрастни хора-семейство - нечии родители.
Как Нелка ще не ще е заминала за Испания....

“Всеки е вперил око в чуждото, всеки налита на “Дай!” и очаква да се домогне до заветното “Вземи...”.

Защо американецът пее в дъжда, а аз, който знам за американското изкуство повече от него, го гледам уплашен изпод черната си мушама?
Ами защо?
Не заспивай!Утре тъпия виц ще е още по-тъп.
неделя, 29 май 2016
Брой потребители, харесали този коментар
:) ... или ги е страх да се събудят... ;)
:kiss:
неделя, 29 май 2016
Брой потребители, харесали този коментар
Този Кулеков! Само пита,а не вижда,че хората са дълбоко заспали и хич не искат да се събуждат :)